Home » Zwanger » Zwangerschap » Zwangerschapskalender » 7 weken zwanger

7 weken zwanger

Home » Zwanger » Zwangerschap » Zwangerschapskalender » 7 weken zwanger

7 weken zwanger

In deze zwangerschapskalender kom je te weten wat er jou te wachten staat tijdens de zevende week van je zwangerschap.
Het kikkervisje van de afgelopen weken krijgt steeds meer menselijke kenmerken.

Baby

Vanaf de zevende week zwangerschap zal je embryo als maar meer op een mensje beginnen lijken. Dit komt doordat deze week de armpjes, beentjes en handjes vorm krijgen. Je embryo zal ook druk bezig zijn met neusgaatjes en oogjes te ontwikkelen.

In de zesde week zwangerschap begon het hartje van je baby’tje te kloppen, hierdoor is die in een week enorm gegroeid. Doordat het hartje klopt, wordt er bloed in het lichaampje gepompt waardoor je baby’tje zuurstof en andere voedingsstoffen snel kan opnemen. Hierdoor zal het skelet zich beginnen ontwikkelen.

Ik ben 6 mm groot dat is zo groot als een erwt en weeg 1 gram.

Mama

Vanaf de zevende zwangerschapsweek zal je placenta beginnen werken als voedselfabriek! Je lichaam zal ook meer zwangerschapshormonen aanmaken waardoor jij meer last krijgt van eetbuien. Je zal ook merken dat het niet eerst je buik is die begint te groeien, maar wel je borsten! Bovendien moet je nog steeds vaker een bezoekje brengen aan het toilet, soms met obstipatie tot gevolg. We raden je aan om veel water te blijven drinken, zo zijn zowel jij en je baby’tje gehydrateerd.

week 7 zwanger zwangerschapskalender
" our tiny miracle "

Onze tips

Probeer je lichaam niet altijd toe te geven als je last hebt van vreetbuien! Het is belangrijk dat je zo gezond mogelijk eet voor zowel jezelf als je baby’tje!

onder mama's zwangerschapsboek

Onder mama’s boek

Wat niemand je ooit vertelde over het prille moederschap.

In deze warme zwangerschapsgids wordt geen grote vraag geschuwd. Zal ik veranderen als vrouw en partner? Angsten en opperst geluk, auteur Sonia Pypaert durft ze te bespreken, antwoorden te bieden en deelt haar kennis over babybedjes, draagdoeken en kinderwagens.

Een boek vol wijsheid en troost, praktisch en psychologisch, maar vooral met verwondering over de onmetelijke schoonheid van een baby in je leven. Lees meer

Nieuwsbrief onder mama's

Schrijf je in op de nieuwsbrief

En ontvang 1 keer per week een mail met content zoals blogs, giveaways

en podcasts van zwangerschapswens tot kindertijd

blogs over zwangerschap

zelfzorg, tips, mama

Voel je weer helemaal top na je zwangerschap

Ben je dag in dag uit bezig met de zorg voor je kleintje. Dan heb je waarschijnlijk nood aan een beetje me-time. Tijd om daar volop werk van te maken.

Blog gezonde snack zwangere vrouwen

Gezonde snackopties voor zwangere vrouwen die voor verzadiging zorgen

In deze blog krijg je heel wat lekkere snack ideetjes die je snel en makkelijk zelf kan maken. En die ook nog eens gezond zijn voor jou en je baby.

Kaai luiertas

Deze luiertas doet het allemaal: trendy én babyproof

Wat vind jij belangrijk bij de keuze van een luiertas? Deze mom bag van KAAI is zowel veilig, fashionable als baby-proof!