Home » Spruitjes » Tips bij het kiezen van de juiste schooltas

Tips bij het kiezen van de juiste schooltas

Die eerste dag, iedereen wat zenuwachtig… Mooie jurk, warme jas en een perfecte vlecht – twee keer opnieuw begonnen – voor dochterlief, hippe broek en – net te veel – gel voor de stoere zoon. Laat je kleine spruit de schooltijd van z’n leven beleven.

Hoe groot moet je kleuterboekentas zijn?

Geloof het of niet, maar in een kleuterboekentasje heb je best wat plaats nodig. Zorg ervoor dat de schooltas van je ukje groot genoeg is voor een fruitdoosje, een drinkbus, heen- en weer schriftje of mapje, knuffeltje en wat reservekledij. Blijft je kindje ook op school eten? Zorg er dan voor dat er nog een brooddoos bij kan!

Comfort van een boekentas

Boekentas, rugzakje of trolley? Moet je ukje de trap op en af om naar de klas te gaan? Kies dan een tas zonder wieltjes. Trolleys zijn vaak iets zwaarder om te dragen. Een rugzakje is bovendien een ideale opstap naar een echte boekentas later.

Peuter en kleuters dragen hun boekentasje het hele jaar door. Net om die reden kies je best voor een schooltasje met ergonomische en verstelbare rugriemen. Zo past de boekentas zich aan aan de grootte van je spruitje, ook wanneer je kindje groeit. Optioneel zijn borstriempjes, deze zorgen ervoor dat de rugriemen niet van de schouders van je peuter of kleuter schuiven.

Het juiste materiaal

Kleuters geniet van spelen en een dag vol avontuur! Kies daarom voor een boekentas van 100% waterafstotende stof. Jonge spruitjes ravotten immers graag door weer, wind én de typisch Belgische regenbuien.
Zorg er ook voor dat het schooltasje makkelijk open en dicht gaat. Velcro, ritssluitingen of kliksystemen die aangepast zijn aan kleine vingertjes zijn hierbij heel makkelijk.
Deel deze post