Home » Zwanger » Zwangerschap » Zwangerschapskalender » 35 weken zwanger

35 weken zwanger

Home » Zwanger » Zwangerschap » Zwangerschapskalender » 35 weken zwanger

35 weken zwanger

In deze zwangerschapskalender kom je te weten wat er jou te wachten staat tijdens de 35ste week van je zwangerschap.

Baby

Na je 35ste week zwangerschap is je baby eigenlijk zo goed als af! De nieren zijn volledig ontwikkeld en zijn lever kan afvalstoffen verwerken. De komende weken blijven zijn hersenen steeds ontwikkelen en ook na de bevalling zullen ze verder ontwikkelen.

In deze week liggen bijna alle baby’s met hun hoofdje naar beneden, in de richting van je baarmoederhals, helemaal klaar voor hun geboorte.

Het grootste deel van de groei van je baby bestaat nu uit vet. Vooral de schouders worden opgevuld voor de reis naar het zuiden.

Tijdens de 35ste week zwangerschap bereikt je baby de remslaapfase. In deze fase komen dromen voor. Het is dus zeker en vast mogelijk dat je wondertje vanaf nu misschien over jou droomt!

Nu er minder ruimte in je baarmoeder is, beweegt je baby niet meer zozeer met zijn schopjes en stootjes, maar rolt en wiebelt hij!

Is dit je eerste zwangerschap? Dan zakt je baby dieper in het bekken met zijn hoofdje.

Ik ben 45,8 cm groot, dat is zo groot als een galia meloen en weeg 2413,2 gram.

Mama

Je baby wordt vanaf deze week wekelijks in de gaten gehouden! Zijn bewegingen en hartslag worden geregistreerd via monitoring en kunnen aangevuld worden met een echografie. De conditie van je baby wordt geëvalueerd aan de hand van een puntensysteem. Wanneer deze te laag scoort kan een intensievere opvolging of inleiding aangeraden worden.

Jij kan ongewild urine verliezen doordat de sluitspier van je plasbuis verslapt. Je hoeft maar te lachen of te niezen en je verliest al een paar druppels.

De laatste weken kunnen lastig zijn en dan is het vooral belangrijk om jezelf te verwennen met een kappersbezoek of een afspraak bij de schoonheidsspecialiste 😉

" you're my definition of perfect "

Onze tips

Om je verloskundig, partner of andere mensen op de hoogte te houden welke zaken jij belangrijk vindt bij je bevalling maak je best een geboorteplan op. Je kan in dit geboorteplan al je wensen en verwachtingen noteren van je bevalling.

Indien je last krijgt van harde buiken kan je partner nu al de tijd tussen de weeën timen. Dit zal je later goed kunnen gebruiken! Daarnaast kan je uw bekkenbodemspieren zowel voor en na je zwangerschap trainen om je klachten te verminderen.

Zwangerschap - echo - baby

Schrijf je in op de nieuwsbrief

blogs over zwangerschap

podcast zwangerschapsverlies miskraam

Podcast #37 Rouwen om een zwangerschapsverlies

Ook al ben je ‘nog maar’ enkele weken zwanger, je voelt je al mama. En dan gebeurt er iets zoals een miskraam. Voor mama’s die vroeg in de zwangerschap een kind...

het groeipakket, wat is dat, startbedrag

Groeipakket: wat is dat nu eigenlijk?

Sinds jaar en dag spreken mensen al over 'de kinderbijslag', maar die gaat sinds 2019 in Vlaanderen door het leven als het Groeipakket. Dit bestaat uit heel wat...

verlies, miskraam, papa's rouwen

Hoe rouwen papa’s om een miskraam?

Mama’s voelen zich vaak eenzaam in hun rouwproces waardoor het lijkt alsof ze veel meer verdriet hebben dan hun partner. Wat niet noodzakelijk zo is.

ultieme zwangerschapsgids Onder mama's

Onder mama’s boek

Wat niemand je ooit vertelde over het prille moederschap.

In deze warme zwangerschapsgids wordt geen grote vraag geschuwd. Zal ik veranderen als vrouw en partner? Angsten en opperst geluk, auteur Sonia Pypaert durft ze te bespreken, antwoorden te bieden en deelt haar kennis over babybedjes, draagdoeken en kinderwagens.

Een boek vol wijsheid en troost, praktisch en psychologisch, maar vooral met verwondering over de onmetelijke schoonheid van een baby in je leven. Lees meer

test