Home » Baby » Babykalender » Baby is 6 maanden

Baby is 6 maanden

Home » Baby » Babykalender » Baby is 6 maanden

Baby is 6 maanden

Met onze babykalender geven wij jou handige informatie hoe het zit met de ontwikkeling van jouw baby. Jouw kleintje is nu al een half jaartje oud, wat gaat de tijd toch razend snel! Wanneer jouw kleintje 6 maanden oud is, is het tijd voor zijn eerste echte hapjes. Ook zal hij heel wat tijd doorbrengen met zijn speelgoed.

babykalender - mijn baby is 6 maanden

Mijn kindje is zes maand oud

Wauw hiep hiep hoera! Jouw baby’tje is al een 6 maand oud! Herinner je je de tijd nog toen hij nog zo klein was? Het is al een half jaar geleden dat je jouw kleintje voor het eerst in je armen kon houden.

Je ukje weegt nu gemiddeld tussen de 6 en 9 kg en is ongeveer 62 à 72 cm groot. Wat nog belangrijker is, is het feit dat jouw kind groeit en hierbij kan er gekeken worden naar de groeicurve. Het kan goed zijn dat hun groei nu wat trager is in tegenstelling tot de eerste maanden.

  • Zijn eerste tandjes

Grote kans dat zijn eerste tandjes doorkomen als hij 6 maanden oud is. Voor sommige kindjes kan dit een zeer lastige periode zijn en dit kan je merken doordat ze meer huilen dan dat je gewoon bent. Afhankelijk van de pijn kan je deze zeker doen verzachten, maar de liefde van jou zal het beste middeltje zijn om zijn pijn te verlichten.

  • Eerste hapjes

Vanaf de zesde maand is jouw baby klaar voor zijn eerste echte vaste hapjes. Het is een volledig nieuw eetavontuur dat voor hem geopend wordt. Borstvoeding alleen zal onvoldoende blijken te zijn waardoor je hem bijvoeding geeft. Belangrijk is dat je luistert naar de wensen van jouw baby’tje.

  • Spelen

Met wie hij veel tijd zal doorbrengen is met zijn speelgoed en dit het liefst met levendige kleuren of speelgoed dat geluidjes maakt. Kiekeboe spelen is zijn lievelingsspelletje waarbij er een persoon of object weg is en opnieuw tevoorschijn komt. Schaterlachen zal gegarandeerd aanwezig zijn!

  • Bijna zitten

De komende maanden zal het zitten één van de grootste opdrachten worden voor je baby. Nu kan hij alleen maar nog zijn hoofd en borst omhoog heffen als hij wil op zitten. Zonder hulp van mama of papa is dit iets wat nog niet volledig goed lukt. Wanneer hij rechtzit, opent dit een volledig nieuwe kijk op zijn omgeving. Bovendien kan hij nu veel meer zien wat er rondom hem gebeurt en kan hij nog meer voorwerpen vastnemen.

Blogs

borstvoedingskleding noppies

Comfortabel en stijlvol: hoe borstvoedingskleding uitkiezen

Of je nu op zoek bent naar iets casual voor dagelijks gebruik of iets chiquer voor een speciale gelegenheid, hier zijn enkele tips om de perfecte voedingskledin...

zwanger, keizersnede, borstvoeding

Mamablog: mijn onvergetelijke reis naar ouderschap

Anouschka deelt in deze blog haar reis naar het ouderschap, een avontuur met zowel hoogte- als dieptepunten waaronder haar keizersnede en de borstvoeding.

Aeromoov reisbed getest win

Testmama’s gezocht voor AeroMoov reisbed

Wij zijn op zoek naar 2 testmama's om het reisbed van AeroMoov uit te testen. Lees hier hoe je kan deelnemen.

Zwangerschap - echo - baby

Schrijf je in op de nieuwsbrief