Home » Zwanger » Zwangerschap » Zwangerschapskalender » 39 weken zwanger

39 weken zwanger

Home » Zwanger » Zwangerschap » Zwangerschapskalender » 39 weken zwanger

39 weken zwanger

In deze zwangerschapskalender kom je te weten wat er jou te wachten staat tijdens de 39ste week van je zwangerschap.

 

Baby

Tijdens je 39ste week zwangerschap groeit je baby iets minder snel in lengte dan de afgelopen weken. Dit komt omdat de ruimte in de baarmoeder nu zeer beperkt is geworden. Zijn hersenen daarentegen groeien nog steeds in een hoog tempo. Die zijn al 30 procent groter dan vier weken geleden.

De roze huid van je baby is nu wit of wit-grijs geworden en zal ongeacht wat zijn uiteindelijke huidskleur zal zijn, pas kort na de geboorte pigment hebben!

De huid van je baby krijgt ook steeds meer kleur door de dikkere vetlaag. Aangezien het pigment nog niet volledig ontwikkeld is, kunnen de tinten van de huid en ogen nog steeds wijzigen.

Uw baby heeft waarschijnlijk zijn geboortegewicht bereikt, waarvan ongeveer een derde door zijn hoofdje wordt gevormd

Wis je dat maar 1 op de 20 baby’s op de uitgerekende datum wordt geboren?

Ik ben 50,5 cm groot, dat is zo groot als een honingmeloen en weeg 3327,5 gram.

Mama

Jouw bevalling kan na 39 weken zwangerschap er op elk moment zijn! Bepaalde tekenen zoals je vliezen die breken, diarree of bloederig slijm uit je vagina kunnen aangeven dat je bevalling naderbij is.

Doordat je vliezen breken zullen ontsluitingsweeën opduiken. Tijdens deze weeën wordt je baarmoeder platter, dunner en gaat hij open. Weeën zijn kortweg pijnlijke samentrekkingen van de baarmoeder. Per uur vordert de ontsluiting met één centimeter. Jammer genoeg betekent dit niet dat je bevalling maar 10 uur zal duren.

" mom + dad = me "

Onze tips

Last van familieleden die je opbellen met de vraag of je baby nog niet geboren is? Leg je smartphone dan even opzij! Geniet van een laatste wandeling of plons in het zwembad 😊

Zwangerschap - echo - baby

Schrijf je in op de nieuwsbrief

blogs over zwangerschap

podcast zwangerschapsverlies miskraam

Podcast #37 Rouwen om een zwangerschapsverlies

Ook al ben je ‘nog maar’ enkele weken zwanger, je voelt je al mama. En dan gebeurt er iets zoals een miskraam. Voor mama’s die vroeg in de zwangerschap een kind...

het groeipakket, wat is dat, startbedrag

Groeipakket: wat is dat nu eigenlijk?

Sinds jaar en dag spreken mensen al over 'de kinderbijslag', maar die gaat sinds 2019 in Vlaanderen door het leven als het Groeipakket. Dit bestaat uit heel wat...

verlies, miskraam, papa's rouwen

Hoe rouwen papa’s om een miskraam?

Mama’s voelen zich vaak eenzaam in hun rouwproces waardoor het lijkt alsof ze veel meer verdriet hebben dan hun partner. Wat niet noodzakelijk zo is.

ultieme zwangerschapsgids Onder mama's

Onder mama’s boek

Wat niemand je ooit vertelde over het prille moederschap.

In deze warme zwangerschapsgids wordt geen grote vraag geschuwd. Zal ik veranderen als vrouw en partner? Angsten en opperst geluk, auteur Sonia Pypaert durft ze te bespreken, antwoorden te bieden en deelt haar kennis over babybedjes, draagdoeken en kinderwagens.

Een boek vol wijsheid en troost, praktisch en psychologisch, maar vooral met verwondering over de onmetelijke schoonheid van een baby in je leven. Lees meer

test