Home » Baby » Ga op avontuur met je baby in de draagzak

Ga op avontuur met je baby in de draagzak

Kinderen zijn het kostbaarste geschenk. Daarom is het zo belangrijk dat je je veilig en zeker voelt als je je kind in een draagzak draagt. De behoefte van een jong kind aan nabijheid – voor troost, ontwikkeling en geborgenheid – vormt de basis van alles wat BabyBjörn doet. Door draagzakken te ontwikkelen die comfortabel, veilig en gebruiksvriendelijk zijn, maken ze het voor ouders eenvoudiger om hun kinderen zo dicht mogelijk bij zich en zo vaak mogelijk te dragen.

Op de juiste manier dragen

Het is belangrijk dat je kind zijn of haar benen en armen vrij kan bewegen en dat de nek en het hoofd goed ondersteund worden. De heupen, beentjes en ruggegraat van je kleintje moeten in een draagzak in dezelfde natuurlijke positie blijven als wanneer je hem of haar in je armen houdt. Je kindje zit rechtop met een goede ondersteuning van de nek en met een natuurlijke ronding van de rug. Wist je bijvoorbeeld dat alle BabyBjörn draagzakken zijn ontwikkeld in nauwe samenwerking met medische specialisten?

Je kunt de positie van je baby aanpassen door de knieholtes voorzichtig omhoog te brengen, zodat je kleintje comfortabel zit, met het zitvlak wat dieper. Alle draagzakken van BabyBjörn bieden bovendien voldoende ondersteuning voor de heupen van je baby. Zelfs een kleine baby kan na een tijdje verrassend zwaar aanvoelen. Verschillende draagzakken van BabyBjörn hebben brede, gevoerde schouderbanden, een heupriem en rugsteun – ontworpen om de druk te verlichten en het gewicht gelijkmatig te verdelen.

Tips voor veilig en comfortabel babydragen:

Waar moet je op letten als je je baby draagt:

  • Zorg ervoor dat je goed op je kind kunt letten in de draagzak.
  • Bedek het hoofdje van je baby nooit met stof of kleding.
  • Vergeet niet om je baby dicht bij je lichaam te dragen, met het hoofdje dicht bij je kin zodat je het hoofdje van je baby kunt kussen.
  • Zorg ervoor dat de luchtwegen van je baby altijd vrij zijn.
  • Kleed je baby niet te warm in de draagzak, want je geeft ook jouw lichaamswarmte af.
  • Controleer bij gebruik van de draagzak goed of alle gespen goed vastzitten.
  • Ga nooit liggen met je baby in de draagzak. Doe niet aan sport terwijl je je kind in de draagzak draagt.
  • Als je moet bukken, buig dan niet vanuit je taille. Buig door je knieën zodat je baby rechtop blijft zitten.

Draag je baby met liefde en gemak met BabyBjörn draagzakken. Veiligheid, comfort en nabijheid zijn gegarandeerd, waardoor jij en je kleintje kunnen genieten van kostbare momenten samen, dicht bij het hart.

In samenwerking met BabyBjörnDeel deze post