Home » Zwanger » Zwangerschap » Zwangerschapskalender » 39 weken zwanger

39 weken zwanger

Home » Zwanger » Zwangerschap » Zwangerschapskalender » 39 weken zwanger

39 weken zwanger

In deze zwangerschapskalender kom je te weten wat er jou te wachten staat tijdens de 39ste week van je zwangerschap.

 

Baby

Tijdens je 39ste week zwangerschap groeit je baby iets minder snel in lengte dan de afgelopen weken. Dit komt omdat de ruimte in de baarmoeder nu zeer beperkt is geworden. Zijn hersenen daarentegen groeien nog steeds in een hoog tempo. Die zijn al 30 procent groter dan vier weken geleden.

De roze huid van je baby is nu wit of wit-grijs geworden en zal ongeacht wat zijn uiteindelijke huidskleur zal zijn, pas kort na de geboorte pigment hebben!

De huid van je baby krijgt ook steeds meer kleur door de dikkere vetlaag. Aangezien het pigment nog niet volledig ontwikkeld is, kunnen de tinten van de huid en ogen nog steeds wijzigen.

Uw baby heeft waarschijnlijk zijn geboortegewicht bereikt, waarvan ongeveer een derde door zijn hoofdje wordt gevormd

Wis je dat maar 1 op de 20 baby’s op de uitgerekende datum wordt geboren?

Ik ben 50,5 cm groot, dat is zo groot als een honingmeloen en weeg 3327,5 gram.

Mama

Jouw bevalling kan na 39 weken zwangerschap er op elk moment zijn! Bepaalde tekenen zoals je vliezen die breken, diarree of bloederig slijm uit je vagina kunnen aangeven dat je bevalling naderbij is.

Doordat je vliezen breken zullen ontsluitingsweeën opduiken. Tijdens deze weeën wordt je baarmoeder platter, dunner en gaat hij open. Weeën zijn kortweg pijnlijke samentrekkingen van de baarmoeder. Per uur vordert de ontsluiting met één centimeter. Jammer genoeg betekent dit niet dat je bevalling maar 10 uur zal duren.

39 weken zwanger zwangerschapskalender
" mom + dad = me "

Onze tips

Last van familieleden die je opbellen met de vraag of je baby nog niet geboren is? Leg je smartphone dan even opzij! Geniet van een laatste wandeling of plons in het zwembad 😊

Beluister podcast #16 Hélp, de hormonale rollercoaster

Voor alle mama’s en mama’s to be die wat meer willen weten over welk effect hormonen hebben op onze vrouwelijkheid en dit zowel voor, tijdens als na de zwangerschap. Onze gast, expert Rebecca Verhofstede, vertelt ons waarvoor de hormonen nodig zijn, wat ze doen met jou en met de baby. Een heel interessante podcast voor alle mama’s die zwanger zijn!

onder mama's zwangerschapsboek

Onder mama’s boek

Wat niemand je ooit vertelde over het prille moederschap.

In deze warme zwangerschapsgids wordt geen grote vraag geschuwd. Zal ik veranderen als vrouw en partner? Angsten en opperst geluk, auteur Sonia Pypaert durft ze te bespreken, antwoorden te bieden en deelt haar kennis over babybedjes, draagdoeken en kinderwagens.

Een boek vol wijsheid en troost, praktisch en psychologisch, maar vooral met verwondering over de onmetelijke schoonheid van een baby in je leven. Lees meer

Nieuwsbrief onder mama's

Schrijf je in op de nieuwsbrief

En ontvang 1 keer per week een mail met content zoals blogs, giveaways en podcasts van zwangerschapswens tot kindertijd

blogs over zwangerschap

Blog gezonde snack zwangere vrouwen

Gezonde snackopties voor zwangere vrouwen die voor verzadiging zorgen

In deze blog krijg je heel wat lekkere snack ideetjes die je snel en makkelijk zelf kan maken. En die ook nog eens gezond zijn voor jou en je baby.

Kaai luiertas

Deze luiertas doet het allemaal: trendy én babyproof

Wat vind jij belangrijk bij de keuze van een luiertas? Deze mom bag van KAAI is zowel veilig, fashionable als baby-proof!

Noppies voedingsbh

Wat stop je in je vluchttas? Dit moet zeker mee naar het ziekenhuis!

Wat neem je allemaal mee naar het ziekenhuis of bevalcentrum? Hieronder enkele essentiële spullen die je zeker niet mag vergeten!