Home » Zwanger! » Zwanger zijn én stylish blijven, hoe doe je dat?

Zwanger zijn én stylish blijven, hoe doe je dat?

Een zwangerschap brengt letterlijk en figuurlijk heel wat met zich mee. Je hebt al vanalles aan je hoofd en je wilt niet lang over een modieuze zwangerschapsoutfit nadenken. Maar eigenlijk is het heel gemakkelijk, je hoeft slechts aan drie kleinigheden te denken bij het samenstellen van elke outfit: kleren, schoenen en accessoires. Denk dus gewoon stap per stap, but make it pregnant-proof! In dit artikel lees je hoe je dat moeiteloos doet.

Zwangerschapskledij naar eigen smaak

Koop eerst en vooral zwangerschapskledij, maar dan volgens jouw eigen stijl. Dat je zwanger bent, hoeft namelijk niet te betekenen dat je al je fashion sense uit de deur moet gooien. Let er wel op dat je het jezelf niet lastig maakt en koop vooral comfortabele kleren. Ben je iemand die houdt van kleedjes, dan heb je genoeg mogelijkheden. Als je graag een strakke broek draagt, is het nu met je buikje wellicht beter om een losse broek te dragen waar je gemakkelijk in geraakt en goed in zit. Musthaves zijn bodycon kleedjes want die zijn namelijk sexy en comfy, losse rokken en uiteraard je standaard paar leggings. Om je outfit van de dag te bedenken, hoef je je enkel op je kleerkast te baseren. Breng dus orde in je kast. Sorteer je kleren dag per dag of hou voor elk soort weer enkele opties bij. Zo heb je in een mum van tijd je kleren gekozen en aangedaan.

Comfort is key, ook bij schoenen

Dat het niet het moment is om je hakken boven te halen, is vanzelfsprekend. Comfortabele schoenen zijn een must! Dit lijkt misschien logisch, toch bestaat daar een plausibele verklaring voor. Tijdens de zwangerschap groeit de baarmoeder. De bloedvaten die bloed vervoeren van je onderrug naar je hart krijgen hierdoor extra druk. Die druk zorgt voor een vochtophoping in je benen, enkels en voeten waardoor die gaan opzwellen. Medisch heet dat een oedeem, daar heb je zeker al van gehoord. Dat verklaart dus waarom je voeten, en zeker ’s avonds, wat dikker staan. Kies dus in elk geval voor een paar leuke, maar vooral goed zittende sneakers voor dames. Indien mogelijk kan je vragen aan je partner of hij of zij die voor je kan aandoen. Maak het jezelf altijd zo gemakkelijk mogelijk, je bent tenslotte zwanger!

Geen outfit compleet zonder accessoires

Een muts of sjaal is niet altijd gepast, maar wat niet mag ontbreken zijn natuurlijk sieraden. Voor doordeweekse dagen kan je gerust dezelfde sieraden dragen of gewoon zelfs aan laten. Je kan ook enkele verschillende kettingen, armbanden, oorbellen en/of ringen afwisselen, maar hou het telkens simpel. Je doet al genoeg. Zo hoef je je hoofd niet te breken en kom je altijd mooi voor de dag.Deel deze post