Home » Zwanger » Zwangerschap » Zwangerschapskalender » 8 weken zwanger

8 weken zwanger

Home » Zwanger » Zwangerschap » Zwangerschapskalender » 8 weken zwanger

8 weken zwanger

Deze week heb je waarschijnlijk je eerste afspraakje met de gynaecoloog of met je verloskundige. Wauw, wat een mijlpaal!

Baby

Tijdens je achtste zwangerschapsweek zal je op de echo kunnen waarnemen dat je embryo begint te bewegen. Bovendien worden de ellebogen, schouders, knieën en heupen ontwikkelt door je kleintje. Wist je trouwens dat het hoofdje nu het allersnelste groeit van het volledige lichaam? Dit komt doordat je baby’tje elke minuut 100 nieuwe hersencellen produceert. Wow!

Om het geslacht te weten zal je nog enkele weken moeten wachten, maar er wordt wel hard aan gewerkt! Bij een meisje ontstaan de eierstokken en bij een jongen de testikels.

Ik ben 1,6 cm groot dat is zo groot als een bosbes en weeg 2 gram.

Mama

Vanaf deze achtste zwangerschapsweek kan je al een klein buikje opmerken. Je kan ook meer last beginnen krijgen van zwangerschapshormonen, dit gevoel is absoluut niet fijn maar dit is alleen maar een teken dat je zwangerschap verloopt zoals het hoort!

" wens, wonder, werkelijkheid "

Onze tips

Vergeet zeker geen zwangerschapsvitamines in te nemen! Deze zijn speciaal voor zwangere vrouwen en hun kindjes gemaakt. Zo ben je er extra zeker van dat je baby’tje alle vitamientjes binnen krijgt.

Je maakt ook het beste een afspraak bij je verloskundige. De verloskundige zal je helpen met de datum uit te rekenen van de geboorte en zal ook bloed afnemen voor verschillende onderzoeken naar de gezondheid van jou en je kleintje!

Praat met andere zwangere mama’s

Op het forum van Onder mama’s kan je in gesprek gaan met andere mama’s die zwanger zijn. Praat over de zwangerschapskwaaltjes en over het geluk om mama te worden. Bespreek zowel de roze wolk als de moeilijkheden. Want je staat er niet alleen voor! Maak jezelf lid van een geboorteclub en kom in contact met mama’s die voor dezelfde periode zijn uitgerekend.

Onder mama's forum geboorteclub mama's papa's baby zwanger zwangerschapskalender
Zwangerschap - echo - baby

Schrijf je in op de nieuwsbrief

blogs over zwangerschap

huidverzorging, zwangerschap

Huidverzorging tijdens en na de zwangerschap

De juiste huidverzorgingsproducten vinden kan best een aardige tijd duren. Zeker tijdens en na een zwangerschap is het belangrijk om rekening te houden met bepa...

vezels, zwangerschap

De voordelen van vezels tijdens de zwangerschap

In deze blog lees je meer over het belang van vezels tijdens de zwangerschap.

Natuurlijke hulpmiddelen bij zwangerschapskwaaltjes

Natuurlijke hulpmiddelen en tips bij zwangerschapskwaaltjes: misselijkheid, zuuroprisping, constipatie, aambeien, rugpijn of bekkenlast.

ultieme zwangerschapsgids Onder mama's

Onder mama’s boek

Wat niemand je ooit vertelde over het prille moederschap.

In deze warme zwangerschapsgids wordt geen grote vraag geschuwd. Zal ik veranderen als vrouw en partner? Angsten en opperst geluk, auteur Sonia Pypaert durft ze te bespreken, antwoorden te bieden en deelt haar kennis over babybedjes, draagdoeken en kinderwagens.

Een boek vol wijsheid en troost, praktisch en psychologisch, maar vooral met verwondering over de onmetelijke schoonheid van een baby in je leven. Lees meer