Home » Zwanger » Zwangerschap » Zwangerschapskalender » 16 weken zwanger

16 weken zwanger

Home » Zwanger » Zwangerschap » Zwangerschapskalender » 16 weken zwanger

16 weken zwanger

In deze zwangerschapskalender kom je te weten wat er jou te wachten staat tijdens de zestiende week van je zwangerschap.

Baby

Vanaf de zestiende week zwangerschap ontwikkelt je baby’tje een zuigreflex. Deze reflex oefent die met zijn eigen duimpje. Je baby wordt geboren met primitieve reflexen zodat die buiten de baarmoeder ook zal kunnen overleven. Buiten dat je kindje de duim begint te gebruiken, groeien er ook minuscule nageltjes en de unieke vingerafdruk wordt ontwikkeld.

De oogjes van je baby’tje kunnen vanaf deze week ook zijwaartse bewegingen maken en ze kunnen zelf licht waarnemen, ook al zijn de oogjes nog gesloten. Ook de bloedsomloop van je baby’tje is op gang gekomen en het kleine hartje kan tot 25 liter bloed per dag pompen.

Bovendien groeit je kleine spruitje nu zo’n twee centimeter per week! 😊

Ik ben 12,9 cm groot, dat is zo groot als een avocado en weeg 101 gram.

week 16 zwanger zwangerschapskalender

Mama

Hoor jij van mede mamaatjes dat hun huid straalt, maar is dit bij jou het omgekeerde? Geen paniek. Iedereen reageert anders op zwangerschapshormonen. Heb jij in deze periode toevallig last van een verstopte – of bloedneus? Dit kan veroorzaakt worden doordat er momenteel een verhoogde bloedtoevoer is naar je slijmvliezen.

" you're a wonder "

Onze tips

Wees je ervan bewust dat in deze periode je zwangerschap nog niet zorgt voor belemmeringen. Trek er dus gerust nog eens op uit samen met je partner. Het zijn de laatste maanden zonder jullie kleine wondertje, daar mag je ook nog van genieten!

Beluister podcast #22 Het belang van vitaminen tijdens de zwangerschap

Hoe belangrijk is het om verschillende essentiële voedingsstoffen binnen te krijgen voor, tijdens en na de zwangerschap en hoe vitamines of voedingssupplementen hier een handje kunnen helpen. Een heel interessante podcast om alle vrouwen wijsheid te brengen over hun eigen gezondheid en die van hun baby’tje.

onder mama's zwangerschapsboek

Onder mama’s boek

Wat niemand je ooit vertelde over het prille moederschap.

In deze warme zwangerschapsgids wordt geen grote vraag geschuwd. Zal ik veranderen als vrouw en partner? Angsten en opperst geluk, auteur Sonia Pypaert durft ze te bespreken, antwoorden te bieden en deelt haar kennis over babybedjes, draagdoeken en kinderwagens.

Een boek vol wijsheid en troost, praktisch en psychologisch, maar vooral met verwondering over de onmetelijke schoonheid van een baby in je leven. Lees meer

Nieuwsbrief onder mama's

Schrijf je in op de nieuwsbrief

En ontvang 1 keer per week een mail met content zoals blogs, giveaways

en podcasts van zwangerschapswens tot kindertijd

blogs over zwangerschap

shiatsu drukpunten zwanger bevalling

Hoe Shiatsu je kan ondersteunen tijdens je zwangerschap en bevalling

Shiatsu wordt vaak toegepast tijdens zwangerschap en bevalling om zowel fysieke als emotionele problemen te ondersteunen. Lees hier meer.

genderdissapointment, geslacht teleurstelling, jongen, meisje zwanger

Zwanger, maar… niet van het geslacht dat ik hoopte

Wanneer je zwanger bent maar je baby niet het geslacht heeft dat je gehoopt had, vanwaar komt die teleurstelling? Lees het in de blog.

zelfzorg, tips, mama

Voel je weer helemaal top na je zwangerschap

Ben je dag in dag uit bezig met de zorg voor je kleintje. Dan heb je waarschijnlijk nood aan een beetje me-time. Tijd om daar volop werk van te maken.