Home » Baby » Babykalender » Baby is 7 maanden

Baby is 7 maanden

Home » Baby » Babykalender » Baby is 7 maanden

Baby is 7 maanden

In deze babykalender ontdek je hoe het zit met de ontwikkeling van je kleintje. Nu hij al zeven maanden oud is, begint dat kleintje echt een uniek persoontje te worden. Zo wordt zijn woordenschat een beetje uitgebreid en dit zelfs tot 2 lettergrepen. De eerste echte woordjes zijn op komst. Ook begint je kindje een klein deugnietje te worden.

Mijn kindje is zeven maand oud

Vanaf de zevende maand zal je merken dat zijn communicatie steeds beter wordt. Hij zal zijn handjes gebruiken om te zwaaien wanneer oma en opa ook afscheid nemen van je kind. Ook met zijn handjes klappen vindt hij heel leuk om te doen.

Voor zijn voedingsschema mag je rekenen op zo’n vier tot zes maaltijden per dag. Het is normaal dat je kindje moet wennen aan nieuwe smaken en geuren van voedsel. Geef hem nu ook maar gerust een lekker tussendoortje zoals zacht wegsmeltende koekjes, koekjes gemengd in het fruitpapje of met melkvoeding.

In principe geef jij je baby het voedsel maar toch beslist jouw kleintje hoeveel hij zal eten. Misschien is het wel een leuk idee om voedsel te geven dat jouw baby met zijn handjes kan opeten. Dit zal je kindje ook helpen in het ontwikkelen van de fijne motoriek.

babykalender - mijn baby is 7 maanden
  • Actie – reactie

Hij leert dat een actie steeds gevolgd wordt door een reactie. Wanneer hij zijn speeltje op de grond gooit en jij dit opraapt, zou het kunnen dat dit wel een 5-tal keer na elkaar zal gebeuren. Voor hem is dit zeer leuk en grappig, voor jou misschien iets minder maar voor je kleine ukje is het ‘fun’ verzekerd omdat dit telkens lawaai maakt.

  • Gemoedstoestand

Naast communiceren gaat hij ook andere mensen hun gemoedstoestand overnemen. Als er iemand lacht, lacht hij met ze mee. Wanneer er iemand weent, zal er ook een traantje kunnen vallen. Jouw baby oefent op deze manier zijn sociale vaardigheden en zijn eigen emoties.

  • Woordjes

Ook zijn woordenschat wordt uitgebreid en dit zelfs tot woorden met twee lettergrepen. Uiteraard zullen dit geen moeilijke woordjes zijn, maar woorden zoals ‘dada’ of ‘mama’ beginnen hem te lukken. Het kan goed zijn dat je geluiden begint te horen die echt op woorden beginnen te lijken. Je kan jouw baby heel wat nieuwe dingen leren door verschillende kleuren te laten zien en hem aan te tonen hoe die heten.

Blogs

pre en postnatale hulp van lactatiekundige onder mama's

Pre- en postnatale hulp van een lactatiekundige

Lactatiekundige Lien Verdickt legt uit wat je kan en mag verwachten van een lactatiekundige tijdens en na de zwangerschap.

testmama maxi-cosi familyfix pebble 360 draaibare autostoel

Testmama’s gezocht voor de nieuwe draaibare 360 Family autostoel van Maxi-Cosi

Wij zijn op zoek naar 2 testmama's om de FamilyFix 360 basis en Pebble 360 autostoel van Maxi-Cosi uit te testen. Deze innovatieve autostoelen draaien in één ha...

borstvoeding mythes onder mama's

Vijf mythes over borstvoeding

Er wordt heel veel gepraat over borstvoeding. Samen met heel wat fijne weetjes doen er echter ook een aantal mythes de ronde. Lees ze hier.

  • 1
  • 2
  • 8
Zwangerschap - echo - baby

Schrijf je in op de nieuwsbrief