Home » Boek » Interview met auteur Sonia Pypaert

Interview met auteur Sonia Pypaert

Naar aanleiding van de boekenbeurs hadden wij een gesprek met auteur Sonia Pypaert. Waar haalde zij haar inspiratie voor haar boek Onder mama’s vandaan? En kriebelt het om nog te schrijven? Lees het in een exclusief interview.

1. Vanwaar of van wie heb je de schrijfmicrobe gekregen

In mijn tienerjaren en later was schrijven niet meteen mijn sterkste vaardigheid. Tijdens mijn studies heb ik uiteraard wel geleerd om goed te schrijven. Als lesgever Economie heb ik geleerd om materie goed uit te leggen en als ondernemer heb ik ontdekt dat het goed is om mijn ideeën neer te schrijven en te pitchen. Meestal gaat chaos hieraan vooraf met heel veel ideeën en zijwegen. Schrijven en bundelen brengt rust in mijn hoofd

2. Waar haalde je de inspiratie voor Onder mama’s

De inspiratie voor mijn boek Onder mama’s vond ik bij mezelf en vele andere mama’s die ik heb ontmoet als zaakvoerder van the baby’s corner, door online blogs en artikels te lezen. De bezorgdheden van (bijna) mama’s geven me ideeën. Eigen ervaringen en die van vele andere mama’s die nu al meer dan 20 jaar over de vloer komen hebben geleid tot waardevolle inhoud van het boek, een gids voor mama’s.

3. Voor wie is Onder mama’s bedoeld?

Onder mama’s is geschreven voor (bijna) mama’s en papa’s. Dit boek wil dan ook een praktische en emotionele gids zijn vol wijsheid en kennis voor de belangrijkste reis van hun leven. Een boek dat geen vragen uit de weg gaat maar evenzogoed uitgaat van de verwondering over het nieuwe leven in hun leven. Dit boek is de nieuwe beste vriendin voor mama’s in spe, met een antwoord op al hun vragen.

4. Waarom zou iemand Onder mama’s lezen?

Dit boek is een gids die je zorgen uit handen neemt, zowel praktisch als met wijsheid. Aanstaande en jonge ouders vinden er een antwoord op al hun vragen. De emotionele rollercoaster waar ze voor het eerst mee geconfronteerd worden, hoe daarmee omgaan? Hoe kunnen ze hun oerkracht aanspreken om de ongeziene veranderingen die ze als vrouw ervaren in goeie banen te leiden. Hoe verwelkomen ze hun onzekerheden en vragen en bieden ze de baby een veilige plek in een geboorteplan. Kortom, zeeën ervaring en boomhutten vol weetjes, advies en checklijstjes om hen hierbij te helpen. Het boek geeft vertrouwen en brengt rust bij mama’s.

Tegelijkertijd is het boek een oproep om informatie, ervaringen, gevoelens en gedachten te delen met elkaar. Niet enkel de roze wolk. Ook wat moeilijker ligt. Zo kunnen mama’s leren van elkaar en voelen ze zich niet alleen op de wereld.

5. Wat is voor jou de ideale setting om te schrijven

Met de koptelefoon luisterend naar muziek in mijn hoekje in de bib thuis.

6. Kriebelt het niet om nog een boek te schrijven?

Ja, toch wel 😊 Mama zijn is zo’n overweldigende ervaring dat het avontuur pas begint vanaf de geboorte van je baby. Je wordt opnieuw gevormd (gekneed) als mama en je nieuw leven begint. Er liggen nieuwe uitdagingen op het pad van jonge ouders en heel veel vragen waar ik op een positieve manier een antwoord kan op geven en hen begeleiden bij dit jong ouderschap.

Lees meer over auteur Sonia Pypaert.Deel deze post