Home » Baby » Baby slapen » Tips voor het inrichten van een babykamer

Tips voor het inrichten van een babykamer

Babykamers worden vaak geassocieerd met warme, rustgevende pastelkleuren en zacht textiel. Maar het puur esthetische aspect is niet alleen mooi, het vervult ook vele belangrijke functies zoals het geven van een gevoel van geborgenheid en warmte. Daarbij speelt ook geluidsdemping een belangrijke rol. Natuurlijk moet een babykamer tevens praktisch zijn voor de ouder, en moeten kleding en alledaagse gebruiksvoorwerpen gemakkelijk te vinden en toegankelijk zijn. Met deze tips kun je een mooie, aangename maar ook praktische babykamer inrichten.

Akoestiek

Het heeft veel voordelen om de babykamer te bekleden met akoestische panelen. Zo absorberen houten akupanelen geluidsgolven, waardoor een rustige, kalme sfeer ontstaat. Doordat de akoestiek verbeterd wordt, kunnen baby’s rustig en comfortabel slapen. Bovendien geven akoestische panelen een esthetische aanblik, waardoor de kamer een mooie uitstraling krijgt. Een andere manier om de akoestiek te verbeteren is door geluidswerende gordijnen op te hangen. Geluidwering in combinatie met verduistering maakt dat het dag-en-nachtritme van de baby bevorderd wordt.

Kleuren

Kies het liefst voor kleuren die rustgevend overkomen, zoals roomwitte tinten gecombineerd met pastelkleuren in blauw en roze. Felle kleuren, zoals rood en fel oranje, zouden een verontrustend effect hebben, terwijl blauw en groen rustgevend lijken. Een tip is ook om wat details toe te voegen in interessante patronen zoals zebra strepen of bloemen, wat interessant kan zijn voor de baby om naar te kijken.

Meubilair

Een babykamer wordt vaak ingericht in een kleinere kamer, waar niet veel meer ruimte is dan de essentie. Enkele meubels en details mogen niet in de kamer ontbreken, ​​als de ruimte het toelaat. Zo staat er in een klassieke babykamer vaak een fauteuil waar je lekker in kunt zitten, zodat zowel het geven van borstvoeding als het voeden met een zuigfles in alle rust kan gebeuren. Een plank of ladekast zijn goede opbergplekken voor kleding, spenen, luiers en andere spullen die opgepakt en opgeborgen moeten worden. Een eenvoudige commode kan natuurlijk ook handig zijn. Een babymobiel boven het bedje met verschillende schattige figuren erop is een populaire decoratie, en wordt gewaardeerd door baby’s die er vol belangstelling naar kunnen kijken.

Temperatuur

Sommige baby’s gedijen goed als het wat afkoelt, terwijl andere het liever warm hebben. Omdat de handen en voeten van een baby vaak koud aanvoelen, kun je er beter nagaan hoe warm de baby is door de temperatuur op de rug te controleren. Dit geeft een duidelijke aanduiding of het te warm of te koud is in de kamer. Zorg er in ieder geval voor dat alles goed geventileerd is, en dat het mogelijk is om een ​​raam een ​​stukje open te zetten.

Verlichting

De verlichting is een belangrijk onderdeel van de kinderkamer. Dit geldt voor baby’s, maar ook voor kamers voor oudere kinderen. De verlichting moet zowel functioneel zijn als gezellig. Nachtlampen geven een mooie kleur aan een donkere kinderkamer, maar zorgen ook voor geborgenheid. Een tafellamp of een andere lamp die lokaal verlicht, is handig bij de commode. Daarnaast is een plafondlamp noodzakelijk, die de hele kamer verlicht.

In samenwerking met AkuwoodpanelDeel deze post