Home » Zwanger » Zwangerschap » Zwangerschapskalender » 7 weken zwanger

7 weken zwanger

Home » Zwanger » Zwangerschap » Zwangerschapskalender » 7 weken zwanger

7 weken zwanger

In deze zwangerschapskalender kom je te weten wat er jou te wachten staat tijdens de zevende week van je zwangerschap.
Het kikkervisje van de afgelopen weken krijgt steeds meer menselijke kenmerken.

Baby

Vanaf de zevende week zwangerschap zal je embryo als maar meer op een mensje beginnen lijken. Dit komt doordat deze week de armpjes, beentjes en handjes vorm krijgen. Je embryo zal ook druk bezig zijn met neusgaatjes en oogjes te ontwikkelen.

In de zesde week zwangerschap begon het hartje van je baby’tje te kloppen, hierdoor is die in een week enorm gegroeid. Doordat het hartje klopt, wordt er bloed in het lichaampje gepompt waardoor je baby’tje zuurstof en andere voedingsstoffen snel kan opnemen. Hierdoor zal het skelet zich beginnen ontwikkelen.

Ik ben 6 mm groot dat is zo groot als een erwt en weeg 1 gram.

Mama

Vanaf de zevende zwangerschapsweek zal je placenta beginnen werken als voedselfabriek! Je lichaam zal ook meer zwangerschapshormonen aanmaken waardoor jij meer last krijgt van eetbuien. Je zal ook merken dat het niet eerst je buik is die begint te groeien, maar wel je borsten! Bovendien moet je nog steeds vaker een bezoekje brengen aan het toilet, soms met obstipatie tot gevolg. We raden je aan om veel water te blijven drinken, zo zijn zowel jij en je baby’tje gehydrateerd.

" our tiny miracle "

Onze tips

Probeer je lichaam niet altijd toe te geven als je last hebt van vreetbuien! Het is belangrijk dat je zo gezond mogelijk eet voor zowel jezelf als je baby’tje!

Praat met andere zwangere mama’s

Op het forum van Onder mama’s kan je in gesprek gaan met andere mama’s die zwanger zijn. Praat over de zwangerschapskwaaltjes en over het geluk om mama te worden. Bespreek zowel de roze wolk als de moeilijkheden. Want je staat er niet alleen voor! Maak jezelf lid van een geboorteclub en kom in contact met mama’s die voor dezelfde periode zijn uitgerekend.

Onder mama's forum geboorteclub mama's papa's baby zwanger zwangerschapskalender
Zwangerschap - echo - baby

Schrijf je in op de nieuwsbrief

blogs over zwangerschap

huidverzorging, zwangerschap

Huidverzorging tijdens en na de zwangerschap

De juiste huidverzorgingsproducten vinden kan best een aardige tijd duren. Zeker tijdens en na een zwangerschap is het belangrijk om rekening te houden met bepa...

vezels, zwangerschap

De voordelen van vezels tijdens de zwangerschap

In deze blog lees je meer over het belang van vezels tijdens de zwangerschap.

Natuurlijke hulpmiddelen bij zwangerschapskwaaltjes

Natuurlijke hulpmiddelen en tips bij zwangerschapskwaaltjes: misselijkheid, zuuroprisping, constipatie, aambeien, rugpijn of bekkenlast.

ultieme zwangerschapsgids Onder mama's

Onder mama’s boek

Wat niemand je ooit vertelde over het prille moederschap.

In deze warme zwangerschapsgids wordt geen grote vraag geschuwd. Zal ik veranderen als vrouw en partner? Angsten en opperst geluk, auteur Sonia Pypaert durft ze te bespreken, antwoorden te bieden en deelt haar kennis over babybedjes, draagdoeken en kinderwagens.

Een boek vol wijsheid en troost, praktisch en psychologisch, maar vooral met verwondering over de onmetelijke schoonheid van een baby in je leven. Lees meer