Home » Zwanger » Zwangerschap » Zwangerschapskalender » 8 weken zwanger

8 weken zwanger

Home » Zwanger » Zwangerschap » Zwangerschapskalender » 8 weken zwanger

8 weken zwanger

Deze week heb je waarschijnlijk je eerste afspraakje met de gynaecoloog of met je verloskundige. Wauw, wat een mijlpaal!

week 8 zwanger zwangerschapskalender

Baby

Tijdens je achtste zwangerschapsweek zal je op de echo kunnen waarnemen dat je embryo begint te bewegen. Bovendien worden de ellebogen, schouders, knieën en heupen ontwikkelt door je kleintje. Wist je trouwens dat het hoofdje nu het allersnelste groeit van het volledige lichaam? Dit komt doordat je baby’tje elke minuut 100 nieuwe hersencellen produceert. Wow!

Om het geslacht te weten zal je nog enkele weken moeten wachten, maar er wordt wel hard aan gewerkt! Bij een meisje ontstaan de eierstokken en bij een jongen de testikels.

Ik ben 1,6 cm groot dat is zo groot als een bosbes en weeg 2 gram.

Mama

Vanaf deze achtste zwangerschapsweek kan je al een klein buikje opmerken. Je kan ook meer last beginnen krijgen van zwangerschapshormonen, dit gevoel is absoluut niet fijn maar dit is alleen maar een teken dat je zwangerschap verloopt zoals het hoort!

Beluister podcast #16 Hélp, de hormonale rollercoaster

Voor alle mama’s en mama’s to be die wat meer willen weten over welk effect hormonen hebben op onze vrouwelijkheid en dit zowel voor, tijdens als na de zwangerschap. Onze gast, expert Rebecca Verhofstede, vertelt ons waarvoor de hormonen nodig zijn, wat ze doen met jou en met de baby. Een heel interessante podcast voor alle mama’s die zwanger zijn!

" wens, wonder, werkelijkheid "

Onze tips

Vergeet zeker geen zwangerschapsvitamines in te nemen! Deze zijn speciaal voor zwangere vrouwen en hun kindjes gemaakt. Zo ben je er extra zeker van dat je baby’tje alle vitamientjes binnen krijgt. Meer weten hierover? Beluister podcast #22 Het belang van vitaminen tijdens de zwangerschap.

Je maakt ook het beste een afspraak bij je verloskundige. De verloskundige zal je helpen met de datum uit te rekenen van de geboorte en zal ook bloed afnemen voor verschillende onderzoeken naar de gezondheid van jou en je kleintje!

onder mama's zwangerschapsboek

Onder mama’s boek

Wat niemand je ooit vertelde over het prille moederschap.

In deze warme zwangerschapsgids wordt geen grote vraag geschuwd. Zal ik veranderen als vrouw en partner? Angsten en opperst geluk, auteur Sonia Pypaert durft ze te bespreken, antwoorden te bieden en deelt haar kennis over babybedjes, draagdoeken en kinderwagens.

Een boek vol wijsheid en troost, praktisch en psychologisch, maar vooral met verwondering over de onmetelijke schoonheid van een baby in je leven. Lees meer

Nieuwsbrief onder mama's

Schrijf je in op de nieuwsbrief

En ontvang 1 keer per week een mail met content zoals blogs, giveaways

en podcasts van zwangerschapswens tot kindertijd

blogs over zwangerschap

bereid je voor op de bevalling

Bereid je voor op de bevalling

In deze blog vertellen we wat meer over de bevalling. Het meest spannende moment van de zwangerschap waar heel wat mama’s enorm naar uitkijken.

Miskraam, derde kind, platte rust

Mamablog: eindelijk zwanger na 2 miskramen

Mama Shana verlangde heel erg naar een derde kindje maar na 2 miskramen kreeg haar zelfvertrouwen een deuk. Lees haal verhaal hier.

Nierstuwing zwangerschap

Mamablog: ik kreeg nierstuwing tijdens mijn zwangerschap

Deze mama neemt je mee doorheen haar onverwachte medische onderzoeken in het buitenland door de aanhoudende pijn in haar nieren.