Home » Zwanger » Zwangerschap » Zwangerschapskalender » 9 weken zwanger

9 weken zwanger

Home » Zwanger » Zwangerschap » Zwangerschapskalender » 9 weken zwanger

9 weken zwanger

Bye embryo, hallo foetus! Je kleintje begint als maar meer op een mensje te lijken!

Baby

In de negende week zwangerschap verschijnen de ledematen waaronder de teentjes en vingertjes aan voeten en handen. Voorlopig zijn de vingers en teentjes nog met elkaar verbonden met zwemvliesjes.

In de negende week van je zwangerschap  begint je kleintje vingers en teentjes te ontwikkelen! Ook ontstaan de oogleden en de onder- en bovenkaak.

Ik ben 2,8 cm groot dat is zo groot als een olijf en weeg 2,5 gram.

Mama

Je zal merken dat je extra vermoeid loopt, dit komt doordat je lichaam heel veel energie stopt in het laten groeien van je baby’tje en de placenta. Bovendien stijgen je hormonen alleen maar en dat ben je niet gewoon. Wees niet beschaamd om meer rust te vragen en te nemen. Enkele extra uurtjes kunnen wonderen doen!

In het begin van je zwangerschap heb je hoogstwaarschijnlijk duizend en een vragen. Laat je niet overrompelen door alle informatie die op je afkomt en raadpleeg enkel betrouwbare bronnen. Heb je twijfels of extra vragen? Dan staan je arts en verloskundige altijd voor je klaar!

week 9 zwanger zwangerschapskalender
" blessed mama "

Onze tips

We raden je aan om een dagboek bij te houden van je negen maanden zwangerschap. Het is een heel bijzondere periode in je leven, die sneller voorbij zal zijn dan je denkt. Schrijf er je verschillende gevoelens en gedachten in. Vergeet zeker ook niet om er foto’s bij te steken. Zo heb je een blijvende herinnering om te koesteren voor de rest van je leven.

onder mama's zwangerschapsboek

Onder mama’s boek

Wat niemand je ooit vertelde over het prille moederschap.

In deze warme zwangerschapsgids wordt geen grote vraag geschuwd. Zal ik veranderen als vrouw en partner? Angsten en opperst geluk, auteur Sonia Pypaert durft ze te bespreken, antwoorden te bieden en deelt haar kennis over babybedjes, draagdoeken en kinderwagens.

Een boek vol wijsheid en troost, praktisch en psychologisch, maar vooral met verwondering over de onmetelijke schoonheid van een baby in je leven. Lees meer

Nieuwsbrief onder mama's

Schrijf je in op de nieuwsbrief

En ontvang 1 keer per week een mail met content zoals blogs, giveaways

en podcasts van zwangerschapswens tot kindertijd

blogs over zwangerschap

Noppies voedingsbh

Wat stop je in je vluchttas? Dit moet zeker mee naar het ziekenhuis!

Wat neem je allemaal mee naar het ziekenhuis of bevalcentrum? Hieronder enkele essentiële spullen die je zeker niet mag vergeten!

Zwanger bloedsuikerspiegel, Natalie van den broeck

De invloed van gezonde voeding op je bloedsuikerspiegel tijdens je zwangerschap

Tijdens je zwangerschap heeft wat je eet heeft een rechtstreekse invloed op je eigen gezondheid en welzijn, alsook op de ontwikkeling van die kleine spruit in j...

onderwaterbevalling, badbevalling, geboorte, arbeid

Een onderwaterbevalling: de voordelen van bevallen in bad

Hierbij alvast de belangrijkste voordelen én de voorwaarden om in bad te mogen bevallen.