Home » Zwanger » Zwangerschap » Zwangerschapskalender » 32 weken zwanger

32 weken zwanger

Home » Zwanger » Zwangerschap » Zwangerschapskalender » 32 weken zwanger

32 weken zwanger

In deze zwangerschapskalender kom je te weten wat er jou te wachten staat tijdens de 32ste week van je zwangerschap.

Baby

Tijdens de 32ste week zwangerschap heeft je baby steeds minder ruimte in je baarmoeder. Hij ligt waarschijnlijk al in achterhoofdsligging en dat is eigenlijk de ideale positie voor de bevalling. Als dit niet het geval is heeft hij nog tijd genoeg om zich te keren.

Ook deze week groeit je baby nog in gewicht en zal tegen het eind van je zwangerschap het dubbele wegen. Zijn huid wordt ook steeds rozer aangezien hij meer en meer vet aanmaakt.

Slapen, slapen en nog eens slapen dat is iets wat je kleine slaapkopje nog veel zal doen. Wanneer hij wakker is, is het mogelijk dat hij extra actief is. Dit kan je voelen door trappen in je ribbenkast die gelukkig wel tegen een stootje kunnen.

Alle belangrijke organen van je baby zijn nu volledig ontwikkeld, behalve de longen. Deze worden nog volop getraind door je kleintje bij het inhaleren van het vruchtwater. Als je deze week zou bevallen, zou je kleintje het waarschijnlijk prima doen!

Vaarwel, doorzichtige baby! Deze week is de huid van je kleine boontje ondoorzichtig geworden in plaats van doorzichtig.

Ik ben 42,2 cm groot, dat is zo groot als een meloen en weeg 1760,4 gram.

Mama

Jij kan vanaf je 32ste week zwangerschap last hebben van kortademigheid en soms ook van de zogenaamde Braxton Hicks weeën. Deze oefenweeën zorgen ervoor dat je al bent voorbereid voor de bevalling. Is deze zwangerschap niet je eerste zwangerschap? Dan heb jij daar waarschijnlijk meer last van.

Een regelmatig bezoek aan de gynaecoloog wordt vanaf nu ook aangeraden! Je dokter kan dan de gezondheid van jou en je baby in de gaten houden en ingrijpen indien nodig.

" sweet little baby "

Onze tips

Om je verloskundig, partner of andere mensen op de hoogte te houden welke zaken jij belangrijk vindt bij je bevalling maak je best een geboorteplan op. Je kan in dit geboorteplan al je wensen en verwachtingen noteren van je bevalling.

Heb je ervoor gekozen om borstvoeding te geven aan je kleine spruit? Begin dan alvast enkele borstvoedingsbeha’s en borstvoedingsaccessoires aan te kopen. Flesjes zullen ook zeker van pas komen!

Zwangerschap - echo - baby

Schrijf je in op de nieuwsbrief

blogs over zwangerschap

podcast zwangerschapsverlies miskraam

Podcast #37 Rouwen om een zwangerschapsverlies

Ook al ben je ‘nog maar’ enkele weken zwanger, je voelt je al mama. En dan gebeurt er iets zoals een miskraam. Voor mama’s die vroeg in de zwangerschap een kind...

het groeipakket, wat is dat, startbedrag

Groeipakket: wat is dat nu eigenlijk?

Sinds jaar en dag spreken mensen al over 'de kinderbijslag', maar die gaat sinds 2019 in Vlaanderen door het leven als het Groeipakket. Dit bestaat uit heel wat...

verlies, miskraam, papa's rouwen

Hoe rouwen papa’s om een miskraam?

Mama’s voelen zich vaak eenzaam in hun rouwproces waardoor het lijkt alsof ze veel meer verdriet hebben dan hun partner. Wat niet noodzakelijk zo is.

ultieme zwangerschapsgids Onder mama's

Onder mama’s boek

Wat niemand je ooit vertelde over het prille moederschap.

In deze warme zwangerschapsgids wordt geen grote vraag geschuwd. Zal ik veranderen als vrouw en partner? Angsten en opperst geluk, auteur Sonia Pypaert durft ze te bespreken, antwoorden te bieden en deelt haar kennis over babybedjes, draagdoeken en kinderwagens.

Een boek vol wijsheid en troost, praktisch en psychologisch, maar vooral met verwondering over de onmetelijke schoonheid van een baby in je leven. Lees meer

test