Home » Baby » Babykalender » Baby is 8 maanden

Baby is 8 maanden

Home » Baby » Babykalender » Baby is 8 maanden

Baby is 8 maanden

Wanneer jouw kleintje 8 maandjes oud is, herinnert hij zich heel goed de gezichten van mama en papa. Je begrijpt jouw kindje ook steeds beter doordat hij het je ook beter kan aantonen met gebaren wanneer hij iets nodig heeft. Ontdek meer over de ontwikkeling van je baby in deze babykalender.

babykalender - mijn baby is 8 maanden

Mijn kindje is acht maand oud

Je bent op dit moment zeker één van de belangrijkste mensen in zijn leven, wat het niet verwonderlijk maakt dat je kleintje waarschijnlijk een angst voor vreemden heeft ontwikkeld.

Over aanhankelijkheid gesproken, je merkt misschien ook dat je schatje meer gehecht is geraakt aan een troostobject, zoals een deken of knuffeldier. Ook dit is perfect ontwikkelingsgericht. Een troostobject fungeert als vervanging voor mama of papa, zodat je baby dat comfort overal mee naartoe kan nemen

Met onafhankelijke mobiliteit komt het besef dat hij op elk moment van je kan scheiden (of gescheiden kan worden), wat een ontdekking! Opwindend maar deels ook verontrustend voor je uk.

  • Eten met handjes

Jou kleintje zal geïnteresseerd zijn in het uitbreiden van zijn voedselrepertoire en zal de lepel willen inruilen voor zijn eigen handjes. Natuurlijk, de overgang van lepel naar vingers zal aan beide kanten van de kinderstoel rommelig en soms frustrerend zijn. Maar naarmate zijn eerste verjaardag nadert, zal zijn vermogen om kleinere voorwerpen vast te houden sterk verbeteren. Houd het voorlopig bij fingerfood dat gemakkelijk in de mond oplost: volkoren brood of wafels, rijstwafels, blokjes kaas, avocado, banaan, peer, meloen of mango plakjes, kleine stukjes gekookte wortel, zoete aardappel of bloemkoolroosjes, gebakken of gepocheerde vis,….

  • Elkaar begrijpen

Het wordt ook veel gemakkelijker om jouw baby echt te begrijpen doordat hij dit beter kan aantonen. Zo zwaait hij met zijn handjes om afscheid te nemen of wijst hij met zijn vingers als hij iets nodig heeft. Het vermogen van je baby om te communiceren breidt zich dagelijks uit en je zult merken dat hij probeert geluiden, gebaren en gezichtsuitdrukkingen te gebruiken, om nog maar te zwijgen van die schattige lachjes en kreten, om je aandacht te trekken en te laten weten wat hij wil.

  • Motorische ontwikkeling

Tijdens het volledige eerste jaar na de geboorte ondergaat jouw kleintje heel wat verschillende mijlpalen op motorisch vlak. Over deze hele periode leert jouw baby hoe hij kan kruipen, zitten en misschien al eventjes rechtstaan. Gedurende één minuut kan jouw kleintje zelfs al zelfstandig rechtzitten.

Blogs

Cybex anoris autostoel winnen

Win een van de Cybex Anoris T autostoelen

Wij zijn op zoek naar 2 testmama's om de Cybex Anoris T autostoel uit te testen, een super veilige autostoel die ook nog eens heel comfortabel is.

borstvoeding blog mama lynn

Mamablog: borstvoeding geven is niet te onderschatten

Mama Lynn vertelt in deze blog waarom ze de keuze maakte om borstvoeding te geven en hoe ze uiteindelijk besliste om over te stappen naar kunstvoeding omdat er ...

Babybad aquascale babypatent

Testmama’s gezocht voor het Aquascale babybad

Wij zijn op zoek naar 2 testmama's om het aquascale babybad met staander te testen. Lees hier hoe je kan deelnemen.

Zwangerschap - echo - baby

Schrijf je in op de nieuwsbrief

test