Home » Baby » Babykalender » Baby is 3 maanden

Baby is 3 maanden

Home » Baby » Babykalender » Baby is 3 maanden

Baby is 3 maanden

Met onze babykalender lees je hier handige informatie over de ontwikkeling van je kleine ukje. Vanaf de derde maand worden zijn spiertjes volledig getraind doordat hij meer controle heeft over zijn lichaam. Jouw baby kan ook heel sociaal worden en zou naar iedereen kunnen lachen.

Mijn kindje is drie maand oud

Vanaf de derde maand zal je merken dat je baby bezig is met het trainen van zijn lichaam. En dit doet hij steeds bewuster en preciezer. Hij krijgt steeds een betere controle over bepaalde bewegingen. Zo kan het zijn dat hij meerdere keren zijn hoofdje hoger van de grond probeert te houden. Je baby lacht waarschijnlijk al veel en hij imiteert wat hij hoort en ziet. Praat de hele dag door met je baby en beschrijf maar wat je aan het doen bent, zo zal je baby uiteindelijk leren praten! Maar maak het niet te gek. Baby’tjes leren snel, maar je moet de dingen duidelijk en eenvoudig houden.

babykalender - mijn kindje is 3 maanden
  • Bewustwording

Hij wordt steeds doelbewuster wat bepaalde bewegingen betekenen. Zo is hij bijvoorbeeld bewust over zijn handjes, voetjes of zijn hoofd. Het is zeker aangeraden om dit te stimuleren door hem bijvoorbeeld speeltjes te geven of hem eventjes op zijn buikje neer te leggen. De ontdekking wat hij allemaal met zijn lijfje kan doen is nu echt gestart.

  • Communicatie

Je baby’tje leert ook dat een gesprek steeds in een tweerichtingsverkeer verloopt. Dit basisprincipe van communicatie probeert hij steeds beter te begrijpen.

  • Kleuren

Vanaf de derde maand ziet jouw baby ook in kleuren. Als tip geven wij jou mee dat je gerust felgekleurde voorwerpen kan leggen in zijn buurt. Zeker dat hij deze kleurtjes wondermooi zal vinden. In de tweede maand kon je kleintje al veel met zijn oogjes doen en kleuren onderscheiden.

Blogs

borstvoeding blog mama lynn

Mamablog: borstvoeding geven is niet te onderschatten

Mama Lynn vertelt in deze blog waarom ze de keuze maakte om borstvoeding te geven en hoe ze uiteindelijk besliste om over te stappen naar kunstvoeding omdat er ...

Ervaring Elvie stride borstkolf

Testmama’s gezocht voor de Elvie Stride borstkolf

Wij zijn op zoek naar 2 testmama's om de Elvie Stride draadloze borstkolf te testen.

borstvoeding, overproductie, moedermelk

Mamablog: mijn ervaring met overproductie bij borstvoeding

Borstvoeding geven of niet? Het is een van de grote beslissing voor een jonge mama. Maar haar overproductie en dochtertje besloten zelf voor mama Tori.

  • 1
  • 2
  • 8
Zwangerschap - echo - baby

Schrijf je in op de nieuwsbrief

test