Home » Zwanger » Zwangerschap » Zwangerschapskalender » 34 weken zwanger

34 weken zwanger

Home » Zwanger » Zwangerschap » Zwangerschapskalender » 34 weken zwanger

34 weken zwanger

In deze zwangerschapskalender kom je te weten wat er jou te wachten staat tijdens de 34ste week van je zwangerschap.

Baby

Je baby heeft na 34 weken zwangerschap een grotere overlevingskans. De meeste baby’s die deze week worden geboren zijn vaak ook kerngezond. De dokter kan opteren om je baby nog even in de couveuse te houden door een te laag geboortegewicht. Elke baby die wordt geboren vóór 37 weken zwangerschap worden prematuurtjes genoemd.

De ieniemienie nageltjes groeien nu volledig tot de vingertoppen. En zullen bijna onmiddellijk na de geboorte gevijld moeten worden.

Heb je een jongen? Dan zakken zijn testikels van zijn buik naar zijn scrotum.

Het wasachtige laagje op de huid van je baby begint deze week dikker te worden voordat het in de komende weken begint te vervellen. Je baby opent zijn oogjes als hij wakker is en sluit ze weer als hij naar dromenland gaat. Zo zet hij de ontwikkeling naar zijn eigen slaappatroon verder, Zzzzzz.

Naarmate je baby groeit, kun je lichaamsdelen zoals handjes en voetjes door je buik heen voelen of zelf zien.

Ik ben 44,8 cm groot, dat is zo groot als een flespompoen en weeg 2100 gram.

Mama

Om ervoor te zorgen dat je baby nog een flinke groeispurt maakt is het belangrijk om voldoende rust te nemen. Je zal je rust vooral nodig hebben omdat je kortademig begint te worden. Je baarmoeder duwt momenteel tegen je ribboog waardoor je longen weggedrukt worden en je veel minder longcapaciteit hebt.

Vanaf je 34ste week zwangerschap kan je met zwangerschapsverlof. Probeer te genieten van je laatste weken zwangerschap en rust vooral goed uit. Eens je klein spruit geboren wordt zul je merken dat je slaapritme verstoord zal worden.

33 weken zwanger zwangerschapskalender
" you make me so happy "

Onze tips

Eens je je kleine spruit op de wereld hebt gebracht, zal je het liefst zoveel mogelijk met je gezinnetje willen genieten. Bespreek daarom met je partner het opnemen van verlofdagen voor na je bevalling.

Tijdens je bevalling kan je opteren voor pijnbestrijding! Vraag alvast raad aan je verloskundige voor de mogelijke opties indien je daar gebruik van zou willen maken.

Beluister podcast #26 inleiding tot de bevalling

Aflevering 26 van de Onder mama’s podcast is er eentje voor alle toekomstige mama’s die willen weten hoe een bevalling en een keizersnede (kunnen) verlopen. Host Sonia Pypaert gaat in gesprek met Jana Meiresonne, oprichtster van haar eigen vroedvrouwenpraktijk Nieuw Leven. In deze podcast aflevering vertelt Jana ons alle ins and outs van de arbeid en bevalling, een heel interessante podcast dus voor alle toekomstige ouders!

onder mama's zwangerschapsboek

Onder mama’s boek

Wat niemand je ooit vertelde over het prille moederschap.

In deze warme zwangerschapsgids wordt geen grote vraag geschuwd. Zal ik veranderen als vrouw en partner? Angsten en opperst geluk, auteur Sonia Pypaert durft ze te bespreken, antwoorden te bieden en deelt haar kennis over babybedjes, draagdoeken en kinderwagens.

Een boek vol wijsheid en troost, praktisch en psychologisch, maar vooral met verwondering over de onmetelijke schoonheid van een baby in je leven. Lees meer

Nieuwsbrief onder mama's

Schrijf je in op de nieuwsbrief

En ontvang 1 keer per week een mail met content zoals blogs, giveaways

en podcasts van zwangerschapswens tot kindertijd

blogs over zwangerschap

bereid je voor op de bevalling

Bereid je voor op de bevalling

In deze blog vertellen we wat meer over de bevalling. Het meest spannende moment van de zwangerschap waar heel wat mama’s enorm naar uitkijken.

Miskraam, derde kind, platte rust

Mamablog: eindelijk zwanger na 2 miskramen

Mama Shana verlangde heel erg naar een derde kindje maar na 2 miskramen kreeg haar zelfvertrouwen een deuk. Lees haal verhaal hier.

Nierstuwing zwangerschap

Mamablog: ik kreeg nierstuwing tijdens mijn zwangerschap

Deze mama neemt je mee doorheen haar onverwachte medische onderzoeken in het buitenland door de aanhoudende pijn in haar nieren.