Home » Baby » Babykalender » Baby is 2 maanden

Baby is 2 maanden

Home » Baby » Babykalender » Baby is 2 maanden

Baby is 2 maanden

In deze babykalender krijg je handige informatie over de ontwikkeling van je kleine ukje. Vanaf de tweede maand begint jouw baby je volledig na te doen. Alles wat los zit, wil je kleintje in zijn mond steken en zo worden er veel voorwerpen onderworpen aan een écht sabbel- en bijtonderzoek.

babykalender - mijn kindje is 2 maanden

Mijn kindje is twee maand oud

Je ukje van 2 maanden is volop bezig met het ontdekken van zijn eigen spiertjes. Voor hem lijkt het op spelen maar in principe is het al echte gymnastiek. Zijn spiertjes worden steeds sterker en dat zal je al snel merken wanneer hij met zijn voetjes begint te trappelen. Je baby begint ook te beseffen dat stemmen en gezichten samengaan. Hij begrijpt misschien ook dat hij met verschillende soorten huiltjes kan communiceren. Je baby kan een hongerig huiltje hebben dat anders is dan zijn slaaphuiltje. Hij begint meer te leren en te begrijpen over de wereld om hem heen.

  • Bewegende beelden

Nu zullen bewegende beelden heel interessant zijn voor je kleintje. Wanneer er mensen voorbijlopen probeert hij ze te volgen. Zo zal hij steeds meer met zijn oogjes kunnen kijken doordat hij verschillende kleuren kan onderscheiden. Doordat hij meer zaken kan zien begint hij andere mensen heel interessant te vinden. Jouw baby begint steeds socialer te worden met anderen.

  • In het mondje stoppen

Het echte sabbel- en bijtonderzoek is gestart. Wanneer je baby’tje 2 maand oud is, zal je merken dat hij zijn mondje niet alleen als middel gebruikt om te communiceren. Hij gebruikt het ook echt om mee te voelen. Zo zal hij heel wat zaken in zijn mondje stoppen dan het vast te houden in zijn handen. Alles wat los zit, is te verleidelijk voor je kleintje om in zijn mondje te stoppen. Let dus wel extra goed op wat er in de buurt ligt van jouw spruitje om verstikkingsgevaar te voorkomen.

  • Het gehoor

Naast het spreken wordt het gehoor steeds verder ontwikkeld. Natuurlijk kan jouw kleintje nog niet alles begrijpen want zijn hersenen kunnen nog niet alle geluiden vastleggen. Praat gerust maar tegen dat kleine ukje van je om het spreken maar ook het gehoor te stimuleren.

Blogs

borstvoedingskleding noppies

Comfortabel en stijlvol: hoe borstvoedingskleding uitkiezen

Of je nu op zoek bent naar iets casual voor dagelijks gebruik of iets chiquer voor een speciale gelegenheid, hier zijn enkele tips om de perfecte voedingskledin...

zwanger, keizersnede, borstvoeding

Mamablog: mijn onvergetelijke reis naar ouderschap

Anouschka deelt in deze blog haar reis naar het ouderschap, een avontuur met zowel hoogte- als dieptepunten waaronder haar keizersnede en de borstvoeding.

Aeromoov reisbed getest win

Testmama’s gezocht voor AeroMoov reisbed

Wij zijn op zoek naar 2 testmama's om het reisbed van AeroMoov uit te testen. Lees hier hoe je kan deelnemen.

  • 1
  • 2
  • 9
Zwangerschap - echo - baby

Schrijf je in op de nieuwsbrief