Home » Boek » Nieuw: Mama’s weten waarom boek

Nieuw: Mama’s weten waarom boek

Leuk nieuws te melden bij Onder mama’s! Na het succesvolle eerste mamaboek Onder mama’s, waarvoor wij onlangs nog een interview hadden met auteur Sonia Pypaert, werkt zij nu aan een vervolgverhaal met haar tweede boek Mama’s weten waarom. Lees in deze blog meer over haar avontuur als ondernemer en de geboorte van haar twee boeken over het ouderschap.

Kies voor avontuur

Toen Sonia afstudeerde aan de UGent lachte de wereld haar toe. Ze besliste in eerste instantie om les te geven en ontdekte de vreugde om jonge mensen te laten kennismaken met Economische wetenschappen. 25 jaar geleden sloeg ze echter een ander pad in, want als creatief onderneemster en mama van drie waaronder een zorgenkind kruipt het bloed waar het niet gaan kan. Zo borg ze haar rugzakje op in de kast en zocht ze naar oplossingen om haar eigen verhaal te schrijven.

Haar nieuwe ik was ambitieus, vastberaden en wou haar droom najagen. Ze koos voor het avontuur met een carrière in haar eigen winkel the baby’s corner én het moederschap met focus op dat wat telt, het leven en het geluk. Om de herinneringen aan de baby- en kindertijd op een duurzame manier te bewaren richtte ze een paar jaar geleden het merk Tales of Glory op, een concept om de mijlpalen van je kind, zoals tutje en knuffel, te verzamelen in een mooie bewaardoos.

Wijze raad voor zwangere mama’s

Mama's weten waarom auteur Sonia Pypaert moederschap boek

Maar wat is nu het voornemen van onderneemster en auteur Sonia Pypaert voor 2021? Het doel is om een tweede boek genaamd Mama’s weten waarom te schrijven voor moederdag, net zoals ze in 2020 gedaan heeft met haar eerste boek Onder mama’s. Twee boeken op één jaar tijd en een roadmap voor een zorgeloze zwangerschap & machtig moederschap.

In haar eerste boek deelt ze met zwangere mama’s haar jarenlange ervaring als mama én specialiste in producten voor baby, kind en mama. Het werd een boek vol wijsheid, speelse tips en wijze raad voor jonge mama’s. Dat wat iedereen hoort te weten over moederschap maar nooit verteld werd.

“Het Onder mama’s boek werd goed ontvangen door mama’s in spé en ik ben dan ook super blij dat er binnenkort een herdruk aankomt!”

Sonia Pypaert

Mama’s weten waarom

Als vervolg op haar zwangerschapsboek schrijft Sonia Pypaert nu verder aan het verhaal van jonge mama’s en papa’s. Want eindelijk is het dan zover: je baby is er! De eerste 18 maanden met je baby zorgen voor een spannende periode, die vaak gepaard gaat met heel wat onzekerheden en twijfel bij ouders en die wil de auteur graag wegnemen met haar nieuwe boek.

mama's weten waarom, auteur Sonia Pypaert

Met Mama’s weten waarom steekt ze deze kersverse mama’s en papa’s een hart onder riem door moeilijke thema’s zoals de (b)roze wolk, gebroken nachten en borst- versus flesvoeding niet uit de weg te gaan. Want tegelijkertijd zijn er ook vele mooie momenten van het ouderschap en ze toont hoe je bewust de kleine en grote mijlpalen van de eerste 18 maanden van je baby kunt beleven. De vele praktische lijstjes zorgen er bovendien voor dat je de eerste maanden als ouder zo zorgeloos mogelijk doorkomt, zodat er des te meer tijd overblijft om te genieten van je kersverse gezin. Je kan het schrijfproces van dit boek vanaf nu ook volgen op haar persoonlijke blog.

Blijven dromen

Sonia spoort alle mama’s aan om te blijven dromen en je in deze tijden te verbinden met andere mama’s. Dat is ook het doel van de warme Onder mama’s community waar je kan deelnemen aan gesprekken op het forum, vragen kan stellen aan mama-experten, een podcast kan beluisteren en veel meer! Het is een wondere wereld waar mama’s altijd onder mama’s zijn en wijsheid en ervaringen met elkaar kunnen delen.

Lees meer over auteur Sonia Pypaert.Deel deze post