Home » Zwanger » Zwangerschap » Zwangerschapskalender » 9 weken zwanger

9 weken zwanger

Home » Zwanger » Zwangerschap » Zwangerschapskalender » 9 weken zwanger

9 weken zwanger

Bye embryo, hallo foetus! Je kleintje begint als maar meer op een mensje te lijken!

Baby

In de negende week zwangerschap verschijnen de ledematen waaronder de teentjes en vingertjes aan voeten en handen. Voorlopig zijn de vingers en teentjes nog met elkaar verbonden met zwemvliesjes.

In de negende week van je zwangerschap  begint je kleintje vingers en teentjes te ontwikkelen! Ook ontstaan de oogleden en de onder- en bovenkaak.

Ik ben 2,8 cm groot dat is zo groot als een olijf en weeg 2,5 gram.

Mama

Je zal merken dat je extra vermoeid loopt, dit komt doordat je lichaam heel veel energie stopt in het laten groeien van je baby’tje en de placenta. Bovendien stijgen je hormonen alleen maar en dat ben je niet gewoon. Wees niet beschaamd om meer rust te vragen en te nemen. Enkele extra uurtjes kunnen wonderen doen!

In het begin van je zwangerschap heb je hoogstwaarschijnlijk duizend en een vragen. Laat je niet overrompelen door alle informatie die op je afkomt en raadpleeg enkel betrouwbare bronnen. Heb je twijfels of extra vragen? Dan staan je arts en verloskundige altijd voor je klaar!

" blessed mama "

Onze tips

We raden je aan om een dagboek bij te houden van je negen maanden zwangerschap. Het is een heel bijzondere periode in je leven, die sneller voorbij zal zijn dan je denkt. Schrijf er je verschillende gevoelens en gedachten in. Vergeet zeker ook niet om er foto’s bij te steken. Zo heb je een blijvende herinnering om te koesteren voor de rest van je leven.

Zwangerschap - echo - baby

Schrijf je in op de nieuwsbrief

blogs over zwangerschap

doula, sofie lobbens, podcast

Podcast #33 De meerwaarde van een doula bij je bevalling

Een doula biedt naast emotionele ook fysieke ondersteuning tijdens de zwangerschap en bij de bevalling van je kindje. Kom hier meer te weten.

Mamablog: mijn zwangerschapsverhaal

Mama Jessie moest even wachten op haar droom van een kindje en werd tijdens haar zwangerschap af en toe wakker geschud door bloedverlies.

gezonde voeding, levensstijl, zwanger, tips

5 tips voor een gezonde levensstijl tijdens je zwangerschap

Wat kan je als zwangere vrouw allemaal doen om een gezonde levensstijl te behouden tijdens je zwangerschap? Lees de tips van experte Laura

ultieme zwangerschapsgids Onder mama's

Onder mama’s boek

Wat niemand je ooit vertelde over het prille moederschap.

In deze warme zwangerschapsgids wordt geen grote vraag geschuwd. Zal ik veranderen als vrouw en partner? Angsten en opperst geluk, auteur Sonia Pypaert durft ze te bespreken, antwoorden te bieden en deelt haar kennis over babybedjes, draagdoeken en kinderwagens.

Een boek vol wijsheid en troost, praktisch en psychologisch, maar vooral met verwondering over de onmetelijke schoonheid van een baby in je leven. Lees meer

test