Home » Expertenteam » Experte Jasmijn Malfliet

Experte Jasmijn Malfliet

Jasmijn Malfliet kinderpsychologe experte onder mama's

Jasmijn Malfliet

Kinderpsychologe

Mama van Baptiste

Jasmijn Malfliet is 31 jaar, klinisch psycholoog en mama van een geweldige sloeber van 4. Werken met kinderen en jongeren is iets waarmee ze is opgegroeid. Haar voelsprieten voelen sterk aan wat kinderen voelen. En daarom wil ze hen begeleiden in de zoektocht naar woorden voor wat er speelt aan de binnenkant.

Zorg voor jongeren en kind

De ervaring die ze opdeed in het onderwijsveld als leerkracht en leerlingbegeleider gaf haar steeds meer motivatie om haar passie verder uit te bouwen: zorg voor het welzijn van kinderen en jongeren. Na enkele jaren werkervaring als leerkracht, leerlingbegeleider en arbeids-en organisatiepsycholoog ging ze opnieuw studeren. Jasmijn behaalde haar 2e Master of Science in de klinische psychologie, optie kinderen en jongeren. Niet veel later associeerde ze in een groepspraktijk om voldoende variatie te hebben. Het therapeutisch werken met kinderen en hun ouders deed haar verlangen om verder te groeien. Haar passie werd een verlangen, een ambitie. Kinderen en jongeren hulp garanderen op het ogenblik dat ze het nodig hebben is waar Jasmijn naar streeft. Begin 2020 werd het tijd, haar eigen privépraktijk Kinderpraat werd opgericht. Dit project nam van bij de start een enorme groeisnelheid aan. Sinds augustus 2020 wordt het team op regelmatige basis verder uitgebreid.

Het kind voorop

Zorg is voor Jasmijn niet enkel individueel aan de slag gaan met een kind, jongere of ouder die zich aanmeldt. Uitdagingen in hun context plaatsen staat voorop. Samen staan we sterker. Vanuit deze visie is een hoge betrokkenheid van diverse contexten onontbeerlijk voor de slaagkans van een therapie. Haar ervaring in het onderwijs is een meerwaarde in vele therapietrajecten. Samen met kinderen, hun ouders en ook de school gaat ze op zoek naar hoe zij zich het best kunnen ontwikkelen. Het welbevinden van de kinderen staat hierbij sterk voorop.

Binnen therapiesessies vertrekt ze steeds vanuit het kader van de cognitieve gedragstherapie. Hoe we denken heeft mede een invloed op wat we voelen en doen. Dit kader wordt aangevuld met andere denkkaders om zo een aanbod te kunnen bieden op maat van de cliënt. Aan de hand van speltherapie praten ze met jongere kinderen. Het inzetten van oplossingsgerichte technieken, mediatietherapie en oudercoaching zijn énkele voorbeelden van denkkaders waarmee ze hun werkwijze aanvullen.

Op gesprek bij de praatjuf

Hoe ze aan kinderen uitlegt wat haar job inhoudt? “Ik help kinderen blij worden en ik help draken temmen. Heel wat kinderen omschrijven mij als de praatjuf. De praatjuf waarbij we knutselen. We knutselen rond wat zich afspeelt in ons hoofd en in ons hart. Door dit creatieve werken geven we samen taal aan wat er leeft. Om te kunnen begrijpen wat een kind denkt, voelt en waarom het de dingen doet die het doet ga ik in hun schoenen gaan staan. Dit geeft vaak verrassende inzichten. En omdat geen enkele voet hetzelfde is, werken we steeds op maat.”

Ervaren, herkennen en benoemen van emoties

In de praktijk botst ze vaak op de noodzaak aan een beter emotiebegrip bij kinderen. Hun emoties kunnen hevig tekeer gaan en vast te komen zitten. Vastzittende emoties zorgen vaak voor een vaste mindset. Een mindset die ons denken, voelen en doen kleurt. We streven hierbij naar een beter emotiebegrip én betere emotiehantering bij het kind, de thuisomgeving én de schoolcontext.

Het team

Het team bij kinderpraat bestaat verder uit Evelien & Laura. Evelien is psycholoog en integratief psychotherapeut. Vanuit een integratieve benadering, waarbij Evelien een breed aanbod aan methodieken en kaders hanteert, tracht ze aan de slag te gaan met de specifieke hulpvraag en behoefte van haar cliënt. Haar werkwijze is transparant , ‘op maat’ en in overleg, vanuit een integere en betrokken benadering. Evelien vindt het bijzonder mooi hoe kinderen en jongeren aan de hand van een therapeutisch proces op hun eigen wijze manier (weer) grip krijgen op hun leven. Ze wil zowel kinderen, jongeren als ouders bewust maken van de niet altijd zichtbare, maar wel steeds aanwezige innerlijke kracht. Evelien heeft zich tijdens haar studies verdiept in perinatale zorg, waarbij ze ook mama’s en papa’s die kampen met het prille ouderschap ondersteunt in hun proces. Laura, Klinisch psycholoog en CLB medewerker begeleidt kinderen, jongeren en hun ouders. Laura werkt vanuit het cognitief-gedragsmatig kader en heeft expertise in gedragsproblemen en leermoeilijkheden.

Jasmijn Malfliet kinderpsychologe experte onder mama's kinderpraat

Nood aan een babbel?

Ben je nog op zoek naar een psycholoog om jou als ouder of je kind te helpen om met bepaald gedrag of emoties om te gaan? Laat je begeleiden en neem contact op met kinderpsychologe Jasmijn Malfliet van Kinderpraat.

Tel: +32 468 12 60 46

Email: info@kinderpaat.com

Adres: Rotelenberg 19 9700 Oudenaarde Belgium

Volg Kinderpraat

Facebook Onder mama's    website

Blogs geschreven door Jasmijn

tips kleuter - eetproblemen - kinderen - jasmijn

Hoe kan ik het moeilijk eetgedrag van mijn kindje aanpakken?

In deze blog heeft kinderpsychologe Jasmijn het over eetproblemen bij jonge kinderen en hoe je dit eetgedrag het best kan aanpakken.

relatie partner tips verbeteren expert psycholoog mama's

Tips om de relatie met je partner te versterken na de komst van een baby

Expert Jasmijn geeft tips aan (toekomstige) ouders om de relatie met partner en oudere kinderen te versterken na de komst van een baby.

selfcare zwangerschap zelfzorg zwangere mama

9 tips voor zelfzorg tijdens je zwangerschap

In deze blog geeft psycholoog Evelien 9 tips om tijdens je zwangerschap voldoende voor jezelf en je mentale gezondheid te zorgen.

  • 1
  • 2