Home » Baby » Babykalender » Baby is 4 maanden

Baby is 4 maanden

Home » Baby » Babykalender » Baby is 4 maanden

Baby is 4 maanden

Wanneer je baby 4 maanden oud is, voelt jouw baby een verschil tussen dag en nacht. Het kan zijn dat die eerste tandjes er zitten aan te komen en dat jouw baby daarom wat kwijlt. Je kan gerust de zintuigen stimuleren door een massage te geven of speelgoed te gebruiken dat lawaai maakt.

Mijn kindje is vier maand oud

In de voorbije maanden was het gebrabbel van je baby’tje nog heel miniem en zacht. Vanaf de vierde maand zal je merken dat hij iets anders zal brabbelen door luider en andere toonhoogtes te gebruiken.

Wanneer je kindje 4 maanden oud is, is hij steeds alerter en socialer wat er allemaal rondom hem gebeurt. De manier hoe jij tegen je baby praat, zal hij ook beter begrijpen. Een zachte toon zal hem geruststellen en wanneer jij jouw stem iets harder gebruikt, weet hij dat er iets niet juist is.

Vanaf nu zal hij ook starten met schaterlachen, zijn lachje doet jou ongetwijfeld smelten. Het leven van een 4 maanden oude baby draait om speeltijd en lachen! Ze luisteren naar jou en imiteren; je hebt waarschijnlijk kleine “gesprekjes”. Speel kiekeboe en trek grappige gezichten om je baby te laten giechelen.

babykalender - mijn baby is 4 maanden
  • Sterker worden

De mijlpalen van een baby van 4 maanden zijn opwindend voor jou en je baby. Op deze leeftijd kan hij zijn hoofd zonder steun omhoog houden en zelfstandig speelgoed vastpakken. Baby wordt elke dag sterker en je zal merken dat hij vooruitgang boekt. Je baby kan van zijn buikje naar zijn rug rollen en zich tot aan zijn ellebogen opduwen.

  • Eerste tandjes

Merk je dat jouw baby kwijlt? Maak je hier geen zorgen over want er is een grote kans dat dit heeft te maken met de eerste tandjes. Het zal nog even duren tot deze doorkomen, maar hij kan ze zeker al voelen zitten.

  • Biologische klok

In de vierde maand zal de interne biologische klok van je baby ingesteld zijn. Jouw baby’tje zal zelf een onderscheid kunnen aanvoelen tussen dag en nacht. Wist je dat hij zelfs acht tot negen uren aan één stuk kan doorslapen?

  • Stimuleren van de zintuigen

Stapje per stapje worden de zintuigen van jouw baby meer geprikkeld. Je kan gerust boeken gebruiken met geluidjes om het gehoor te stimuleren. Of wat dacht je ervan om een heerlijke massage te geven na het badje want die strelingen op zijn huid zullen zalig zijn voor je baby. In deze maand wordt zijn zicht scherper waardoor het leuk is voor je kleintje om een wandeling te maken. Zeker dat hij zal proberen om alles mee te volgen wat er rond hem gebeurt.

Blogs

borstvoedingskleding noppies

Comfortabel en stijlvol: hoe borstvoedingskleding uitkiezen

Of je nu op zoek bent naar iets casual voor dagelijks gebruik of iets chiquer voor een speciale gelegenheid, hier zijn enkele tips om de perfecte voedingskledin...

zwanger, keizersnede, borstvoeding

Mamablog: mijn onvergetelijke reis naar ouderschap

Anouschka deelt in deze blog haar reis naar het ouderschap, een avontuur met zowel hoogte- als dieptepunten waaronder haar keizersnede en de borstvoeding.

Aeromoov reisbed getest win

Testmama’s gezocht voor AeroMoov reisbed

Wij zijn op zoek naar 2 testmama's om het reisbed van AeroMoov uit te testen. Lees hier hoe je kan deelnemen.

  • 1
  • 2
  • 9
Zwangerschap - echo - baby

Schrijf je in op de nieuwsbrief