Home » Zwanger » Zwangerschap » Zwangerschapskalender » 3 weken zwanger

3 weken zwanger

Home » Zwanger » Zwangerschap » Zwangerschapskalender » 3 weken zwanger

3 weken zwanger

In de derde week van de zwangerschap vindt de innesteling van het bevruchte eicel plaats in de baarmoederwand. Als deze goed is gelukt, dan ben je nu officieel zwanger. Wauw, proficiat!

Baby

De bevruchte eicel die zich momenteel heeft gedeeld in een bol van cellen (blastocyste) is op zoek naar een plaatsje om zich te nestelen in de baarmoeder. Als de bevruchte eicel de reis van de eileider naar de baarmoeder niet helemaal heeft uitgevoerd, kan het zijn dat het bevruchte vruchtje zich nestelt in de eileider. Dan spreken we van een buitenbaarmoederlijke zwangerschap. Na de innesteling splitst de blastocyste zich in twee delen. Het eerste deel wordt de embryo en het tweede deel wordt de placenta.

Mama

Tijdens de derde week van je zwangerschap merk je mogelijks voor de eerste keer dat je zwanger bent. Door de innesteling van het vruchtje kan het zijn dat er enkele bloedvaatjes zullen breken, hierdoor kan je last hebben van een lichte innestelingsbloeding. Bovendien kunnen ook de eerste zwangerschapshormonen en zwangerschapssymptomen plaatsvinden. Hierdoor kan je lichte krampen, een opgeblazen gevoel en stemmingswisselingen ondervinden.

" I loved you before I knew you"

Onze tips

Ben jij gestopt met anticonceptie? Dan is het wel aangeraden om dagelijks foliumzuur in te nemen om de vroege ontwikkeling van je ongeboren kindje te bevorderen. Hierdoor zal je baby’tje beschermd worden tegen het neuraalbuisdefect en aangeboren afwijkingen ter hoogte van zijn hersenen of zijn ruggenmerg.

Je baby’tje in de buik heeft enorm veel voedingsstoffen nodig om zijn groei te bevorderen. Daarom kan jij als toekomstige mama zwangerschapsvitamines innemen. Zo ben je er zeker van dat je baby’tje al de nodige vitamines krijgt.

Let op !

Vanaf dat jij en je partner besluiten om voor een kindje te gaan is het belangrijk dat jij je goed aan de gezondheidsregels houdt. Zonder dat jij het weet kan je baby’tje zich al aan het ontwikkelen zijn. Slechte en ongezonde stoffen die onder andere in sigaretten, alcohol en drugs zitten zullen er voor zorgen dat je baby niet optimaal zal groeien en het kan zelf leiden tot een miskraam.

Zwangerschap - echo - baby

Schrijf je in op de nieuwsbrief

blogs over zwangerschap

doula, sofie lobbens, podcast

Podcast #33 De meerwaarde van een doula bij je bevalling

Een doula biedt naast emotionele ook fysieke ondersteuning tijdens de zwangerschap en bij de bevalling van je kindje. Kom hier meer te weten.

Mamablog: mijn zwangerschapsverhaal

Mama Jessie moest even wachten op haar droom van een kindje en werd tijdens haar zwangerschap af en toe wakker geschud door bloedverlies.

gezonde voeding, levensstijl, zwanger, tips

5 tips voor een gezonde levensstijl tijdens je zwangerschap

Wat kan je als zwangere vrouw allemaal doen om een gezonde levensstijl te behouden tijdens je zwangerschap? Lees de tips van experte Laura

ultieme zwangerschapsgids Onder mama's

Onder mama’s boek

Wat niemand je ooit vertelde over het prille moederschap.

In deze warme zwangerschapsgids wordt geen grote vraag geschuwd. Zal ik veranderen als vrouw en partner? Angsten en opperst geluk, auteur Sonia Pypaert durft ze te bespreken, antwoorden te bieden en deelt haar kennis over babybedjes, draagdoeken en kinderwagens.

Een boek vol wijsheid en troost, praktisch en psychologisch, maar vooral met verwondering over de onmetelijke schoonheid van een baby in je leven. Lees meer

test