Home » Baby » Babykalender » Baby is 5 maanden

Baby is 5 maanden

Home » Baby » Babykalender » Baby is 5 maanden

Baby is 5 maanden

In deze babykalender kan je lezen hoe jouw kleintje zich verder ontwikkelt als hij vijf maanden oud is. Je zal merken dat hij beter zijn best doet om zijn rug en nek langer recht te houden. Jouw kleintje slaapt dagelijks ongeveer 14 of 15 uur per dag. Hij is druk in de weer met het oefenen met omrollen en zo belandt hij af en toe wel eens op zijn zij.

Mijn kindje is vijf maand oud

Je baby is vijf maanden oud! Voel je je een beetje als een coach? Je hebt je baby de afgelopen maand veel aanmoediging gegeven terwijl hij (waarschijnlijk) probeerde zonder hulp te zitten. Geef je kindje de ruimte om het zelf te proberen, maar blijf binnen handbereik, voor het geval hij begint te kantelen. Je stimuleert ook je baby’s taal door gesprekken rondom hem te voeren. De ultieme beloning voor al jouw inspanningen zal zijn wanneer je (binnenkort) die prachtige woorden hoort: “mama” en “papa”.

Heb je trouwens thuis al gekeken om alles volledig ‘babyproof’ te hebben? Want veiligheid is nu zeker prioriteit.

babykalender - mijn baby is 5 maanden
  • Zintuigen in ontwikkeling

De verschillende zintuigen van jouw baby zijn in de vijfde maand nog volop in ontwikkeling. Je baby begint zijn hoofdje te draaien als hij een stem hoort. Hij luistert naar wat je zegt en begint al snel jouw woorden na te doen. Zodra hij geluidjes begint te maken die hij leuk vindt “oh” of “ah” kan hij die blijven herhalen. Too cute!

  • Ontwikkeling van de oogjes

Daartegenover kan je ukje met zijn oogjes veel meer in detail gaan zien en zal hij ook veel voorwerpen bewonderen. Opnieuw zal hij nog steeds verder oefenen met brabbelen en dit soms in combinatie met gorgelen.

  • Slapen

Vanaf maand vijf slaapt jouw kleintje dagelijks ongeveer 14 of 15 uur per dag, maar de verhouding verloopt heel verschillend tussen dag en nacht. In de nacht slaapt hij 11 uren lang en overdag zal hij de resterende uurtjes gebruiken voor die heerlijke dutjes.

Blogs

borstvoeding, overproductie, moedermelk

Mamablog: mijn ervaring met overproductie bij borstvoeding

Borstvoeding geven of niet? Het is een van de grote beslissing voor een jonge mama. Maar haar overproductie en dochtertje besloten zelf voor mama Tori.

borstvoeding, kolven, HELLP-sundroom, prematuur

Mamablog: mijn borstvoedingsavontuur als mama van een prematuurtje

Deze mama vertelt over haar borstvoedingsavontuur. Van alle tegenslagen tot haar persoonlijke goudmijn van mamamelk.

moedermelk, borstvoeding, goed voor baby, ijzer, vitamine k

Waarom is moedermelk zo goed voor je kindje?

Wat maakt mijn moedermelk zo gezond voor mijn kindje? Zit er voldoende ijzer in? Moet ik als mama letten op wat ik eet? Lees het allemaal in deze blog.

  • 1
  • 2
  • 7
Zwangerschap - echo - baby

Schrijf je in op de nieuwsbrief

test