Home » Baby » Babykalender » Baby is 4 maanden

Baby is 4 maanden

Home » Baby » Babykalender » Baby is 4 maanden

Baby is 4 maanden

Wanneer je baby 4 maanden oud is, voelt jouw baby een verschil tussen dag en nacht. Het kan zijn dat die eerste tandjes er zitten aan te komen en dat jouw baby daarom wat kwijlt. Je kan gerust de zintuigen stimuleren door een massage te geven of speelgoed te gebruiken dat lawaai maakt.

Mijn kindje is vier maand oud

In de voorbije maanden was het gebrabbel van je baby’tje nog heel miniem en zacht. Vanaf de vierde maand zal je merken dat hij iets anders zal brabbelen door luider en andere toonhoogtes te gebruiken.

Wanneer je kindje 4 maanden oud is, is hij steeds alerter en socialer wat er allemaal rondom hem gebeurt. De manier hoe jij tegen je baby praat, zal hij ook beter begrijpen. Een zachte toon zal hem geruststellen en wanneer jij jouw stem iets harder gebruikt, weet hij dat er iets niet juist is.

Vanaf nu zal hij ook starten met schaterlachen, zijn lachje doet jou ongetwijfeld smelten.

babykalender - mijn baby is 4 maanden
  • Bewustwording

Hij wordt steeds doelbewuster wat bepaalde bewegingen betekenen. Zo is hij bijvoorbeeld bewust over zijn handjes, voetjes of zijn hoofd. Het is zeker aangeraden om dit te stimuleren door hem bijvoorbeeld speeltjes te geven of hem eventjes op zijn buikje neer te leggen. De ontdekking wat hij allemaal met zijn lijfje kan doen is nu echt gestart.

  • Eerste tandjes

Merk je dat jouw baby kwijlt? Maak je hier geen zorgen over want er is een grote kans dat dit heeft te maken met de eerste tandjes. Het zal nog even duren tot deze doorkomen, maar hij kan ze zeker al voelen zitten.

  • Biologische klok

In de vierde maand zal de interne biologische klok van je baby ingesteld zijn. Jouw baby’tje zal zelf een onderscheid kunnen aanvoelen tussen dag en nacht. Wist je dat hij zelfs acht tot negen uren aan één stuk kan doorslapen?

  • Stimuleren van de zintuigen

Stapje per stapje worden de zintuigen van jouw baby meer geprikkeld. Je kan gerust boeken gebruiken met geluidjes om het gehoor te stimuleren. Of wat dacht je ervan om een heerlijke massage te geven na het badje want die strelingen op zijn huid zullen zalig zijn voor je baby. In deze maand wordt zijn zicht scherper waardoor het leuk is voor je kleintje om een wandeling te maken. Zeker dat hij zal proberen om alles mee te volgen wat er rond hem gebeurt.

Blogs

pre en postnatale hulp van lactatiekundige onder mama's

Pre- en postnatale hulp van een lactatiekundige

Lactatiekundige Lien Verdickt legt uit wat je kan en mag verwachten van een lactatiekundige tijdens en na de zwangerschap.

borstvoeding mythes onder mama's

Vijf mythes over borstvoeding

Er wordt heel veel gepraat over borstvoeding. Samen met heel wat fijne weetjes doen er echter ook een aantal mythes de ronde. Lees ze hier.

borstvoeding hoort geen pijn te doen onder mama's

Borstvoeding hoort geen pijn te doen

Kleine en grote kwaaltjes vliegen je vaak om de oren wanneer er gepraat wordt over borstvoeding. Maar, borstvoeding hoort geen pijn te doen! Lees hier waarom ni...

  • 1
  • 2
  • 7
Zwangerschap - echo - baby

Schrijf je in op de nieuwsbrief