Home » Baby » Babykalender » Baby is 5 maanden

Baby is 5 maanden

Home » Baby » Babykalender » Baby is 5 maanden

Baby is 5 maanden

In deze babykalender kan je lezen hoe jouw kleintje zich verder ontwikkelt als hij vijf maanden oud is. Je zal merken dat hij beter zijn best doet om zijn rug en nek langer recht te houden. Jouw kleintje slaapt dagelijks ongeveer 14 of 15 uur per dag. Hij is druk in de weer met het oefenen met omrollen en zo belandt hij af en toe wel eens op zijn zij.

Mijn kindje is vijf maand oud

Je baby is vijf maanden oud! Voel je je een beetje als een coach? Je hebt je baby de afgelopen maand veel aanmoediging gegeven terwijl hij (waarschijnlijk) probeerde zonder hulp te zitten. Geef je kindje de ruimte om het zelf te proberen, maar blijf binnen handbereik, voor het geval hij begint te kantelen. Je stimuleert ook je baby’s taal door gesprekken rondom hem te voeren. De ultieme beloning voor al jouw inspanningen zal zijn wanneer je (binnenkort) die prachtige woorden hoort: “mama” en “papa”.

Heb je trouwens thuis al gekeken om alles volledig ‘babyproof’ te hebben? Want veiligheid is nu zeker prioriteit.

babykalender - mijn baby is 5 maanden
  • Zintuigen in ontwikkeling

De verschillende zintuigen van jouw baby zijn in de vijfde maand nog volop in ontwikkeling. Je baby begint zijn hoofdje te draaien als hij een stem hoort. Hij luistert naar wat je zegt en begint al snel jouw woorden na te doen. Zodra hij geluidjes begint te maken die hij leuk vindt “oh” of “ah” kan hij die blijven herhalen. Too cute!

  • Ontwikkeling van de oogjes

Daartegenover kan je ukje met zijn oogjes veel meer in detail gaan zien en zal hij ook veel voorwerpen bewonderen. Opnieuw zal hij nog steeds verder oefenen met brabbelen en dit soms in combinatie met gorgelen.

  • Slapen

Vanaf maand vijf slaapt jouw kleintje dagelijks ongeveer 14 of 15 uur per dag, maar de verhouding verloopt heel verschillend tussen dag en nacht. In de nacht slaapt hij 11 uren lang en overdag zal hij de resterende uurtjes gebruiken voor die heerlijke dutjes.

Blogs

Podcast moeilijk eetgedrag jonge kinderen ann beger

Podcast #38 moeilijk eetgedrag bij jonge kinderen

Je kindje vindt plots het eten dat je voorschotelt niet lekker meer, wil niet meer proeven, laat het bord helemaal staan of speelt ermee... wat kan je hieraan d...

borstvoeding blog mama lynn

Mamablog: borstvoeding geven is niet te onderschatten

Mama Lynn vertelt in deze blog waarom ze de keuze maakte om borstvoeding te geven en hoe ze uiteindelijk besliste om over te stappen naar kunstvoeding omdat er ...

Ervaring Elvie stride borstkolf

Testmama’s gezocht voor de Elvie Stride borstkolf

Wij zijn op zoek naar 2 testmama's om de Elvie Stride draadloze borstkolf te testen.

  • 1
  • 2
  • 8
Zwangerschap - echo - baby

Schrijf je in op de nieuwsbrief

test