Home » Baby » Babykalender » Baby is 1 maand

Baby is 1 maand

Home » Baby » Babykalender » Baby is 1 maand

Baby is 1 maand

In deze babykalender krijg je handige informatie over de ontwikkeling van je kleine ukje. Wanneer je baby 1 maand oud is, begint hij al heel wat nieuwe dingen te ontdekken. Zo communiceerde hij voorheen door vooral te huilen, maar ontdekt hij nu nieuwe geluidjes om met jou te kunnen praten. Hij ontdekt zijn nieuwe lijfje en is nu op zoektocht wat hij allemaal met zijn handjes kan.

baby 1 maanden

Mijn kindje is één maand oud

Vanaf de eerste maand na geboorte past het baby’tje zijn slaapritme aan. Dit zal je merken doordat hij minder zal slapen gedurende de dag en langere periodes wakker zal blijven. Deze momenten kan je gebruiken om met je baby te spelen. Dit kan je vooral doen door voorwerpen rond hem te leggen, zodanig dat hij deze kan observeren. Jouw kleintje houdt ervan om hier naar te kijken met zijn nieuwe, kleine oogjes.

Af en toe kan hij last krijgen van babykwaaltjes. Tijdens of na zijn maaltijd kan hij last krijgen van reflux of darmkrampjes.

  • Nieuwe geluidjes

Voorheen communiceerde hij door vooral te huilen, maar vanaf nu doet hij dit ook via andere geluidjes om jouw aandacht te trekken. Afhankelijk van zijn emoties zullen de geluiden verschillend zijn. Je kleintje is werkelijk op een grote ontdekkingstocht.

  • Lichaamsbewegingen

Daarnaast zal je merken dat je kindje zich wil uitdrukken a.d.h.v. gezichtsuitdrukkingen maar ook bepaalde lichaamsbewegingen. Zo zal je kleine spruit in kleine stapjes zijn lichaam ontdekken. Momenteel ligt de volle focus op zijn handjes. Kort na de geboorte waren deze nog goed gesloten, maar deze gaan nu geleidelijk aan open.

  • Vaccinatie

In de eerste maand na geboorte zal je voor de eerste keer je baby laten vaccineren. Dit wordt gedaan om bepaalde ernstige ziekten te bestrijden. Maar wees gerust, dat ene prikje is zo achter de rug.

  • Eerste lachje

Vanaf nu kan het goed zijn dat jouw kleintje voor de eerste keer even lacht naar jou. Wat een wondermooi moment. Tip: lach zeker maar terug naar dat kleintje van je, zo stimuleer je het communiceren.

Blogs

Aeromoov reisbed getest win

Testmama’s gezocht voor AeroMoov reisbed

Wij zijn op zoek naar 2 testmama's om het reisbed van AeroMoov uit te testen. Lees hier hoe je kan deelnemen.

Podcast moeilijk eetgedrag jonge kinderen ann beger

Podcast #38 moeilijk eetgedrag bij jonge kinderen

Je kindje vindt plots het eten dat je voorschotelt niet lekker meer, wil niet meer proeven, laat het bord helemaal staan of speelt ermee... wat kan je hieraan d...

borstvoeding blog mama lynn

Mamablog: borstvoeding geven is niet te onderschatten

Mama Lynn vertelt in deze blog waarom ze de keuze maakte om borstvoeding te geven en hoe ze uiteindelijk besliste om over te stappen naar kunstvoeding omdat er ...

  • 1
  • 2
  • 9
Nieuwsbrief onder mama's

Schrijf je in op de nieuwsbrief

En ontvang 1 keer per week een mail met content zoals blogs, giveaways en podcasts van zwangerschapswens tot kindertijd