Home » Baby » Babykalender » Baby is 2 maanden

Baby is 2 maanden

Home » Baby » Babykalender » Baby is 2 maanden

Baby is 2 maanden

In deze babykalender krijg je handige informatie over de ontwikkeling van je kleine ukje. Vanaf de tweede maand begint jouw baby je volledig na te doen. Alles wat los zit, wil je kleintje in zijn mond steken en zo worden er veel voorwerpen onderworpen aan een écht sabbel- en bijtonderzoek.

babykalender - mijn kindje is 2 maanden

Mijn kindje is twee maand oud

Je ukje van 2 maanden is volop bezig met het ontdekken van zijn eigen spiertjes. Voor hem lijkt het op spelen maar in principe is het al echte gymnastiek. Zijn spiertjes worden steeds sterker en dat zal je al snel merken wanneer hij met zijn voetjes begint te trappelen.

  • Bewegende beelden

Nu zullen bewegende beelden heel interessant zijn voor je kleintje. Wanneer er mensen voorbijlopen probeert hij ze te volgen. Zo zal hij steeds meer met zijn oogjes kunnen kijken doordat hij verschillende kleuren kan onderscheiden. Doordat hij meer zaken kan zien begint hij andere mensen heel interessant te vinden. Jouw baby begint steeds socialer te worden met anderen.

  • In het mondje stoppen

Het echte sabbel- en bijtonderzoek is gestart. Wanneer je baby’tje 2 maand oud is, zal je merken dat hij zijn mondje niet alleen als middel gebruikt om te communiceren. Hij gebruikt het ook echt om mee te voelen. Zo zal hij heel wat zaken in zijn mondje stoppen dan het vast te houden in zijn handen. Alles wat los zit, is te verleidelijk voor je kleintje om in zijn mondje te stoppen. Let dus wel extra goed op wat er in de buurt ligt van jouw spruitje om verstikkingsgevaar te voorkomen.

  • Het gehoor

Naast het spreken wordt het gehoor steeds verder ontwikkeld. Natuurlijk kan jouw kleintje nog niet alles begrijpen want zijn hersenen kunnen nog niet alle geluiden vastleggen. Praat gerust maar tegen dat kleine ukje van je om het spreken maar ook het gehoor te stimuleren.

Blogs

pre en postnatale hulp van lactatiekundige onder mama's

Pre- en postnatale hulp van een lactatiekundige

Lactatiekundige Lien Verdickt legt uit wat je kan en mag verwachten van een lactatiekundige tijdens en na de zwangerschap.

borstvoeding mythes onder mama's

Vijf mythes over borstvoeding

Er wordt heel veel gepraat over borstvoeding. Samen met heel wat fijne weetjes doen er echter ook een aantal mythes de ronde. Lees ze hier.

borstvoeding hoort geen pijn te doen onder mama's

Borstvoeding hoort geen pijn te doen

Kleine en grote kwaaltjes vliegen je vaak om de oren wanneer er gepraat wordt over borstvoeding. Maar, borstvoeding hoort geen pijn te doen! Lees hier waarom ni...

  • 1
  • 2
  • 7
Zwangerschap - echo - baby

Schrijf je in op de nieuwsbrief