Home » Zwanger » Zwangerschap » Zwangerschapskalender » 18 weken zwanger

18 weken zwanger

Home » Zwanger » Zwangerschap » Zwangerschapskalender » 18 weken zwanger

18 weken zwanger

Het is mogelijk dat je de eerste schopjes voelt in je buik vanaf de achttiende week zwangerschap. Voel jij je baby’tje nog niet? Dat is meer dan normaal, heel veel vrouwen voelen pas iets in de twintigste week zwangerschap.

Baby

Je baby’tje is in de achttiende week van de zwangerschap hard aan het werken. Je wondertje oefent nu volop met ademen, zuigen en slikken. Dit zijn essentiële vaardigheden die hij nodig heeft om buiten de baarmoeder te kunnen overleven.

Het laagje donshaartjes die je baby’tje enkele weken geleden ontwikkelde, vallen nu weer uit. In de plaats komt er steviger haar tevoorschijn op het hoofdje en de wenkbrauwen beginnen nu te groeien.

Een beschermende isolatie, myeline genoemd begint zich nu te vormen rond de zenuwen van je baby’tje. Dit omhulsel blijft groeien tot aan de eerste verjaardag van je kleintje.

Ik ben 16,5 cm groot, dat is zo groot als een paprika en weeg 180 gram.

Mama

Ervaar jij last aan je rug? Dat komt doordat je gewrichten soepeler worden. Op je kleine buikje staat er nog niet dat je zwanger bent, maar je maakt het jezelf best zo comfortabel mogelijk door zwangerschapskledij te kopen. We raden ook aan om een steunband te kopen indien je veel bandenpijn ervaart. Het belangrijkste is dat je luistert naar je lichaam! Je zit intussen misschien al met heel wat vragen rond je bevalling. In deze blog informeren we jou alvast over hoe en waar je kan bevallen.

week 18 zwanger zwangerschapskalender
" grote avonturen beginnen kein "

Onze tips

Heb jij tijd om enkele praktische zaken te regelen? Dan raden we je aan om al eens op zoek te gaan naar een kinderopvang. De wachtlijsten kunnen namelijk enorm lang zijn! Weeg samen met je partner verschillende keuzes af en volg jullie gevoel. Er moeten nog geen keuzes gemaakt worden, maar hoe vroeger je erbij bent, hoe beter!

Je eigen lichaam is nu top prioriteit. Luisteren naar je lichaam is momenteel het beste wat je kan doen. Denk je dat je niet genoeg voedingsmiddelen en vitamines binnen krijgt? Dan kan je altijd zwangerschapsvitamines in nemen. Die zorgen ervoor dat jij en je baby’tje zeker niets tekort komen.

onder mama's zwangerschapsboek

Onder mama’s boek

Wat niemand je ooit vertelde over het prille moederschap.

In deze warme zwangerschapsgids wordt geen grote vraag geschuwd. Zal ik veranderen als vrouw en partner? Angsten en opperst geluk, auteur Sonia Pypaert durft ze te bespreken, antwoorden te bieden en deelt haar kennis over babybedjes, draagdoeken en kinderwagens.

Een boek vol wijsheid en troost, praktisch en psychologisch, maar vooral met verwondering over de onmetelijke schoonheid van een baby in je leven. Lees meer

Nieuwsbrief onder mama's

Schrijf je in op de nieuwsbrief

En ontvang 1 keer per week een mail met content zoals blogs, giveaways

en podcasts van zwangerschapswens tot kindertijd

blogs over zwangerschap

shiatsu drukpunten zwanger bevalling

Hoe Shiatsu je kan ondersteunen tijdens je zwangerschap en bevalling

Shiatsu wordt vaak toegepast tijdens zwangerschap en bevalling om zowel fysieke als emotionele problemen te ondersteunen. Lees hier meer.

genderdissapointment, geslacht teleurstelling, jongen, meisje zwanger

Zwanger, maar… niet van het geslacht dat ik hoopte

Wanneer je zwanger bent maar je baby niet het geslacht heeft dat je gehoopt had, vanwaar komt die teleurstelling? Lees het in de blog.

zelfzorg, tips, mama

Voel je weer helemaal top na je zwangerschap

Ben je dag in dag uit bezig met de zorg voor je kleintje. Dan heb je waarschijnlijk nood aan een beetje me-time. Tijd om daar volop werk van te maken.