Home » Zwanger » Zwangerschap » Zwangerschapskalender » 5 weken zwanger

5 weken zwanger

Home » Zwanger » Zwangerschap » Zwangerschapskalender » 5 weken zwanger

5 weken zwanger

Vanaf deze week kan je 100% zeker zijn dat je zwanger bent! Share some love want het hartje van je spruitje wordt tijdens de vijfde week zwangerschap gevormd.

Baby

Het embryo krijgt deze week wel al vorm. Hoewel het nog steeds op een klein kikkervisje lijkt, ontwikkelt het toch al de hersenen en het ruggenmerg. Dankzij het hart en de bloedsomloop die gevormd worden, kan het embryo goed functioneren. Dat allemaal in je vijfde week van je zwangerschap. Het hartje zelf klopt wel nog niet, dat is voor week 6 van je zwangerschap.

Ik ben 0,4 mm groot dat is zo groot als een sinaasappelpitje en weeg minder dan 1 gram.

Mama

Vorige week kon jouw zwangerschapstest nog onbetrouwbaar zijn. In deze vijfde week van je zwangerschap heb je al meer HCG-gehalte in je lichaam en mag je er van uit gaan dat deze wel betrouwbaar is. Doe je een test en is deze positief? Proficiat want dan verwacht jij een klein baby’tje. 😊

Deze week zal je lichaam ook meer hormonen beginnen aanmaken. Hierdoor kunnen je borsten gespannen zijn, kan het zijn dat je vaak naar het toilet moet gaan en kan je last krijgen van misselijkheid.

Het nieuws dat je mama wordt roept hoogstwaarschijnlijk heel veel vragen bij je op. Probeer rustig te blijven en begin vooral niet te piekeren. Je hebt nog 8 maanden voor je kindje er is en om over alles eens goed na te denken.

5 weken zwanger zwangerschapskalender
" oh baby, you are something magical "

Onze tips

Heb jij al enkele dagen het gevoel dat je misschien zwanger bent? Dan doe je best een zwangerschapstest want deze is nu echt betrouwbaar!

Let op !

Vanaf het moment dat je aan zwanger worden denkt is het belangrijk om gezondheidsregels in acht te nemen. Laat sigaretten, alcohol en drugs achterwege want je baby groeit vanaf het begin door de bouwstoffen die jij neemt. Weet dat deze ongezonde bouwstoffen kunnen leiden tot een miskraam.

onder mama's zwangerschapsboek

Onder mama’s boek

Wat niemand je ooit vertelde over het prille moederschap.

In deze warme zwangerschapsgids wordt geen grote vraag geschuwd. Zal ik veranderen als vrouw en partner? Angsten en opperst geluk, auteur Sonia Pypaert durft ze te bespreken, antwoorden te bieden en deelt haar kennis over babybedjes, draagdoeken en kinderwagens.

Een boek vol wijsheid en troost, praktisch en psychologisch, maar vooral met verwondering over de onmetelijke schoonheid van een baby in je leven. Lees meer

Nieuwsbrief onder mama's

Schrijf je in op de nieuwsbrief

En ontvang 1 keer per week een mail met content zoals blogs, giveaways

en podcasts van zwangerschapswens tot kindertijd

blogs over zwangerschap

Podcast geboortelijst kiezen babyuitzet

Podcast #39 Geboortelijst: wat zijn de musthaves voor je baby?

Samen duiken we in op de geboortelijst en welke musthaves je nu echt nodig hebt voor de uitzet van je kindje.

prematuur, zwangerscchapsvergiftiging

Mamablog: 2 maanden te vroeg bevallen na een zwangerschapsvergiftiging

Lees hier het verhaal van mama Eline over haar dochtertje Leonie die 2 maanden te vroeg geboren werd en door een reeks klaplongen vocht voor haar leven.

tips derde trimester

6 tips voor het derde trimester van je zwangerschap

Vanaf 28 weken zwangerschap spreken we van het derde trimester. Dit is het laatste trimester van je zwangerschap en kan het spannendste en vermoeiendste zijn, m...

test