Home » Zwanger » Zwangerschap » Zwangerschapskalender » 8 weken zwanger

8 weken zwanger

Home » Zwanger » Zwangerschap » Zwangerschapskalender » 8 weken zwanger

8 weken zwanger

Deze week heb je waarschijnlijk je eerste afspraakje met de gynaecoloog of met je verloskundige. Wauw, wat een mijlpaal!

Baby

Tijdens je achtste zwangerschapsweek zal je op de echo kunnen waarnemen dat je embryo begint te bewegen. Bovendien worden de ellebogen, schouders, knieën en heupen ontwikkelt door je kleintje. Wist je trouwens dat het hoofdje nu het allersnelste groeit van het volledige lichaam? Dit komt doordat je baby’tje elke minuut 100 nieuwe hersencellen produceert. Wow!

Om het geslacht te weten zal je nog enkele weken moeten wachten, maar er wordt wel hard aan gewerkt! Bij een meisje ontstaan de eierstokken en bij een jongen de testikels.

Ik ben 1,6 cm groot dat is zo groot als een bosbes en weeg 2 gram.

Mama

Vanaf deze achtste zwangerschapsweek kan je al een klein buikje opmerken. Je kan ook meer last beginnen krijgen van zwangerschapshormonen, dit gevoel is absoluut niet fijn maar dit is alleen maar een teken dat je zwangerschap verloopt zoals het hoort!

" wens, wonder, werkelijkheid "

Onze tips

Vergeet zeker geen zwangerschapsvitamines in te nemen! Deze zijn speciaal voor zwangere vrouwen en hun kindjes gemaakt. Zo ben je er extra zeker van dat je baby’tje alle vitamientjes binnen krijgt.

Je maakt ook het beste een afspraak bij je verloskundige. De verloskundige zal je helpen met de datum uit te rekenen van de geboorte en zal ook bloed afnemen voor verschillende onderzoeken naar de gezondheid van jou en je kleintje!

Zwangerschap - echo - baby

Schrijf je in op de nieuwsbrief

blogs over zwangerschap

doula, sofie lobbens, podcast

Podcast #33 De meerwaarde van een doula bij je bevalling

Een doula biedt naast emotionele ook fysieke ondersteuning tijdens de zwangerschap en bij de bevalling van je kindje. Kom hier meer te weten.

Mamablog: mijn zwangerschapsverhaal

Mama Jessie moest even wachten op haar droom van een kindje en werd tijdens haar zwangerschap af en toe wakker geschud door bloedverlies.

gezonde voeding, levensstijl, zwanger, tips

5 tips voor een gezonde levensstijl tijdens je zwangerschap

Wat kan je als zwangere vrouw allemaal doen om een gezonde levensstijl te behouden tijdens je zwangerschap? Lees de tips van experte Laura

ultieme zwangerschapsgids Onder mama's

Onder mama’s boek

Wat niemand je ooit vertelde over het prille moederschap.

In deze warme zwangerschapsgids wordt geen grote vraag geschuwd. Zal ik veranderen als vrouw en partner? Angsten en opperst geluk, auteur Sonia Pypaert durft ze te bespreken, antwoorden te bieden en deelt haar kennis over babybedjes, draagdoeken en kinderwagens.

Een boek vol wijsheid en troost, praktisch en psychologisch, maar vooral met verwondering over de onmetelijke schoonheid van een baby in je leven. Lees meer

test