Home » Baby » Babykalender » Baby is 3 maanden

Baby is 3 maanden

Home » Baby » Babykalender » Baby is 3 maanden

Baby is 3 maanden

Met onze babykalender lees je hier handige informatie over de ontwikkeling van je kleine ukje. Vanaf de derde maand worden zijn spiertjes volledig getraind doordat hij meer controle heeft over zijn lichaam. Jouw baby kan ook heel sociaal worden en zou naar iedereen kunnen lachen.

Mijn kindje is drie maand oud

Vanaf de derde maand zal je merken dat je baby bezig is met het trainen van zijn lichaam. En dit doet hij steeds bewuster en preciezer. Hij krijgt steeds een betere controle over bepaalde bewegingen. Zo kan het zijn dat hij meerdere keren zijn hoofdje hoger van de grond probeert te houden.

babykalender - mijn kindje is 3 maanden
  • Bewustwording

Hij wordt steeds doelbewuster wat bepaalde bewegingen betekenen. Zo is hij bijvoorbeeld bewust over zijn handjes, voetjes of zijn hoofd. Het is zeker aangeraden om dit te stimuleren door hem bijvoorbeeld speeltjes te geven of hem eventjes op zijn buikje neer te leggen. De ontdekking wat hij allemaal met zijn lijfje kan doen is nu echt gestart.

  • Sociaal-emotioneel

Ook is er op sociaal-emotioneel vlak een ontwikkeling dat sterk aan het groeien is. Je kleine ukje kijkt heel graag naar zichzelf in de spiegel, maar hij weet natuurlijk nog niet dat hij dat zelf is. Hij ontdekt zijn ideale speelmaatje, hoe leuk is dit! Je baby lacht naar iedereen en laat zich zelf vasthouden door mensen dat hij niet kent. Toch is je kleintje het liefst in de buurt van mama, papa of broers of zussen.

  • Communicatie

Je baby’tje leert ook dat een gesprek steeds in een tweerichtingsverkeer verloopt. Dit basisprincipe van communicatie probeert hij steeds beter te begrijpen.

  • Kleuren

Vanaf de derde maand ziet jouw baby ook in kleuren. Als tip geven wij jou mee dat je gerust felgekleurde voorwerpen kan leggen in zijn buurt. Zeker dat hij deze kleurtjes wondermooi zal vinden. In de tweede maand kon je kleintje al veel met zijn oogjes doen en kleuren onderscheiden.

Blogs

pre en postnatale hulp van lactatiekundige onder mama's

Pre- en postnatale hulp van een lactatiekundige

Lactatiekundige Lien Verdickt legt uit wat je kan en mag verwachten van een lactatiekundige tijdens en na de zwangerschap.

borstvoeding mythes onder mama's

Vijf mythes over borstvoeding

Er wordt heel veel gepraat over borstvoeding. Samen met heel wat fijne weetjes doen er echter ook een aantal mythes de ronde. Lees ze hier.

borstvoeding hoort geen pijn te doen onder mama's

Borstvoeding hoort geen pijn te doen

Kleine en grote kwaaltjes vliegen je vaak om de oren wanneer er gepraat wordt over borstvoeding. Maar, borstvoeding hoort geen pijn te doen! Lees hier waarom ni...

  • 1
  • 2
  • 7
Zwangerschap - echo - baby

Schrijf je in op de nieuwsbrief