Home » Zwanger » Zwangerschap » Zwangerschapskalender » 37 weken zwanger

37 weken zwanger

Home » Zwanger » Zwangerschap » Zwangerschapskalender » 37 weken zwanger

37 weken zwanger

In deze zwangerschapskalender kom je te weten wat er jou te wachten staat tijdens de 37ste week van je zwangerschap.

Baby

Hoera! Tijdens je 37ste week zwangerschap is je baby voldragen! Dat betekent dat hij klaar is om buiten de baarmoeder te kunnen overleven en hij dus niet in de couveuse moet verblijven. Tijdens de laatste weken van je zwangerschap blijft je baby nog steeds groeien. Hij krijgt meer vet rond zijn ellebogen en knieën.

De laatste weken komt je baby maximaal 20 tot 30 gram aan per dag. Dit is belangrijk zodat hij een reserve heeft voor de dagen na de geboorte. Baby’s zullen de eerste dagen namelijk niet veel drinken omdat ze nog moeten wennen aan de borst/fles. Wist je dat een baby geboren wordt met het zuigreflex? Dankzij dit reflex kan hij gemakkelijker je tepel vinden eens je bevallen bent. Je baby zuigt deze dagen waarschijnlijk veel op zijn duim ter voorbereiding op zijn voedingssessies na de geboorte.

Je baby heeft meer beweeglijkheid in zijn vingertjes ontwikkeld. Hij kan nu kleinere voorwerpen vastpakken, zoals een teen of zijn neusje!

Als je wondertje deze week nog niet geboren is, oefent hij alvast voor zijn grote entree door vruchtwater in en uit te ademen, te knipperen en van links naar rechts te draaien.

Ik ben 48,2 cm groot, dat is zo groot als een snijbiet en weeg 2909 gram.

Mama

Aan het eind van je 37ste week zwangerschap heb je de mogelijkheid om thuis te bevallen als je dat wenst.

Aangezien je bevalling nabij is, is het belangrijk dat je voldoende rust neemt. Na de geboorte van je kleine spruit zal je een minder goede nachtrust hebben. Probeer dus nu in mate van het mogelijke voldoende te rusten. Vermijd ook dingen te tillen. Indien dit onvermijdelijk is neem je best een correcte houding aan! Tijdens deze houding zak je door je knieën en trek je het voorwerp het dichtst tegen je aan. Om omhoog te komen gebruik je het best zoveel mogelijk beenspieren zodat je rug niet extra belast wordt!

37 weken zwanger zwangerschapskalender
" verwachting werd verwondering "

Onze tips

Het is belangrijk om na te denken over wie je bij je wilt de eerste dagen na de geboorte. Wanneer je enkel je partner of ander gezinsleden bij je wilt dan wacht je best nog even met het versturen van je geboortekaartjes!

Je bevalling komt echt wel dichterbij. Zorg ervoor dat je wagen volgetankt is en dat het autostoeltje gemonteerd is. Indien je nog een ander kindje hebt kan je er best voor zorgen dat je op elk moment opvang ter beschikking hebt!

Beluister podcast #2 Gezin én carrière, tips & tricks

Het leven van een (millennial) mama is breed en druk. Ze heeft vrienden met wie ze contact wil blijven houden, ze heeft een job, al dan niet een partner, haar passies en natuurlijk haar kroost. Ze houdt van op reis gaan en het huis uit trekken. En tussen al die facetten zoekt ze naar een evenwicht en naar rust. Beluister in deze podcast hoe influencer An-Katrien Casselman omgaat met haar rol als mama en ondernemer.

onder mama's zwangerschapsboek

Onder mama’s boek

Wat niemand je ooit vertelde over het prille moederschap.

In deze warme zwangerschapsgids wordt geen grote vraag geschuwd. Zal ik veranderen als vrouw en partner? Angsten en opperst geluk, auteur Sonia Pypaert durft ze te bespreken, antwoorden te bieden en deelt haar kennis over babybedjes, draagdoeken en kinderwagens.

Een boek vol wijsheid en troost, praktisch en psychologisch, maar vooral met verwondering over de onmetelijke schoonheid van een baby in je leven. Lees meer

Nieuwsbrief onder mama's

Schrijf je in op de nieuwsbrief

En ontvang 1 keer per week een mail met content zoals blogs, giveaways en podcasts van zwangerschapswens tot kindertijd

blogs over zwangerschap

shiatsu drukpunten zwanger bevalling

Hoe Shiatsu je kan ondersteunen tijdens je zwangerschap en bevalling

Shiatsu wordt vaak toegepast tijdens zwangerschap en bevalling om zowel fysieke als emotionele problemen te ondersteunen. Lees hier meer.

genderdissapointment, geslacht teleurstelling, jongen, meisje zwanger

Zwanger, maar… niet van het geslacht dat ik hoopte

Wanneer je zwanger bent maar je baby niet het geslacht heeft dat je gehoopt had, vanwaar komt die teleurstelling? Lees het in de blog.

zelfzorg, tips, mama

Voel je weer helemaal top na je zwangerschap

Ben je dag in dag uit bezig met de zorg voor je kleintje. Dan heb je waarschijnlijk nood aan een beetje me-time. Tijd om daar volop werk van te maken.