Home » Op stap » 5 tips om je baby te dragen op warme zomerdagen

5 tips om je baby te dragen op warme zomerdagen

Heel wat ouders twijfelen eraan of ze hun baby wel kunnen dragen in een draagzak op warme zomerdagen of op vakantie in zuiderse landen. Ga jij binnenkort ook op vakantie of stijgen de temperaturen in België net ietsje hoger? En heb jij ook schrik dat je kindje oververhit geraakt in de draagdoek of -zak? Geen paniek want wij geven je enkele handige tips mee om je kindje te dragen op dagen met zuiderse temperaturen. Zo kloppen jullie hartjes ook in de zomer zachtjes tegen elkaar.

Overal ter wereld dragen vrouwen al generaties lang hun kindje. Op elk continent, in elk klimaat en tijdens alle seizoenen kan je je baby dragen. Natuurlijk gebeurt dit niet overal op dezelfde manier en zijn er een heleboel tips en tricks die jou helpen om je kleintje te dragen. Hier alvast de onze:

Tip 1: Lichte kleding

Een draagdoek of -zak zorgt ervoor dat je baby omhelst wordt door een zachte cocon maar op hele warme dagen kan dat wel een nadeel zijn. Aangezien je draagsysteem warmte biedt aan je kleintje is het een goed idee om je kleine spruit niet te dik aan te kleden. Zorg daarom dat je kindje licht gekleed is en op heel warme dagen kan een gewoon luiertje al voldoende zijn.

Tip 2: Extra bescherming

Ga jij naar buiten met je draagdoek of -zak wanneer de zon volop schijnt? Wel, vergeet dan zeker geen rekening te houden met de kracht van de zon want deze is niet te onderschatten. Voorzie je kleintje daarom van een zonnehoedje en smeer hem of haar goed in met een speciale zonnecrème voor baby’tjes, want zo’n babyhuidje is extra gevoelig om te verbranden. Als de beentjes van je kleintje zich buiten de draagdoek bevinden dan raden we lichte sokjes aan want wist je bijvoorbeeld dat de onderkant van de voet zeer gevoelig is voor de zon?

Tip 3: Vermijd te hoge temperaturen

Zijn jullie op vakantie en willen jullie graag eens een wandeling maken of het lokale dorpje ontdekken met de draagdoek? Dat kan zeker maar pas op voor te hoge temperaturen. Verplaats de wandeling of de activiteit daarom naar de voormiddag of in de avond wanneer de temperaturen wat lager zijn. Dat is niet alleen aangenaam voor de baby maar ook voor jou!

Tip 4: Kies voor een luchtig stofje

Draagdoeken en -zakken bestaan in allerlei kleuren, vormen en materialen. Kies daarom voor een luchtig stofje tijdens de warme dagen. Een voorbeeld van zo’n luchtig draagsysteem is Harmony draagzak van BabyBjörn. Samen met kinderartsen ontwikkelden ze een eigen stof die temperatuurregulerend is. De mesh netstof is daardoor een zeer luchtige en stevige stof die zorgt voor een uitstekend comfort en steun voor de rug, nek en heupen van het kindje. Door de optimale ventilatie is dit de meest ademende draagzak van Babybjörn.

Tip 5: Bagage

Wat neem je het best mee in je bagage? Wel, ook hier is het belangrijk om voor een luchtig stofje te kiezen en misschien eens te kijken naar een compacter model. Heb jij geen zin om de meterslange stof van je draagdoek in jouw koffer te pakken, kijk dan eens uit naar een draagzak maar let op dat deze niet teveel weegt want elke kilo telt bij het inpakken! Reis je met het vliegtuig? Dan kan je er ook voor kiezen om je kindje als op de luchthaven in de draagzak of -doek te dragen, dat is weer wat extra ruimte gespaard 😉Deel deze post