Home » Zwanger » Zwangerschap » Zwangerschapskalender » 32 weken zwanger

32 weken zwanger

Home » Zwanger » Zwangerschap » Zwangerschapskalender » 32 weken zwanger

32 weken zwanger

In deze zwangerschapskalender kom je te weten wat er jou te wachten staat tijdens de 32ste week van je zwangerschap.

Baby

Tijdens de 32ste week zwangerschap heeft je baby steeds minder ruimte in je baarmoeder. Hij ligt waarschijnlijk al in achterhoofdsligging en dat is eigenlijk de ideale positie voor de bevalling. Als dit niet het geval is heeft hij nog tijd genoeg om zich te keren.

Ook deze week groeit je baby nog in gewicht en zal tegen het eind van je zwangerschap het dubbele wegen. Zijn huid wordt ook steeds rozer aangezien hij meer en meer vet aanmaakt.

Slapen, slapen en nog eens slapen dat is iets wat je kleine slaapkopje nog veel zal doen. Wanneer hij wakker is, is het mogelijk dat hij extra actief is. Dit kan je voelen door trappen in je ribbenkast die gelukkig wel tegen een stootje kunnen.

Alle belangrijke organen van je baby zijn nu volledig ontwikkeld, behalve de longen. Deze worden nog volop getraind door je kleintje bij het inhaleren van het vruchtwater. Als je deze week zou bevallen, zou je kleintje het waarschijnlijk prima doen!

Vaarwel, doorzichtige baby! Deze week is de huid van je kleine boontje ondoorzichtig geworden in plaats van doorzichtig.

Ik ben 42,2 cm groot, dat is zo groot als een meloen en weeg 1760,4 gram.

Mama

Jij kan vanaf je 32ste week zwangerschap last hebben van kortademigheid en soms ook van de zogenaamde Braxton Hicks weeën. Deze oefenweeën zorgen ervoor dat je al bent voorbereid voor de bevalling. Is deze zwangerschap niet je eerste zwangerschap? Dan heb jij daar waarschijnlijk meer last van.

Een regelmatig bezoek aan de gynaecoloog wordt vanaf nu ook aangeraden! Je dokter kan dan de gezondheid van jou en je baby in de gaten houden en ingrijpen indien nodig.

32 weken zwanger zwangerschapskalender
" sweet little baby "

Onze tips

Om je verloskundig, partner of andere mensen op de hoogte te houden welke zaken jij belangrijk vindt bij je bevalling maak je best een geboorteplan op. Je kan in dit geboorteplan al je wensen en verwachtingen noteren van je bevalling.

Heb je ervoor gekozen om borstvoeding te geven aan je kleine spruit? Begin dan alvast enkele borstvoedingsbeha’s en borstvoedingsaccessoires aan te kopen. Flesjes zullen ook zeker van pas komen!

Financieel duwtje in de rug van + €1000

Bij de geboorte van hun kind(eren) hebben ouders recht op financiële steun om hun baby(‘s) te verwelkomen in de best mogelijke omstandigheden. De gemeenschappelijke voorwaarde om dit bedrag te ontvangen in de 3 regio’s? Je moet in het desbetreffende gewest wonen. Woon je in het buitenland, maar werk je in België? Ook dan heb je onder bepaalde voorwaarden recht op het Groeipakket of de kinderbijslag.

onder mama's zwangerschapsboek

Onder mama’s boek

Wat niemand je ooit vertelde over het prille moederschap.

In deze warme zwangerschapsgids wordt geen grote vraag geschuwd. Zal ik veranderen als vrouw en partner? Angsten en opperst geluk, auteur Sonia Pypaert durft ze te bespreken, antwoorden te bieden en deelt haar kennis over babybedjes, draagdoeken en kinderwagens.

Een boek vol wijsheid en troost, praktisch en psychologisch, maar vooral met verwondering over de onmetelijke schoonheid van een baby in je leven. Lees meer

Nieuwsbrief onder mama's

Schrijf je in op de nieuwsbrief

En ontvang 1 keer per week een mail met content zoals blogs, giveaways

en podcasts van zwangerschapswens tot kindertijd

blogs over zwangerschap

zelfzorg, tips, mama

Voel je weer helemaal top na je zwangerschap

Ben je dag in dag uit bezig met de zorg voor je kleintje. Dan heb je waarschijnlijk nood aan een beetje me-time. Tijd om daar volop werk van te maken.

Blog gezonde snack zwangere vrouwen

Gezonde snackopties voor zwangere vrouwen die voor verzadiging zorgen

In deze blog krijg je heel wat lekkere snack ideetjes die je snel en makkelijk zelf kan maken. En die ook nog eens gezond zijn voor jou en je baby.

Kaai luiertas

Deze luiertas doet het allemaal: trendy én babyproof

Wat vind jij belangrijk bij de keuze van een luiertas? Deze mom bag van KAAI is zowel veilig, fashionable als baby-proof!