Home » Zwanger » Zwangerschap » Zwangerschapskalender » 27 weken zwanger

27 weken zwanger

Home » Zwanger » Zwangerschap » Zwangerschapskalender » 27 weken zwanger

27 weken zwanger

In deze zwangerschapskalender kom je te weten wat er jou te wachten staat tijdens de 27ste week van je zwangerschap!

Het lijfje en hoofd van de baby zijn tijdens de 27ste week zwangerschap eindelijk in verhouding.

Baby

Je baby’s hersenen en longen zijn constant aan hun ontwikkeling bezig. Ook blijft hij groeien en in gewicht toenemen. Je spruitje zijn finale lengte is al bijna in zicht maar zijn finale gewicht nog helemaal niet. Je kleine spruit moet nog minstens 4 keer zo zwaar worden zodat hij zijn donshaartjes binnenkort kan afstoten.

Dankzij de constante ontwikkeling van je baby kan je gemakkelijker contact met hem maken. Wanneer je je hand op je buik legt voel je zeker en vast je spruitje bewegen. No worries, indien dat niet het geval is kan het zijn dat je baby’tje aan het slapen is want van al dat groeien worden ze zoooo moe.

Als je wat ongewone beweging in je buik voelt, kan het zijn dat je kleintje de hik heeft. Naarmate de longen zich verder ontwikkelen, neemt de kans op de hik als maar meer toe. Door al dat schoppen, rollen en stoten begint je kleine turner spiertonus te ontwikkelen. Weet dat je kleintje je kan horen en jouw stem reeds kan onderscheiden, maar dat het gedempt is omdat de oortjes nog bedekt zijn met vernix caseosa, dat wasachtige beschermlaagje op de huid.

Ik ben 35,7 cm groot, dat is zo groot als een bloemkool en weeg 870 gram.

Mama

Jij kan tijdens je 27ste week zwangerschap last krijgen van slapeloze nachten en een minder comfortabel gevoel door de groei van je buik. Een oplossing kan zijn om een kussen achter je rug te steken. Harde buiken en gesprongen aders (=couperose) voegen zich toe op het lijstje van zwangerschapskwaaltjes! Harde buiken ontstaan door het samentrekken van de baarmoeder. De oefenweeën bereiden je alvast voor op de weeën die je binnenkort zal ervaren. Maak je alvast geen zorgen als je hiervan geen last hebt, dit komt niet bij elke zwangere mama voor! Gesprongen adertjes in het gezicht ontstaan dan weer door extreme temperatuurswisselingen en verdwijnen dan ook na je zwangerschap.

Merk je een verandering op bij de stevigheid van je nagels? Enkele weken geleden werden je nagels veel sterker maar deze week worden ze wat broos. Door ze met voedende nagellak of nagelcrème te verzorgen kan je vermijden dat ze afbreken.

Blijf je alvast genoeg hydrateren tijdens je volledige zwangerschap door voldoende water te drinken en vooral veel groenten en fruit te eten. Die gezonde levensstijl doet je vast goed!

week 27 zwanger zwangerschapskalender
" lichtpuntjes zijn soms nog zo klein "

Beluister podcast #34 Tips om je baby veilig en rustig te laten slapen

Onze host Sonia Pypaert heeft babyslaapcoach Lise Dullaerts te gast. Ze hebben het over hoe je als (toekomstige) ouders een veilig slaapplekje kan creëren voor je baby’tje. Waar moet je op letten? Wat zijn de aandachtspunten? En hoe zorg je ervoor dat je kind een rustige nacht tegemoet gaat. Het is een podcast vol met advies en tips voor nachten vol zoete dromen 😴

Onze tips

Wil je goed voorbereid zijn op de geboorte van je baby? Ga dan op zoek naar een geschikt geboortekaartje, stoer of lief? Je kan ervoor kiezen om ze volledig zelf te ontwerpen of je kan ook simpelweg een aantal exemplaren online vinden. Bepaal ook aan wie je een geboortekaartje wil opsturen en maak alvast een lijstje. Zo weet je ook al hoeveel je er nodig hebt en kan je alvast al de enveloppen en adressen regelen.

onder mama's zwangerschapsboek

Onder mama’s boek

Wat niemand je ooit vertelde over het prille moederschap.

In deze warme zwangerschapsgids wordt geen grote vraag geschuwd. Zal ik veranderen als vrouw en partner? Angsten en opperst geluk, auteur Sonia Pypaert durft ze te bespreken, antwoorden te bieden en deelt haar kennis over babybedjes, draagdoeken en kinderwagens.

Een boek vol wijsheid en troost, praktisch en psychologisch, maar vooral met verwondering over de onmetelijke schoonheid van een baby in je leven. Lees meer

Nieuwsbrief onder mama's

Schrijf je in op de nieuwsbrief

En ontvang 1 keer per week een mail met content zoals blogs, giveaways

en podcasts van zwangerschapswens tot kindertijd

blogs over zwangerschap

zelfzorg, tips, mama

Voel je weer helemaal top na je zwangerschap

Ben je dag in dag uit bezig met de zorg voor je kleintje. Dan heb je waarschijnlijk nood aan een beetje me-time. Tijd om daar volop werk van te maken.

Blog gezonde snack zwangere vrouwen

Gezonde snackopties voor zwangere vrouwen die voor verzadiging zorgen

In deze blog krijg je heel wat lekkere snack ideetjes die je snel en makkelijk zelf kan maken. En die ook nog eens gezond zijn voor jou en je baby.

Kaai luiertas

Deze luiertas doet het allemaal: trendy én babyproof

Wat vind jij belangrijk bij de keuze van een luiertas? Deze mom bag van KAAI is zowel veilig, fashionable als baby-proof!