Home » Zwanger » Zwangerschap » Zwangerschapskalender » 9 weken zwanger

9 weken zwanger

Home » Zwanger » Zwangerschap » Zwangerschapskalender » 9 weken zwanger

9 weken zwanger

Bye embryo, hallo foetus! Je kleintje begint als maar meer op een mensje te lijken!

Baby

In de negende week zwangerschap verschijnen de ledematen waaronder de teentjes en vingertjes aan voeten en handen. Voorlopig zijn de vingers en teentjes nog met elkaar verbonden met zwemvliesjes.

In de negende week van je zwangerschap  begint je kleintje vingers en teentjes te ontwikkelen! Ook ontstaan de oogleden en de onder- en bovenkaak.

Ik ben 2,8 cm groot dat is zo groot als een olijf en weeg 2,5 gram.

Mama

Je zal merken dat je extra vermoeid loopt, dit komt doordat je lichaam heel veel energie stopt in het laten groeien van je baby’tje en de placenta. Bovendien stijgen je hormonen alleen maar en dat ben je niet gewoon. Wees niet beschaamd om meer rust te vragen en te nemen. Enkele extra uurtjes kunnen wonderen doen!

In het begin van je zwangerschap heb je hoogstwaarschijnlijk duizend en een vragen. Laat je niet overrompelen door alle informatie die op je afkomt en raadpleeg enkel betrouwbare bronnen. Heb je twijfels of extra vragen? Dan staan je arts en verloskundige altijd voor je klaar!

week 9 zwanger zwangerschapskalender
" blessed mama "

Onze tips

We raden je aan om een dagboek bij te houden van je negen maanden zwangerschap. Het is een heel bijzondere periode in je leven, die sneller voorbij zal zijn dan je denkt. Schrijf er je verschillende gevoelens en gedachten in. Vergeet zeker ook niet om er foto’s bij te steken. Zo heb je een blijvende herinnering om te koesteren voor de rest van je leven.

onder mama's zwangerschapsboek

Onder mama’s boek

Wat niemand je ooit vertelde over het prille moederschap.

In deze warme zwangerschapsgids wordt geen grote vraag geschuwd. Zal ik veranderen als vrouw en partner? Angsten en opperst geluk, auteur Sonia Pypaert durft ze te bespreken, antwoorden te bieden en deelt haar kennis over babybedjes, draagdoeken en kinderwagens.

Een boek vol wijsheid en troost, praktisch en psychologisch, maar vooral met verwondering over de onmetelijke schoonheid van een baby in je leven. Lees meer

Nieuwsbrief onder mama's

Schrijf je in op de nieuwsbrief

En ontvang 1 keer per week een mail met content zoals blogs, giveaways

en podcasts van zwangerschapswens tot kindertijd

blogs over zwangerschap

zelfzorg, tips, mama

Voel je weer helemaal top na je zwangerschap

Ben je dag in dag uit bezig met de zorg voor je kleintje. Dan heb je waarschijnlijk nood aan een beetje me-time. Tijd om daar volop werk van te maken.

Blog gezonde snack zwangere vrouwen

Gezonde snackopties voor zwangere vrouwen die voor verzadiging zorgen

In deze blog krijg je heel wat lekkere snack ideetjes die je snel en makkelijk zelf kan maken. En die ook nog eens gezond zijn voor jou en je baby.

Kaai luiertas

Deze luiertas doet het allemaal: trendy én babyproof

Wat vind jij belangrijk bij de keuze van een luiertas? Deze mom bag van KAAI is zowel veilig, fashionable als baby-proof!