Home » Zwanger » Zwangerschap » Zwangerschapskalender » 35 weken zwanger

35 weken zwanger

Home » Zwanger » Zwangerschap » Zwangerschapskalender » 35 weken zwanger

35 weken zwanger

In deze zwangerschapskalender kom je te weten wat er jou te wachten staat tijdens de 35ste week van je zwangerschap.

Baby

Na je 35ste week zwangerschap is je baby eigenlijk zo goed als af! De nieren zijn volledig ontwikkeld en zijn lever kan afvalstoffen verwerken. De komende weken blijven zijn hersenen steeds ontwikkelen en ook na de bevalling zullen ze verder ontwikkelen.

In deze week liggen bijna alle baby’s met hun hoofdje naar beneden, in de richting van je baarmoederhals, helemaal klaar voor hun geboorte.

Het grootste deel van de groei van je baby bestaat nu uit vet. Vooral de schouders worden opgevuld voor de reis naar het zuiden.

Tijdens de 35ste week zwangerschap bereikt je baby de remslaapfase. In deze fase komen dromen voor. Het is dus zeker en vast mogelijk dat je wondertje vanaf nu misschien over jou droomt!

Nu er minder ruimte in je baarmoeder is, beweegt je baby niet meer zozeer met zijn schopjes en stootjes, maar rolt en wiebelt hij!

Is dit je eerste zwangerschap? Dan zakt je baby dieper in het bekken met zijn hoofdje.

Ik ben 45,8 cm groot, dat is zo groot als een galia meloen en weeg 2413,2 gram.

Mama

Je baby wordt vanaf deze week wekelijks in de gaten gehouden! Zijn bewegingen en hartslag worden geregistreerd via monitoring en kunnen aangevuld worden met een echografie. De conditie van je baby wordt geëvalueerd aan de hand van een puntensysteem. Wanneer deze te laag scoort kan een intensievere opvolging of inleiding aangeraden worden.

Jij kan ongewild urine verliezen doordat de sluitspier van je plasbuis verslapt. Je hoeft maar te lachen of te niezen en je verliest al een paar druppels.

De laatste weken kunnen lastig zijn en dan is het vooral belangrijk om jezelf te verwennen met een kappersbezoek of een afspraak bij de schoonheidsspecialiste 😉

" you're my definition of perfect "

Onze tips

Om je verloskundig, partner of andere mensen op de hoogte te houden welke zaken jij belangrijk vindt bij je bevalling maak je best een geboorteplan op. Je kan in dit geboorteplan al je wensen en verwachtingen noteren van je bevalling.

Indien je last krijgt van harde buiken kan je partner nu al de tijd tussen de weeën timen. Dit zal je later goed kunnen gebruiken! Daarnaast kan je uw bekkenbodemspieren zowel voor en na je zwangerschap trainen om je klachten te verminderen.

Praat met andere zwangere mama’s

Op het forum van Onder mama’s kan je in gesprek gaan met andere mama’s die zwanger zijn. Praat over de zwangerschapskwaaltjes en over het geluk om mama te worden. Bespreek zowel de roze wolk als de moeilijkheden. Want je staat er niet alleen voor! Maak jezelf lid van een geboorteclub en kom in contact met mama’s die voor dezelfde periode zijn uitgerekend.

Onder mama's forum geboorteclub mama's papa's baby zwanger zwangerschapskalender
Zwangerschap - echo - baby

Schrijf je in op de nieuwsbrief

blogs over zwangerschap

huidverzorging, zwangerschap

Huidverzorging tijdens en na de zwangerschap

De juiste huidverzorgingsproducten vinden kan best een aardige tijd duren. Zeker tijdens en na een zwangerschap is het belangrijk om rekening te houden met bepa...

vezels, zwangerschap

De voordelen van vezels tijdens de zwangerschap

In deze blog lees je meer over het belang van vezels tijdens de zwangerschap.

Natuurlijke hulpmiddelen bij zwangerschapskwaaltjes

Natuurlijke hulpmiddelen en tips bij zwangerschapskwaaltjes: misselijkheid, zuuroprisping, constipatie, aambeien, rugpijn of bekkenlast.

ultieme zwangerschapsgids Onder mama's

Onder mama’s boek

Wat niemand je ooit vertelde over het prille moederschap.

In deze warme zwangerschapsgids wordt geen grote vraag geschuwd. Zal ik veranderen als vrouw en partner? Angsten en opperst geluk, auteur Sonia Pypaert durft ze te bespreken, antwoorden te bieden en deelt haar kennis over babybedjes, draagdoeken en kinderwagens.

Een boek vol wijsheid en troost, praktisch en psychologisch, maar vooral met verwondering over de onmetelijke schoonheid van een baby in je leven. Lees meer