Home » Baby » Babykalender » Baby is 0 maanden

Baby is 0 maanden

Home » Baby » Babykalender » Baby is 0 maanden

Baby is 0 maanden

Gefeliciteerd mama en papa, jullie kleine wondertje is nét geboren. Na 9 maanden lang wachten op de komst van jullie kleine ukje is het eindelijk zover. De eerste maand na de bevalling leren jullie elkaar stilletjes aan kennen. Zeker dat dit een bijzondere maar ook zeer spannende periode is dat jullie staat te wachten. Je zal zien dat je baby’tje moet wennen aan een totaal nieuwe omgeving. Uiteraard zal je als mama tijdens de kraamperiode nog moeten herstellen van de bevalling en genieten van je lieve baby’tje. Hieronder lees je typische, leuke milestones van je kleintje als hij 0 maanden is.

0 maanden baby

Wat gebeurt er in de periode na je bevalling?

De navelstreng wordt meteen na de geboorte doorgeknipt, maar het stompje, het overblijfseltje van de navelstreng zal pas later deze maand afvallen. Daarna zal je merken dat er nog een litteken blijft voor de rest van zijn leven, namelijk zijn naveltje.

In de eerste maand na geboorte ziet je baby’tje de wereld nog volledig in een waas. Hij kan wel al scherpzien tot 20-30 cm voor hem. Baby’s van 0 maanden kijken vaak nog scheel, maar dit is heel normaal. Het vraagt namelijk eventjes tijd tot het moment dat je baby zijn oogspieren zelf volledig onder controle heeft.

  • De hele dag doorslapen

Je kleintje zal waarschijnlijk heel veel slapen, ongeveer 16 tot 20 uur per dag. Ze worden vaak wakker doorheen de dag/nacht omdat ze nog geen verschil kennen tussen dag en nacht. Laat je kindje altijd op zijn rugje slapen en zorg ervoor dat er niet te veel kussen, dekens of knuffels in het wiegje liggen om stikkingsgevaar te voorkomen.

  • Lichaamstemperatuur

In de eerste twee maanden na geboorte heeft je kleine ukje het moeilijk om zijn eigen lichaamstemperatuur te regelen. Als ouder is het dus aangeraden om hier rekening mee te houden. Kleed hem niet te warm maar ook niet te koud.

  • Borst of flesvoeding

Nu je kindje geboren is, zal je borstvoeding of flesvoeding geven. Misschien ben je gestart met borstvoeding geven, maar wil je nu overschakelen naar flesvoeding. Ook de babykamer bij je thuis zal volledig babyproof moeten zijn zodat je kleine ukje veilig kan slapen. Wil je meer weten? Lees hieronder onze blogs.

Blogs

zwanger, keizersnede, borstvoeding

Mamablog: mijn onvergetelijke reis naar ouderschap

Anouschka deelt in deze blog haar reis naar het ouderschap, een avontuur met zowel hoogte- als dieptepunten waaronder haar keizersnede en de borstvoeding.

Aeromoov reisbed getest win

Testmama’s gezocht voor AeroMoov reisbed

Wij zijn op zoek naar 2 testmama's om het reisbed van AeroMoov uit te testen. Lees hier hoe je kan deelnemen.

borstvoeding blog mama lynn

Mamablog: borstvoeding geven is niet te onderschatten

Mama Lynn vertelt in deze blog waarom ze de keuze maakte om borstvoeding te geven en hoe ze uiteindelijk besliste om over te stappen naar kunstvoeding omdat er ...

  • 1
  • 2
  • 8
Nieuwsbrief onder mama's

Schrijf je in op de nieuwsbrief

En ontvang 1 keer per week een mail met content zoals blogs, giveaways en podcasts van zwangerschapswens tot kindertijd