Home » Baby » 3 ideeën voor de baby- of kinderkamer

3 ideeën voor de baby- of kinderkamer

Ga jij binnenkort een babykamer inrichten? Of is de kamer van je kind aan een opknapbeurt toe? Dan kun je vast wat inspiratie gebruiken! Wij zetten 3 leuke ideeën voor de kinderkamer op een rijtje.

1. Kies een thema

Als je kindje opgroeit, heeft het nog een grote fantasie. Het is daarom een fantastische tijd om in een kamer te slapen die helemaal over the top in thema is. Kies bijvoorbeeld voor een dierenthema met pluche dierenkoppen aan de muur en een mooi dieren fotobehang. Of wat dacht je van een ruimtethema? Maak een mooie sterrenhemel met planeten op het plafond en laat je kindje slapen in een raket. Alles kan in een kinderkamer! De sleutel tot een mooie kamer is dat je de complete kamer in thema aankleedt. Van de vloer tot de muren en van de accessoires tot de raamdecoratie. Die laatste is ook erg belangrijk voor de sfeer. Kies bijvoorbeeld voor een donkergroen verduisterend gordijn in een junglekamer, lamellen in een kamer met bouwthema of donkerblauwe rolgordijnen in een marine kinderkamer.

2. Zorg voor een eyecatcher

Een opvallende eyecatcher mag in een kinderkamer eigenlijk niet ontbreken. En dan het liefst eentje die een grote glimlach op het gezicht van je kindje tovert. Denk aan een mooi fotobehang, een behangetje met een leuke print of een opvallend meubel. Je kunt bijvoorbeeld zelf een mooie ombouw voor het bed van je kind maken of er eentje kopen, natuurlijk. Er zijn tegenwoordig prachtige bedden met een houten huisje eromheen of met een speelhutje eraan. Je kunt natuurlijk ook een mooie poster ophangen, een supergrote knuffelbeer neerzetten of een kleurrijke lamp ophangen. Wees dus creatief!

3. Figuren op de muur

Een ander leuk idee is om figuren op de muur van de kinderkamer te maken. Dit kan bijvoorbeeld door een gekleurde driehoek op de muren te verven. De punt van de driehoek laat je samenkomen in een hoek waar 2 muren samenkomen. Zo maak je een leuk tipi effect, terwijl je de rest van de muren basic kan laten. Je kunt ook aan de slag met muurstickers. Het fijne hiervan is dat je ze gemakkelijk kunt verwijderen en daardoor ook gemakkelijk kunt wisselen als je kindje ze beu is. Muurstickers zijn er in allerlei soorten en maten. Kijk dus vooral eens online wat er allemaal te vinden is!Deel deze post