Home » Expertenteam » Experte Rebecca Verhofstede

Experte Rebecca Verhofstede

rebecca verhofstede vruchtbaarheidsbegeleiding

Rebecca Verhofstede

Vruchtbaarheidsbegeleiding

Mama van Clara en Mathilde

Vrouw & Vruchtbaarheid werd opgericht in 2019 vanuit Rebecca haar passie en bewondering voor het vrouwelijk lichaam en de menstruele cyclus. Met haar persoonlijke ervaring om moeilijk zwanger te worden en haar achtergrond als vroedvrouw en onderzoekster, wil Rebecca vrouwen, mannen én kinderen meer en tijdig bewust maken van hun eigen lichaam en vruchtbaarheid.

Vrouw & vruchtbaarheid

De kennis verhogen en meer bewustzijn creëren rond dit thema, zou vrouwen/koppels kunnen helpen om nu of in de toekomst een zwangerschap op een natuurlijke manier na te kunnen streven. Bovendien is deze informatie en bewustwording ook belangrijk om objectief geïnformeerde keuzes te kunnen maken inzake anticonceptie. Vrouwen/koppels die kiezen voor een natuurlijke anticonceptiemethode, kunnen eveneens door haar begeleid worden.

Kinderwens

Probeer jij sinds enkele weken/maanden om zwanger te worden? Of ben jij klaar om er binnenkort aan te beginnen? Met behulp van Sensiplan® helpt Rebecca vrouwen/koppels hun (hoog)vruchtbare en onvruchtbare periode betrouwbaar te identificeren, hoe regelmatig of onregelmatig jij ook bent. Sensiplan® is een symptothermale methode en een moderne versie van de natuurlijke gezinsplanningsmethodes die rekening houdt met drie factoren: de basale lichaamstemperatuur, baarmoederhalsslijm en baarmoederhalsobservatie.

Je eigen vruchtbaarheid beter leren begrijpen en een duidelijk beeld krijgen van je eigen vrouwelijke cyclus, kunnen je zwangerschapskans wel degelijk verhogen. Bovendien werkt zij ook samen met Dr. David Batteauw, haar man en huisarts in Horebeke. Op die manier kan elke noodzakelijke doorverwijzing naar de eigen huisarts, gynaecoloog of fertiliteitsarts niet over het hoofd worden gezien.

Natuurlijke anticonceptie

Je anticonceptiekeuze is afhankelijk van jouw persoonlijke situatie en noden. Laat je volledig en correct inlichten over alle opties met de voor- en nadelen en kies een methode die het best bij jou past op dat moment in je leven.

Steeds meer vrouwen opteren voor hormonenvrije anticonceptie omdat ze hun natuurlijke cyclus en vrouwelijkheid bewuster willen beleven (en/of bijwerkingen en gezondheidsrisico’s van hormonale anticonceptie willen vermijden). Als je op zoek bent naar een natuurlijke methode met een hoge betrouwbaarheid, moet je voorzichtig zijn met de ‘oudere’ natuurlijke methodes en de talrijke apps die hier meestal op gebaseerd zijn.

Rebecca leert daarom vrouwen/koppels Sensiplan® aan: een modernere natuurlijke symptothermale methode met een betrouwbaarheid minstens zo hoog als de pil. De methode vergt enige inspanning van een vrouw/koppel en heeft een goede kans op slagen indien beide partners gemotiveerd zijn, zich goed laten begeleiden en trouw de methode volgen.

Informeren van jongs af aan

Kinderen van jongs af aan en op maat informeren over hun eigen lichaam en vruchtbaarheid, zorgt ervoor dat ze hun eigen lichaam beter gaan begrijpen, waarderen en respecteren. Door hun eigen lichaam en vruchtbaarheid te leren appreciëren, zullen ze ook meer kans hebben om die nu en in de toekomst meer en beter te beschermen. Rebecca vindt het daarom een prioriteit om jongens en meisjes van alle leeftijden beter te informeren rond hun eigen lichaam en vruchtbaarheid, uiteraard aangepast aan de leeftijd en noden van de desbetreffende doelgroep. Op die manier zullen ze niet alleen meer begrip en respect tonen voor hun eigen en andermans lichaam, maar ook geholpen worden om in de toekomst geïnformeerde en bewuste stappen te kunnen zetten inzake kinderwens en anticonceptie.

Rebecca Verhofstede vruchtbaarheidsbegeleiding onder mama's expertenteam

Vrouwenconsultatie

Heb je een kinderwens, nu of in de toekomst? Overweeg je een natuurlijke anticonceptiemethode? Of wil je het vruchtbaarheidsbewustzijn verhogen bij jezelf, je partner, kinderen of anderen? ​Laat je begeleiden en neem contact op met Rebecca Verhofstede van Vrouw & Vruchtbaarheid.

Tel: +32 499 47 09 39

Email: rebeccaverhofstede@hotmail.com

Adres: Spoorweglaan 51, 9700 Oudenaarde

Volg Vrouw & Vruchtbaarheid

Instagram Onder mama's    Facebook Onder mama's    website

Blogs van Rebecca

seksuele voorlichting aan kinderen onder mama's

Seksuele voorlichting aan je kind

Vruchtbaarheidsexperte Rebecca geeft je in deze blog tips om seksuele voorlichting aan je kinderen te geven.

Podcast #16 Hélp, de hormonale rollercoaster

Een handige aflevering om meer te weten over welk effect hormonen hebben op ons lichaam en dit zowel voor, tijdens als na de zwangerschap.

boost vrouwelijkheid innerlijke vrouw tips advies blog

Boost je innerlijke vrouw met deze 5 tips

Vruchtbaarheidsexperte Rebecca geeft je in deze blog 5 tips hoe je jouw innerlijke vrouwelijkheid een boost kan geven. Lees ze hier.

Kinderwens natuurlijke manier zwanger worden tips advies podcast

Podcast #13 Kinderwens, op een natuurlijke manier zwanger worden

Deze aflevering zit vol tips en advies voor wie op een natuurlijke manier zwanger wil worden.

eten volgens je menstruatiecyclus

Waarom het een goed idee is om te eten volgens je menstruatiecyclus

In deze blog legt vruchtbaarheidsexperte Rebecca uit hoe je kan eten volgens je menstruatiecyclus. Hierbij maakt ze de vergelijking met de 4 seizoenen.

ben ik zwanger - hoe weet ik dat ik zwanger ben - zwangerschapssymptomen

Hoe weet ik of ik zwanger ben?

Vruchtbaarheidsexperte Rebecca vertelt in deze blog hoe je een zwangerschap kan herkennen door rekening te houden met bepaalde veranderingen in je lichaam en zw...

  • 1
  • 2