Home » Momlife » Waarom speciaal menstruatie-ondergoed duurzamer is dan maandverband of tampons

Waarom speciaal menstruatie-ondergoed duurzamer is dan maandverband of tampons

Het is voor veel jonge vrouwen steeds weer een moeilijk verhaal: de maandelijkse menstruatie. Los van het feit dat je in die periode meestal last hebt van allerlei lichamelijke ongemakken, moet je er ook voor zorgen dat het menstruatiebloed goed wordt opgevangen. Maandverband, tampons of cups? Het blijft toch een gedoe. Het dragen van speciaal menstruatie-ondergoed dat je volledig beschermt tijdens jouw menstruatie wordt daarom steeds populairder. Maar niet alleen daarom: het is ook duurzamer om niet telkens gebruik te hoeven maken van wegwerpmaterialen.

Antibacteriële wassing


Een belangrijke vraag met betrekking tot het hergebruiken van dergelijk ondergoed is in hoeverre het wel hygiënisch verantwoord is. In dat opzicht kunnen we je geruststellen, want de binnenste lagen van menstruatie-ondergoed hebben een speciale antibacteriële wassing ondergaan, die ervoor zorgt dat je het urenlang probleemloos kunt dragen. Deze speciale wassing blijft ook na meerdere wasbeurten gewoon zijn werk doen. Je kunt de broekjes daardoor tot wel 75 keer opnieuw gebruiken. Schaf je er voldoende aan voor een hele week, dan zou je daar dus in principe zes jaar mee vooruit kunnen.

Maak de rekensom

Ga voor jezelf eens na wat je per maand kwijt bent aan menstruatieproducten en vermenigvuldig dat eens met zestig, het aantal maanden in vijf jaren. Waarschijnlijk kom je dan op een veel hoger prijskaartje uit dan wanneer je een aantal herbruikbare menstruatieslips aanschaft. Je gebruik ook veel minder materialen in letterlijke zin, waardoor de afvalberg slinkt en het milieu gespaard wordt. Niet alleen voor het opvangen van bloed tijdens de menstruatie, maar ook voor ongewenst urineverlies heeft het bedrijf Moodies speciale producten ontwikkeld. Hierdoor is het ook voor mensen die incontinent zijn mogelijk om op eenvoudige wijze zelf de regie over hun dagelijks leven te blijven voeren en dit ongemak hun doen en laten niet te laten beïnvloeden.

Incontinentie tijdens de zwangerschap


Wanneer je zwanger bent, word je niet meer ongesteld. Dan ben je dus tijdelijk verlost van het ongecontroleerde bloedverlies, maar daarvoor krijg je doorgaans wel iets anders voor terug: incontinentie. Veel zwangere vrouwen krijgen hiermee te maken, dat ligt aan een combinatie van factoren. Op de eerste plaats werken de hormonen, die je lichaam tijdens de zwangerschap produceert, spierverslappend. Ook de sluitspieren van de blaas en urinebuis werken daardoor minder goed. Bovendien neemt de baby ruimte in, waardoor de blaas minder capaciteit heeft en je sneller urine verliest.

In samenwerking met Moodies



Deel deze post