Home » Zwanger » Zwangerschap » Zwangerschapskalender » 34 weken zwanger

34 weken zwanger

Home » Zwanger » Zwangerschap » Zwangerschapskalender » 34 weken zwanger

34 weken zwanger

In deze zwangerschapskalender kom je te weten wat er jou te wachten staat tijdens de 34ste week van je zwangerschap.

Baby

Je baby heeft na 34 weken zwangerschap een grotere overlevingskans. De meeste baby’s die deze week worden geboren zijn vaak ook kerngezond. De dokter kan opteren om je baby nog even in de couveuse te houden door een te laag geboortegewicht. Elke baby die wordt geboren vóór 37 weken zwangerschap worden prematuurtjes genoemd.

De ieniemienie nageltjes groeien nu volledig tot de vingertoppen. En zullen bijna onmiddellijk na de geboorte gevijld moeten worden.

Heb je een jongen? Dan zakken zijn testikels van zijn buik naar zijn scrotum.

Het wasachtige laagje op de huid van je baby begint deze week dikker te worden voordat het in de komende weken begint te vervellen. Je baby opent zijn oogjes als hij wakker is en sluit ze weer als hij naar dromenland gaat. Zo zet hij de ontwikkeling naar zijn eigen slaappatroon verder, Zzzzzz.

Naarmate je baby groeit, kun je lichaamsdelen zoals handjes en voetjes door je buik heen voelen of zelf zien.

Ik ben 44,8 cm groot, dat is zo groot als een flespompoen en weeg 2100 gram.

Mama

Om ervoor te zorgen dat je baby nog een flinke groeispurt maakt is het belangrijk om voldoende rust te nemen. Je zal je rust vooral nodig hebben omdat je kortademig begint te worden. Je baarmoeder duwt momenteel tegen je ribboog waardoor je longen weggedrukt worden en je veel minder longcapaciteit hebt.

Vanaf je 34ste week zwangerschap kan je met zwangerschapsverlof. Probeer te genieten van je laatste weken zwangerschap en rust vooral goed uit. Eens je klein spruit geboren wordt zul je merken dat je slaapritme verstoord zal worden.

" you make me so happy "

Onze tips

Eens je je kleine spruit op de wereld hebt gebracht, zal je het liefst zoveel mogelijk met je gezinnetje willen genieten. Bespreek daarom met je partner het opnemen van verlofdagen voor na je bevalling.

Tijdens je bevalling kan je opteren voor pijnbestrijding! Vraag alvast raad aan je verloskundige voor de mogelijke opties indien je daar gebruik van zou willen maken.

Praat met andere zwangere mama’s

Op het forum van Onder mama’s kan je in gesprek gaan met andere mama’s die zwanger zijn. Praat over de zwangerschapskwaaltjes en over het geluk om mama te worden. Bespreek zowel de roze wolk als de moeilijkheden. Want je staat er niet alleen voor! Maak jezelf lid van een geboorteclub en kom in contact met mama’s die voor dezelfde periode zijn uitgerekend.

Onder mama's forum geboorteclub mama's papa's baby zwanger zwangerschapskalender
Zwangerschap - echo - baby

Schrijf je in op de nieuwsbrief

blogs over zwangerschap

huidverzorging, zwangerschap

Huidverzorging tijdens en na de zwangerschap

De juiste huidverzorgingsproducten vinden kan best een aardige tijd duren. Zeker tijdens en na een zwangerschap is het belangrijk om rekening te houden met bepa...

vezels, zwangerschap

De voordelen van vezels tijdens de zwangerschap

In deze blog lees je meer over het belang van vezels tijdens de zwangerschap.

Natuurlijke hulpmiddelen bij zwangerschapskwaaltjes

Natuurlijke hulpmiddelen en tips bij zwangerschapskwaaltjes: misselijkheid, zuuroprisping, constipatie, aambeien, rugpijn of bekkenlast.

ultieme zwangerschapsgids Onder mama's

Onder mama’s boek

Wat niemand je ooit vertelde over het prille moederschap.

In deze warme zwangerschapsgids wordt geen grote vraag geschuwd. Zal ik veranderen als vrouw en partner? Angsten en opperst geluk, auteur Sonia Pypaert durft ze te bespreken, antwoorden te bieden en deelt haar kennis over babybedjes, draagdoeken en kinderwagens.

Een boek vol wijsheid en troost, praktisch en psychologisch, maar vooral met verwondering over de onmetelijke schoonheid van een baby in je leven. Lees meer