Home » Zwanger » Zwangerschap » Zwangerschapskalender »
34 weken zwanger
In deze zwangerschapskalender kom je te weten wat er jou te wachten staat tijdens de 34ste week van je zwangerschap.
Baby
Je baby heeft na 34 weken zwangerschap een grotere overlevingskans. De meeste baby’s die deze week worden geboren zijn vaak ook kerngezond. De dokter kan opteren om je baby nog even in de couveuse te houden door een te laag geboortegewicht. Elke baby die wordt geboren vóór 37 weken zwangerschap worden prematuurtjes genoemd.
De ieniemienie nageltjes groeien nu volledig tot de vingertoppen. En zullen bijna onmiddellijk na de geboorte gevijld moeten worden.
Heb je een jongen? Dan zakken zijn testikels van zijn buik naar zijn scrotum.
Het wasachtige laagje op de huid van je baby begint deze week dikker te worden voordat het in de komende weken begint te vervellen. Je baby opent zijn oogjes als hij wakker is en sluit ze weer als hij naar dromenland gaat. Zo zet hij de ontwikkeling naar zijn eigen slaappatroon verder, Zzzzzz.
Naarmate je baby groeit, kun je lichaamsdelen zoals handjes en voetjes door je buik heen voelen of zelf zien.
Ik ben 44,8 cm groot, dat is zo groot als een flespompoen en weeg 2100 gram.
Mama
Om ervoor te zorgen dat je baby nog een flinke groeispurt maakt is het belangrijk om voldoende rust te nemen. Je zal je rust vooral nodig hebben omdat je kortademig begint te worden. Je baarmoeder duwt momenteel tegen je ribboog waardoor je longen weggedrukt worden en je veel minder longcapaciteit hebt.
Vanaf je 34ste week zwangerschap kan je met zwangerschapsverlof. Probeer te genieten van je laatste weken zwangerschap en rust vooral goed uit. Eens je klein spruit geboren wordt zul je merken dat je slaapritme verstoord zal worden.
" you make me so happy "
♡ Onze tips
Eens je je kleine spruit op de wereld hebt gebracht, zal je het liefst zoveel mogelijk met je gezinnetje willen genieten. Bespreek daarom met je partner het opnemen van verlofdagen voor na je bevalling.
Tijdens je bevalling kan je opteren voor pijnbestrijding! Vraag alvast raad aan je verloskundige voor de mogelijke opties indien je daar gebruik van zou willen maken.
Beluister podcast #26 inleiding tot de bevalling
Aflevering 26 van de Onder mama’s podcast is er eentje voor alle toekomstige mama’s die willen weten hoe een bevalling en een keizersnede (kunnen) verlopen. Host Sonia Pypaert gaat in gesprek met Jana Meiresonne, oprichtster van haar eigen vroedvrouwenpraktijk Nieuw Leven. In deze podcast aflevering vertelt Jana ons alle ins and outs van de arbeid en bevalling, een heel interessante podcast dus voor alle toekomstige ouders!
Onder mama’s boek
Wat niemand je ooit vertelde over het prille moederschap.
In deze warme zwangerschapsgids wordt geen grote vraag geschuwd. Zal ik veranderen als vrouw en partner? Angsten en opperst geluk, auteur Sonia Pypaert durft ze te bespreken, antwoorden te bieden en deelt haar kennis over babybedjes, draagdoeken en kinderwagens.
Een boek vol wijsheid en troost, praktisch en psychologisch, maar vooral met verwondering over de onmetelijke schoonheid van een baby in je leven. Lees meer
Schrijf je in op de nieuwsbrief
En ontvang 1 keer per week een mail met content zoals blogs, giveaways
en podcasts van zwangerschapswens tot kindertijd
blogs over zwangerschap
Zwangerschapsyoga: verlicht zwangerschapskwalen en bereid je voor op de bevalling
Zwangerschapsyoga is een ontspannen moment voor jou en je baby, met extra zorg en aandacht voor je zwangere lichaam.
Hoe HypnoBirthing je kan helpen bij een ontspannen bevalling
Met HypnoBirthing ervaar je veel ontspanning tijdens de zwangerschap, je hebt meestal een kortere arbeid en bevalling, en er zijn minder medische interventies n...
Hoe Shiatsu je kan ondersteunen tijdens je zwangerschap en bevalling
Shiatsu wordt vaak toegepast tijdens zwangerschap en bevalling om zowel fysieke als emotionele problemen te ondersteunen. Lees hier meer.