Home » Baby » Duurzaam door de baby- en kindertijd

Duurzaam door de baby- en kindertijd

Een baby brengt een hele hoop spullen met zich mee en deze berg bestaat uit speelgoed, kinderwagens, bedjes, verzorgingsmeubels en nog zo veel meer. Als ouder wil je natuurlijk het beste voor jou en je kindje en daarom zijn duurzame producten een must. Ze zijn niet alleen milieuvriendelijker maar ze gaan ook veel langer mee, handiiig!

Wat zijn de voordelen voor jou en je baby?

Duurzame producten hebben toch wel enkele voordelen voor jou, je kleine spruit en zelfs de wereld. Door de keuze te maken voor deze soort (baby)producten help je mee te bouwen aan een beter en gezonder milieu. Op deze manier stel je je kindje ook minder bloot aan meststoffen, pesticiden en eventueel zelfs kankerverwekkende stoffen en dat is zowel voor jou als voor je baby een enorm pluspunt.

Hoe herken je duurzame producten?

Duurzame babyproducten hebben nog maar net hun kinderschoenen aangetrokken en toch kan jij als consument en mama al een onderscheid maken tussen gewone producten en hun duurzame alternatieven.

Check de labels

Milieuvriendelijke producten beschikken vaak over milieukeurmerken en certificaten. Het milieukeurmerk geeft jou dus de zekerheid dat het product één van de minst milieubelastende is in zijn categorie. De voornaamste labels zijn de Global Organic Textile standard (GOTS), OekoTex 100 (tapijten en textiel), BCI of Responsible Wool Standard (wol) en FSC (hout).

Materialen

Je kan duurzame producten ook herkennen aan het materiaal waaruit ze bestaan. Sommige materialen zijn namelijk milieuvriendelijker dan andere. Denk hier maar aan bamboe, biokatoen dat geproduceerd wordt op een eerlijke manier, gerecycleerde materialen, tencel, silicone en de milieuvriendelijke vezel kapok die geen menselijke voetafdruk achterlaat.

Ja, er is een heuse tweedehandsmarkt!

Er zijn heel wat duurzame producten die na de babytijd kunnen starten aan hun tweede leven. De tweedehandsmarkt kan daarom een interessante plaats worden voor mama’s die graag wat willen ontspullen. Kinderwagens, babyfoons, bedjes en speelgoed zijn artikelen die het heel goed doen op deze markt.

Duurzame babymerkjes

Bij je zoektocht naar duurzame babyproducten is het belangrijk dat je geen toegeving doet op veiligheid en gezondheid. Daarom helpen wij jou en je omgeving met enkele duurzame babymerkjes waarbij de verhouding tussen prijs en kwaliteit helemaal goed zit.

Petit Bateau

Petit Bateau is een Frans label die zich vooral bezighoudt met de creatie van babykleding en kinderkleding. Ze staan vooral bekend voor hun super mooie gestreepte oliejassen, truien en ondergoed. Het label verwerkt haar producten op een duurzame en ecologische manier en strijdt voor een groene planeet en maakt daarbij gebruik van biologisch katoen. Hoe goed is dat? Het bedrijf ziet er nauw op toe dat hun aangeleverd materiaal wel degelijk milieuvriendelijk is. Zo voert het bedrijf strenge controles uit om de samenstelling van haar biologisch katoen te testen. Ook de afwezigheid van pesticiden is een belangrijke factor voor het label.

Noppies

Noppies, slaapzak, duurzaam, babymerkjes

Het merk Noppies is heel bekend bij zwangere vrouwen en mamaatje want je vindt er dan ook alles van zwangerschaps- tot kinderkleding. Het merk vindt dat kinderen een mooie wereld verdienen en daarom kiezen ze ervoor om verantwoord te produceren. Dit doen ze door hun productieketen te optimaliseren. Zo spenderen veel aandacht aan eerlijke werkomstandigheden en maken gebruik van duurzame materialen in hun fashion items. Deze idealen kan je ook terug zien hun Baby Comfort lijn, een super mooie collectie met de zachtste babydoekjes, voetenzakken, handdoeken en ander schattig babytextiel in botanische prints.

Tales of Glory

Tales of Glory heeft naast duurzame herinneringsdozen nu ook een collectie met ecologische tetra stofjes. De Tales of Glory Nature collectie bestaat dan ook uit 100% organische katoen met het GOTS-label. Alle artikelen van deze textiellijn worden op een mooie en duurzame manier gecreëerd. Met een ecologische productie en een beperking van transport.

Het is dus zeker interessant om bij de keuze van je babytextiel op zoek te gaan naar duurzame merken want ze maken de planeet en de omgeving van je kindje weer een stuk groener 💓Deel deze post