Home » Zwanger » Zwangerschap » Zwangerschapskalender » 28 weken zwanger

28 weken zwanger

Home » Zwanger » Zwangerschap » Zwangerschapskalender » 28 weken zwanger

28 weken zwanger

In deze zwangerschapskalender kom je te weten wat er jou te wachten staat tijdens de 28ste week van je zwangerschap!

Proficiat! Je hebt je derde en tevens ook laatste trimester van je zwangerschap bereikt😊

Baby

Je baby kan in de 28ste week van de zwangerschap al met zijn ogen knipperen en daardoor wapperen zijn wimpers. Af en toe krijg je baby de hoest of de hik maar dit kan voor hem alleen maar een oefening zijn om buiten de baarmoeder te kunnen ademhalen. Tot nu toe waren de oogjes van je baby nog gesloten maar nu gaat je kleine schat die mooie oogjes openen en sluiten, compleet met gloednieuwe set knipperende wimpertjes.

Je kleintje begint in deze week een REM-slaap, Rapid Eye Movement, te beleven, wat betekent dat de kans groot is da hij droomt. Hij gaat nu ook zijn tong beginnen uitsteken, niemand weet precies waarom maar het is vast om het vruchtwater te kunnen proeven.

Zit hij lekker met zijn hoofdje naar boven of beneden? Je baby heeft nog enkele week de ruimte om zich van positie te veranderen. Hoogstwaarschijnlijk voel je hem de komende weken veranderen van hoofdligging naar stuitligging of andersom.

Mama

Jij kan vanaf het laatste trimester van je zwangerschap last krijgen van toenemende fysieke klachten. Hierbij hoort bekkeninstabiliteit dat veroorzaakt wordt door de aanmaak van relaxine. Dit is een hormoon die de beenderen in het bekken wat soepeler maken waardoor je baby bij de bevalling eenvoudige door je bekken kan!

Jij kan last krijgen van lekkende borsten doordat je borsten begonnen zijn met het aanmaken van moedermelk. Om plekken op je trui en/of T-shirt te vermijden kan je alvast kompressen gebruiken.

Probeer deze klachten te verminderen door een zo goed mogelijke balans te vinden tussen rust en beweging.

week 28 zwanger zwangerschapskalender
" klein bijzonder groot wonder "

Onze tips

Heb je ervoor gekozen om borstvoeding te geven aan je kleine spruit? Dan bestaat er de mogelijkheid om een borstvoedingscursus te volgen. Experts zullen je dan handige tips en tricks geven die van pas zullen komen tijdens de eerste dagen borstvoeding.

onder mama's zwangerschapsboek

Onder mama’s boek

Wat niemand je ooit vertelde over het prille moederschap.

In deze warme zwangerschapsgids wordt geen grote vraag geschuwd. Zal ik veranderen als vrouw en partner? Angsten en opperst geluk, auteur Sonia Pypaert durft ze te bespreken, antwoorden te bieden en deelt haar kennis over babybedjes, draagdoeken en kinderwagens.

Een boek vol wijsheid en troost, praktisch en psychologisch, maar vooral met verwondering over de onmetelijke schoonheid van een baby in je leven. Lees meer

Nieuwsbrief onder mama's

Schrijf je in op de nieuwsbrief

En ontvang 1 keer per week een mail met content zoals blogs, giveaways

en podcasts van zwangerschapswens tot kindertijd

blogs over zwangerschap

Blog gezonde snack zwangere vrouwen

Gezonde snackopties voor zwangere vrouwen die voor verzadiging zorgen

In deze blog krijg je heel wat lekkere snack ideetjes die je snel en makkelijk zelf kan maken. En die ook nog eens gezond zijn voor jou en je baby.

Kaai luiertas

Deze luiertas doet het allemaal: trendy én babyproof

Wat vind jij belangrijk bij de keuze van een luiertas? Deze mom bag van KAAI is zowel veilig, fashionable als baby-proof!

Noppies voedingsbh

Wat stop je in je vluchttas? Dit moet zeker mee naar het ziekenhuis!

Wat neem je allemaal mee naar het ziekenhuis of bevalcentrum? Hieronder enkele essentiële spullen die je zeker niet mag vergeten!