Home » Expertenteam » Experte Jana Meiresonne

Experte Jana Meiresonne

Jana Meiresonne Vroedvrouw praktijk Nieuw Leven expert onder mama's

Jana Meiresonne

Vroedvrouw

Mama van Léonie en Marie-Lou

Jana studeerde Bachelor in de vroedkunde aan de Artevelde Hogeschool Gent. Na deze studies volgde ze enkele bijkomende opleidingen als draagconsulent en in babymassage. Na haar studies ging ze aan de slag als projectverpleegkundige in de thuiszorg en bouwde ze haar ervaring op als vroedvrouw op de materniteit en het operatiekwartier.

Een hart voor nieuw leven

Vanuit haar ervaring tijdens stages en vrijwilligerswerk in Afrika en haar grote passie voor verloskunde, richtte ze haar eigen vroedvrouwenpraktijk Nieuw Leven op. De praktijk is actief in verschillende regio’s in Oost-Vlaanderen en begeleidt vrouwen voor, tijdens en na de bevalling met persoonlijk advies of via workshops.

Persoonlijke zwangerschapsopvolging

Iedere zwangerschap verloopt anders en de ene mama heeft al wat meer zorgen dan de ander. Zit je met vragen of zorgen over je zwangerschap? Maak dan naast je vaste consult bij de gynaecoloog ook nog een afspraak bij een vroedvrouw. Zij zullen luisteren naar jouw persoonlijke noden en hebben tijd voor al jouw vragen. Want wanneer je kiest voor prenatale zorgen door een vroedvrouw dan kies je zwangerschapsbegeleiding van A tot Z. Naast een luisterend oor kan een vroedvrouw ook medische opvolging bieden en bespreek je onder meer:

  • Hoe het met je gaat
  • Controle van de bloeddruk, urine
  • Ligging van de baby
  • Harttonen van de baby
  • En meer…

Geboorteplan opmaken

Een vroedvrouw kan je ook begeleiden bij de opmaak van jouw persoonlijk geboorteplan: wat verwacht je van je bevalling, je arbeid en je kraamperiode. Zij stellen de arbeid vast en volgen je in jouw vertrouwde thuisomgeving verder op en/of zijn aanwezig om je te begeleiden in het ziekenhuis tot de baby geboren is.

Postnatale begeleiding

Wanneer de baby geboren is kan je nog steeds beroep doen op de zorgen van een vroedvrouw. De eerste weken na de geboorte kan de vroedvrouw bezoekjes bij je thuis inplannen voor verdere opvolging. Zij gaan kijken hoe het gaat met mama en baby en begeleiden waar nodig met borstvoeding, kunstvoeding, …

Jana Meiresonne Vroedvrouw praktijk Nieuw Leven expert onder mama's

Nieuw leven in het vooruitzicht?

Ben je nog op zoek naar een vroedvrouw om je te begeleiden tijdens je zwangerschap en bevalling? Neem dan contact op met vroedvrouw Jana Meiresonne van praktijk Nieuw Leven.

Tel: +32 498 17 19 47

Email: info@praktijknieuwleven.be

Adres: Schepen Napoleon Demeyerstraat 1, 9060 Zelzate

Volg vroedvrouwenpraktijk Nieuw Leven

Facebook Onder mama's    Instagram Onder mama's    website

Blogs van Jana

inleiding tot de bevalling, wat weten over natuurlijke bevalling, keizersnede

Podcast #26 Inleiding tot de bevalling

Waaraan kan je je als toekomstige mama verwachten als je gaat bevallen. Beluister nu deze handige info van vroedvrouw Jana.

premature baby oorzaken tips

Mijn baby is een prematuurtje: wat nu?

In deze blog vertelt vroedvrouw Jana over de verschillende soorten prematuriteit, de oorzaken van vroeggeboorte en mogelijke problemen die kunnen optreden bij j...

huilen baby onder mama's

Mijn baby huilt: hoe herken ik de verschillende huilsignalen?

In deze blog vertelt vroedvrouw Jana Meiresonne hoe je jou als vrouw kan voorbereiden op een zwangerschap door een gezonde levensstijl te hanteren.

Podcast borstvoeding advies vroedvrouw

Podcast #11 Borstvoeding, mamamelk is goed voor elk

Een handige podcastaflevering vol tips en advies van vroedvrouw Jana voor elke mama die start met borstvoeding.

verandering lichaam - ik ben zwanger - afspraak vroedvrouw gynaecoloog

Hoera, ik ben zwanger! Wat gebeurt er nu met mijn lichaam?

Yay, je bent zwanger maar wat nu? Wanneer maak je de eerste afspraak voor een medische controle en wat gebeurt er allemaal in jouw lichaam?

ovulatie - vruchtbare dagen - tips zwanger worden - vroedvrouw - wanneer vrijen

Zwanger worden? Enkele tips van de vroedvrouw

Vroedvrouw Jana geeft in deze blog tips en advies om op een natuurlijke manier jouw kans op een zwangerschap te verhogen.

  • 1
  • 2