Home » Baby » Babykalender » Baby is 3 maanden

Baby is 3 maanden

Home » Baby » Babykalender » Baby is 3 maanden

Baby is 3 maanden

Met onze babykalender lees je hier handige informatie over de ontwikkeling van je kleine ukje. Vanaf de derde maand worden zijn spiertjes volledig getraind doordat hij meer controle heeft over zijn lichaam. Jouw baby kan ook heel sociaal worden en zou naar iedereen kunnen lachen.

Mijn kindje is drie maand oud

Vanaf de derde maand zal je merken dat je baby bezig is met het trainen van zijn lichaam. En dit doet hij steeds bewuster en preciezer. Hij krijgt steeds een betere controle over bepaalde bewegingen. Zo kan het zijn dat hij meerdere keren zijn hoofdje hoger van de grond probeert te houden. Je baby lacht waarschijnlijk al veel en hij imiteert wat hij hoort en ziet. Praat de hele dag door met je baby en beschrijf maar wat je aan het doen bent, zo zal je baby uiteindelijk leren praten! Maar maak het niet te gek. Baby’tjes leren snel, maar je moet de dingen duidelijk en eenvoudig houden.

babykalender - mijn kindje is 3 maanden
  • Bewustwording

Hij wordt steeds doelbewuster wat bepaalde bewegingen betekenen. Zo is hij bijvoorbeeld bewust over zijn handjes, voetjes of zijn hoofd. Het is zeker aangeraden om dit te stimuleren door hem bijvoorbeeld speeltjes te geven of hem eventjes op zijn buikje neer te leggen. De ontdekking wat hij allemaal met zijn lijfje kan doen is nu echt gestart.

  • Communicatie

Je baby’tje leert ook dat een gesprek steeds in een tweerichtingsverkeer verloopt. Dit basisprincipe van communicatie probeert hij steeds beter te begrijpen.

  • Kleuren

Vanaf de derde maand ziet jouw baby ook in kleuren. Als tip geven wij jou mee dat je gerust felgekleurde voorwerpen kan leggen in zijn buurt. Zeker dat hij deze kleurtjes wondermooi zal vinden. In de tweede maand kon je kleintje al veel met zijn oogjes doen en kleuren onderscheiden.

Blogs

borstvoedingskleding noppies

Comfortabel en stijlvol: hoe borstvoedingskleding uitkiezen

Of je nu op zoek bent naar iets casual voor dagelijks gebruik of iets chiquer voor een speciale gelegenheid, hier zijn enkele tips om de perfecte voedingskledin...

zwanger, keizersnede, borstvoeding

Mamablog: mijn onvergetelijke reis naar ouderschap

Anouschka deelt in deze blog haar reis naar het ouderschap, een avontuur met zowel hoogte- als dieptepunten waaronder haar keizersnede en de borstvoeding.

Aeromoov reisbed getest win

Testmama’s gezocht voor AeroMoov reisbed

Wij zijn op zoek naar 2 testmama's om het reisbed van AeroMoov uit te testen. Lees hier hoe je kan deelnemen.

  • 1
  • 2
  • 9
Zwangerschap - echo - baby

Schrijf je in op de nieuwsbrief