Home » Zwanger » Zwangerschap » Zwangerschapskalender » 6 weken zwanger

6 weken zwanger

Home » Zwanger » Zwangerschap » Zwangerschapskalender » 6 weken zwanger

6 weken zwanger

Wauw! Vanaf de zesde week zwangerschap begint je baby’s gezichtje al vorm te krijgen en hoor je voor het eerst het hartje kloppen op een echografie.

Baby

Naast het gezichtje dat vorm krijgt waaronder de ogen, oren, neus, kaak en wangen, ontwikkelen de longen, de lever en de nieren zich steeds verder. Vanaf nu worden de voedingsstoffen ook via jouw bloed overgebracht.

Wist je dat?

Je baby gemiddeld 1 millimeter per dag groeit? Dit klinkt niet veel maar in werkelijkheid wordt de baby maar liefst twee keer zo groot in één week tijd.

Ik ben 3 mm groot dat is zo groot als een sesamzaadje en weeg minder dan 1 gram

Mama

Tijdens de zesde week van je zwangerschap zal je merken dat je vaker moet plassen. Dit komt doordat je groeiende baarmoeder op je blaas aandrukt. Bovendien zullen je nieren ook efficiënter gaan functioneren, dit komt door bepaalde zwangerschapshormonen die je lichaam als maar meer aanmaakt.

Daarnaast kent misselijkheid geen geheimen meer voor jou, zowel in de ochtend als overdag kan je je misselijk voelen. Maar dankzij de extra hormonen heb je ook meer kans op een stralende huid en zal je haar amper uitvallen. Super toch?

Het is best mogelijk dat je wat bloed verliest. Dit kan voorkomen tijden het vrijen, op dat moment kan er een bloedvaatje in de baarmoedermond scheuren. Denk dus niet meteen aan het ergste, twijfel je toch of alles oké is? Dan neem je het beste contact op met je arts of verloskundige.

" jij laat het hartjes regenen "

Onze tips

Heb jij tijd om enkele praktische zaken te regelen? Dan raden we je aan om al eens op zoek te gaan naar een kinderopvang. De wachtlijsten kunnen namelijk enorm lang zijn! Weeg samen met je partner verschillende keuzes af en volg jullie gevoel. Er moeten nog geen keuzes gemaakt worden, maar hoe vroeger je erbij bent, hoe beter!

Zwangerschap - echo - baby

Schrijf je in op de nieuwsbrief

blogs over zwangerschap

doula, sofie lobbens, podcast

Podcast #33 De meerwaarde van een doula bij je bevalling

Een doula biedt naast emotionele ook fysieke ondersteuning tijdens de zwangerschap en bij de bevalling van je kindje. Kom hier meer te weten.

Mamablog: mijn zwangerschapsverhaal

Mama Jessie moest even wachten op haar droom van een kindje en werd tijdens haar zwangerschap af en toe wakker geschud door bloedverlies.

gezonde voeding, levensstijl, zwanger, tips

5 tips voor een gezonde levensstijl tijdens je zwangerschap

Wat kan je als zwangere vrouw allemaal doen om een gezonde levensstijl te behouden tijdens je zwangerschap? Lees de tips van experte Laura

ultieme zwangerschapsgids Onder mama's

Onder mama’s boek

Wat niemand je ooit vertelde over het prille moederschap.

In deze warme zwangerschapsgids wordt geen grote vraag geschuwd. Zal ik veranderen als vrouw en partner? Angsten en opperst geluk, auteur Sonia Pypaert durft ze te bespreken, antwoorden te bieden en deelt haar kennis over babybedjes, draagdoeken en kinderwagens.

Een boek vol wijsheid en troost, praktisch en psychologisch, maar vooral met verwondering over de onmetelijke schoonheid van een baby in je leven. Lees meer

test