Home » Zwanger » Zwangerschap » Zwangerschapskalender » 16 weken zwanger

16 weken zwanger

Home » Zwanger » Zwangerschap » Zwangerschapskalender » 16 weken zwanger

16 weken zwanger

In deze zwangerschapskalender kom je te weten wat er jou te wachten staat tijdens de zestiende week van je zwangerschap.

Baby

Vanaf de zestiende week zwangerschap ontwikkelt je baby’tje een zuigreflex. Deze reflex oefent die met zijn eigen duimpje. Je baby wordt geboren met primitieve reflexen zodat die buiten de baarmoeder ook zal kunnen overleven. Buiten dat je kindje de duim begint te gebruiken, groeien er ook minuscule nageltjes en de unieke vingerafdruk wordt ontwikkeld.

De oogjes van je baby’tje kunnen vanaf deze week ook zijwaartse bewegingen maken en ze kunnen zelf licht waarnemen, ook al zijn de oogjes nog gesloten. Ook de bloedsomloop van je baby’tje is op gang gekomen en het kleine hartje kan tot 25 liter bloed per dag pompen.

Bovendien groeit je kleine spruitje nu zo’n twee centimeter per week! 😊

Ik ben 12,9 cm groot, dat is zo groot als een avocado en weeg 101 gram.

Mama

Hoor jij van mede mamaatjes dat hun huid straalt, maar is dit bij jou het omgekeerde? Geen paniek. Iedereen reageert anders op zwangerschapshormonen. Heb jij in deze periode toevallig last van een verstopte – of bloedneus? Dit kan veroorzaakt worden doordat er momenteel een verhoogde bloedtoevoer is naar je slijmvliezen.

" you're a wonder "

Onze tips

Wees je ervan bewust dat in deze periode je zwangerschap nog niet zorgt voor belemmeringen. Trek er dus gerust nog eens op uit samen met je partner. Het zijn de laatste maanden zonder jullie kleine wondertje, daar mag je ook nog van genieten!

Zwangerschap - echo - baby

Schrijf je in op de nieuwsbrief

blogs over zwangerschap

doula, sofie lobbens, podcast

Podcast #33 De meerwaarde van een doula bij je bevalling

Een doula biedt naast emotionele ook fysieke ondersteuning tijdens de zwangerschap en bij de bevalling van je kindje. Kom hier meer te weten.

Mamablog: mijn zwangerschapsverhaal

Mama Jessie moest even wachten op haar droom van een kindje en werd tijdens haar zwangerschap af en toe wakker geschud door bloedverlies.

gezonde voeding, levensstijl, zwanger, tips

5 tips voor een gezonde levensstijl tijdens je zwangerschap

Wat kan je als zwangere vrouw allemaal doen om een gezonde levensstijl te behouden tijdens je zwangerschap? Lees de tips van experte Laura

ultieme zwangerschapsgids Onder mama's

Onder mama’s boek

Wat niemand je ooit vertelde over het prille moederschap.

In deze warme zwangerschapsgids wordt geen grote vraag geschuwd. Zal ik veranderen als vrouw en partner? Angsten en opperst geluk, auteur Sonia Pypaert durft ze te bespreken, antwoorden te bieden en deelt haar kennis over babybedjes, draagdoeken en kinderwagens.

Een boek vol wijsheid en troost, praktisch en psychologisch, maar vooral met verwondering over de onmetelijke schoonheid van een baby in je leven. Lees meer

test