Home » Expertenteam » Experte Emma Vankeirsbilck

Experte Emma Vankeirsbilck

Emma Vankeirsbilck seksuoloog

Emma Vankeirsbilck

Seksuoloog

Emma Vankeirsbilck is een 24-jarige ambitieuze levensgenieter. Ze studeerde in 2017 af als vroedvrouw aan hogeschool Vives. Daarna besloot ze een master in de seksuologie aan de KU Leuven te starten. Deze rondde ze succesvol af in 2020. Sindsdien is ze aan het werk als hulpverlener bij team slachtofferhulp en intrafamiliaal geweld. Daarnaast startte ze samen met collega-seksuoloog Anke haar podcast “Seksualitijd” en schrijft ze blogs over thema’s met betrekking tot seksualiteit en relaties voor verschillende kanalen!

De combinatie vroedvrouw / seksuoloog

De passie rond alles wat vroedkunde betreft is altijd blijven hangen. Het prachtige proces van bevruchting en (prille) zwangerschap tot de geboorte en het opgroeien van een kind bleef Emma altijd boeien. Dankzij de combinatie met de opleiding seksuologie, is een grote interesse ontstaan in seksualiteit voor, tijdens en na de zwangerschap. Dankzij een stage in het abortuscentrum stond ze ook extra stil bij het belang van aandacht voor seksualiteit en intimiteit na een abortus of miskraam.

Podcast

In haar podcast bespreekt Emma samen met collega seksuologe Anke een brede waaier aan onderwerpen die met seksualiteit te maken hebben. De info die ze brengen is wetenschappelijk onderbouwd, maar wordt op een losse, grappige en respectvolle manier gebracht. Je kan de podcast gratis beluisteren op alle populaire podcastkanalen (zoals Spotify en Apple Podcast). Aan de podcast is ook een leuke interactieve instagrampagina ‘Seksualitijd‘ gelinkt.

Emma Vankeirsbilck seksuoloog

Meer weten over seksualiteit en relaties?

Lees de blogs en beluister de podcast van Emma en Anke van Seksualitijd.

Volg Seksualitijd op Instagram

  Instagram Onder mama's   

Content van Emma

Podcast #23 Seks & relatie na de bevalling: tips & tricks

Een heel interessante podcast om alle ouders wijsheid te brengen op vlak van seks en relatie na het krijgen van een baby.

podcast how about sex onder mama's

Podcast #20 Zwanger: how about sex?

Een heel interessante podcast om alle toekomstige ouders wijsheid te brengen op vlak van seks en relatie tijdens de zwangerschap.

podcast onvervulde kinderwens: seks & relatie onder mama's

Podcast #18 Onvervulde kinderwens: invloed op seks & relatie

Een heel interessante podcast om alle wensouders een hart onder de riem te steken en voor vrienden en familie die steun willen bieden.