Home » Baby » Babykalender » Baby is 7 maanden

Baby is 7 maanden

Home » Baby » Babykalender » Baby is 7 maanden

Baby is 7 maanden

In deze babykalender ontdek je hoe het zit met de ontwikkeling van je kleintje. Nu hij al zeven maanden oud is, begint dat kleintje echt een uniek persoontje te worden. Zo wordt zijn woordenschat een beetje uitgebreid en dit zelfs tot 2 lettergrepen. De eerste echte woordjes zijn op komst. Ook begint je kindje een klein deugnietje te worden.

Mijn kindje is zeven maand oud

Heel veel ontdekken en leren staat deze maand op de planning! Ook het ontluikende gevoel voor humor begint naar boven te komen bij je kleintje. De vele lachjes, je zou er kunnen blijven naar kijken.

Als je baby nog niet is gaan zitten of de eerste tand(jes) nog niet heeft doorgemaakt, dan kan het deze maand gaan gebeuren. Super ambitieuze baby’s kunnen zelfs al beginnen kruipen, of eerder sluipen…

Op deze leeftijd kan de ontwikkeling van baby’s enorm verschillen. Het ene kind probeert al te staan, terwijl het andere pas net kan zitten. Dat is allemaal oké, ieder kind heeft zijn eigen tempo en interesses. Wat voor bijna alle baby’s van rond de zeven maanden geldt, is dat ze heel alert zijn op wat er om hen heen gebeurt. Grote kans dat je kind nu ook graag mensen ‘napraat’.

babykalender - mijn baby is 7 maanden
  • Rollebollen

Tegen deze maand zal je baby heen en weer rollen, van buik naar rug en terug naar buik. Jouw mini zal waarschijnlijk in staat zijn om van buik naar zittende positie te gaan en zich aan iets of iemand vast te houden.

  • Voedingsschema

Voor zijn voedingsschema mag je rekenen op zo’n vier tot zes maaltijden per dag. Het is normaal dat je kindje moet wennen aan nieuwe smaken en geuren van voedsel. Geef hem nu ook maar gerust een lekker tussendoortje zoals zacht wegsmeltende koekjes, koekjes gemengd in het fruitpapje of met melkvoeding.

In principe geef jij je baby het voedsel maar toch beslist jouw kleintje hoeveel hij zal eten. Misschien is het wel een leuk idee om voedsel te geven dat jouw baby met zijn handjes kan opeten. Dit zal je kindje ook helpen in het ontwikkelen van de fijne motoriek.

  • Woordjes

Ook zijn woordenschat wordt uitgebreid en dit zelfs tot woorden met twee lettergrepen. Uiteraard zullen dit geen moeilijke woordjes zijn, maar woorden zoals ‘dada’ of ‘mama’ beginnen hem te lukken. Het kan goed zijn dat je geluiden begint te horen die echt op woorden beginnen te lijken. Je kan jouw baby heel wat nieuwe dingen leren door verschillende kleuren te laten zien en hem aan te tonen hoe die heten.

Blogs

zwanger, keizersnede, borstvoeding

Mamablog: mijn onvergetelijke reis naar ouderschap

Anouschka deelt in deze blog haar reis naar het ouderschap, een avontuur met zowel hoogte- als dieptepunten waaronder haar keizersnede en de borstvoeding.

Aeromoov reisbed getest win

Testmama’s gezocht voor AeroMoov reisbed

Wij zijn op zoek naar 2 testmama's om het reisbed van AeroMoov uit te testen. Lees hier hoe je kan deelnemen.

Bugaboo Giraffe testers gezocht

Testmama’s gezocht voor Bugaboo Giraffe eetstoel

Wij zijn op zoek naar 2 testmama's om de Giraffe eetstoel van Bugaboo uit te testen. Lees hier hoe je kan deelnemen.

Zwangerschap - echo - baby

Schrijf je in op de nieuwsbrief