Home » Zwanger » Zwangerschap » Zwangerschapskalender » 39 weken zwanger

39 weken zwanger

Home » Zwanger » Zwangerschap » Zwangerschapskalender » 39 weken zwanger

39 weken zwanger

In deze zwangerschapskalender kom je te weten wat er jou te wachten staat tijdens de 39ste week van je zwangerschap.

 

Baby

Tijdens je 39ste week zwangerschap groeit je baby iets minder snel in lengte dan de afgelopen weken. Dit komt omdat de ruimte in de baarmoeder nu zeer beperkt is geworden. Zijn hersenen daarentegen groeien nog steeds in een hoog tempo. Die zijn al 30 procent groter dan vier weken geleden.

De roze huid van je baby is nu wit of wit-grijs geworden en zal ongeacht wat zijn uiteindelijke huidskleur zal zijn, pas kort na de geboorte pigment hebben!

De huid van je baby krijgt ook steeds meer kleur door de dikkere vetlaag. Aangezien het pigment nog niet volledig ontwikkeld is, kunnen de tinten van de huid en ogen nog steeds wijzigen.

Uw baby heeft waarschijnlijk zijn geboortegewicht bereikt, waarvan ongeveer een derde door zijn hoofdje wordt gevormd

Wis je dat maar 1 op de 20 baby’s op de uitgerekende datum wordt geboren?

Ik ben 50,5 cm groot, dat is zo groot als een honingmeloen en weeg 3327,5 gram.

Mama

Jouw bevalling kan na 39 weken zwangerschap er op elk moment zijn! Bepaalde tekenen zoals je vliezen die breken, diarree of bloederig slijm uit je vagina kunnen aangeven dat je bevalling naderbij is.

Doordat je vliezen breken zullen ontsluitingsweeën opduiken. Tijdens deze weeën wordt je baarmoeder platter, dunner en gaat hij open. Weeën zijn kortweg pijnlijke samentrekkingen van de baarmoeder. Per uur vordert de ontsluiting met één centimeter. Jammer genoeg betekent dit niet dat je bevalling maar 10 uur zal duren.

" mom + dad = me "

Onze tips

Last van familieleden die je opbellen met de vraag of je baby nog niet geboren is? Leg je smartphone dan even opzij! Geniet van een laatste wandeling of plons in het zwembad 😊

Praat met andere zwangere mama’s

Op het forum van Onder mama’s kan je in gesprek gaan met andere mama’s die zwanger zijn. Praat over de zwangerschapskwaaltjes en over het geluk om mama te worden. Bespreek zowel de roze wolk als de moeilijkheden. Want je staat er niet alleen voor! Maak jezelf lid van een geboorteclub en kom in contact met mama’s die voor dezelfde periode zijn uitgerekend.

Onder mama's forum geboorteclub mama's papa's baby zwanger zwangerschapskalender
Zwangerschap - echo - baby

Schrijf je in op de nieuwsbrief

blogs over zwangerschap

huidverzorging, zwangerschap

Huidverzorging tijdens en na de zwangerschap

De juiste huidverzorgingsproducten vinden kan best een aardige tijd duren. Zeker tijdens en na een zwangerschap is het belangrijk om rekening te houden met bepa...

vezels, zwangerschap

De voordelen van vezels tijdens de zwangerschap

In deze blog lees je meer over het belang van vezels tijdens de zwangerschap.

Natuurlijke hulpmiddelen bij zwangerschapskwaaltjes

Natuurlijke hulpmiddelen en tips bij zwangerschapskwaaltjes: misselijkheid, zuuroprisping, constipatie, aambeien, rugpijn of bekkenlast.

ultieme zwangerschapsgids Onder mama's

Onder mama’s boek

Wat niemand je ooit vertelde over het prille moederschap.

In deze warme zwangerschapsgids wordt geen grote vraag geschuwd. Zal ik veranderen als vrouw en partner? Angsten en opperst geluk, auteur Sonia Pypaert durft ze te bespreken, antwoorden te bieden en deelt haar kennis over babybedjes, draagdoeken en kinderwagens.

Een boek vol wijsheid en troost, praktisch en psychologisch, maar vooral met verwondering over de onmetelijke schoonheid van een baby in je leven. Lees meer