Home » Baby » Babykalender » Baby is 1 maand

Baby is 1 maand

Home » Baby » Babykalender » Baby is 1 maand

Baby is 1 maand

In deze babykalender krijg je handige informatie over de ontwikkeling van je kleine ukje. Wanneer je baby 1 maand oud is, begint hij al heel wat nieuwe dingen te ontdekken. Zo communiceerde hij voorheen door vooral te huilen, maar ontdekt hij nu nieuwe geluidjes om met jou te kunnen praten. Hij ontdekt zijn nieuwe lijfje en is nu op zoektocht wat hij allemaal met zijn handjes kan.

baby 1 maanden

Mijn kindje is één maand oud

Vanaf de eerste maand na geboorte past het baby’tje zijn slaapritme aan. Dit zal je merken doordat hij minder zal slapen gedurende de dag en langere periodes wakker zal blijven. Deze momenten kan je gebruiken om met je baby te spelen. Dit kan je vooral doen door voorwerpen rond hem te leggen, zodanig dat hij deze kan observeren. Jouw kleintje houdt ervan om hier naar te kijken met zijn nieuwe, kleine oogjes.

Af en toe kan hij last krijgen van babykwaaltjes. Tijdens of na zijn maaltijd kan hij last krijgen van reflux of darmkrampjes.

  • Nieuwe geluidjes

Voorheen communiceerde hij door vooral te huilen, maar vanaf nu doet hij dit ook via andere geluidjes om jouw aandacht te trekken. Afhankelijk van zijn emoties zullen de geluiden verschillend zijn. Je kleintje is werkelijk op een grote ontdekkingstocht.

  • Lichaamsbewegingen

Daarnaast zal je merken dat je kindje zich wil uitdrukken a.d.h.v. gezichtsuitdrukkingen maar ook bepaalde lichaamsbewegingen. Zo zal je kleine spruit in kleine stapjes zijn lichaam ontdekken. Momenteel ligt de volle focus op zijn handjes. Kort na de geboorte waren deze nog goed gesloten, maar deze gaan nu geleidelijk aan open.

  • Vaccinatie

In de eerste maand na geboorte zal je voor de eerste keer je baby laten vaccineren. Dit wordt gedaan om bepaalde ernstige ziekten te bestrijden. Maar wees gerust, dat ene prikje is zo achter de rug.

  • Eerste lachje

Vanaf nu kan het goed zijn dat jouw kleintje voor de eerste keer even lacht naar jou. Wat een wondermooi moment. Tip: lach zeker maar terug naar dat kleintje van je, zo stimuleer je het communiceren.

Blogs

borstvoedingskleding noppies

Comfortabel en stijlvol: hoe borstvoedingskleding uitkiezen

Of je nu op zoek bent naar iets casual voor dagelijks gebruik of iets chiquer voor een speciale gelegenheid, hier zijn enkele tips om de perfecte voedingskledin...

zwanger, keizersnede, borstvoeding

Mamablog: mijn onvergetelijke reis naar ouderschap

Anouschka deelt in deze blog haar reis naar het ouderschap, een avontuur met zowel hoogte- als dieptepunten waaronder haar keizersnede en de borstvoeding.

Aeromoov reisbed getest win

Testmama’s gezocht voor AeroMoov reisbed

Wij zijn op zoek naar 2 testmama's om het reisbed van AeroMoov uit te testen. Lees hier hoe je kan deelnemen.

  • 1
  • 2
  • 9
Nieuwsbrief onder mama's

Schrijf je in op de nieuwsbrief

En ontvang 1 keer per week een mail met content zoals blogs, giveaways en podcasts van zwangerschapswens tot kindertijd