Home » Zwanger » Zwangerschap » Zwangerschapskalender » 36 weken zwanger

36 weken zwanger

Home » Zwanger » Zwangerschap » Zwangerschapskalender » 36 weken zwanger

36 weken zwanger

In deze zwangerschapskalender kom je te weten wat er jou te wachten staat tijdens de 36ste week van je zwangerschap!

 

Baby

Tijdens je 36ste week zwangerschap begint de baarmoeder wat krap te worden voor je baby omdat hij aan zijn indaling begonnen is. Hij ligt daardoor ook met opgetrokken beentjes in de baarmoeder.

Je baby lijkt deze week meer op een zuigeling, met mollige beentjes en een roze getinte huid – zelfs bij gekleurde baby’s vanwege de bloedvaten net onder het oppervlak.

Als dit uw eerste bevalling is, kan uw baby deze week lager in uw bekken vallen, wat ‘lichter worden’ of ‘vallen’ wordt genoemd. De meeste baby’tjes gaan in achterhoofdsligging liggen. Dit is ideaal! Als je baby in stuitligging ligt is de kans dat hij zelfstandig draait klein. Een verloskundige kan hierbij helpen om hem van buitenaf trachten te draaien.

De oren van je baby zijn de laatste weken extra scherp. Zo zullen ze na de geboorte je stem en lievelingsliedjes kunnen herkennen!

Ik ben 47,4 cm groot, dat is zo groot als een boerenkool en weeg 2643.6 gram.

Mama

Jij kan wat meer lucht krijgen dankzij de indaling van je baby en krijgt dus ook minder last van maagzuur. Urineverlies is nog steeds een alledaagse klacht aangezien je baby na zijn indaling op je blaas drukt.

Probeer tijdens de komende weken verwendagjes in te plaatsen! Ben je te moe? Plan dan dutjes in want je lichaam kan ontspanning goed gebruiken.

Tip: zet je kraamtas klaar indien je komende dagen zou bevallen en denk na wie je bij je bevalling wilt hebben.

Happy brunette woman in blue cardigan and black dress smells tulips. Charming pregnant lady holds bouquet of flowers on isolated
" a brand new little human to fill our hearts "

Onze tips

Je zal de eerste weken zeker en vast gebruik maken kleertjes, handdoeken, lakens en ander textiel. Was deze best eens op voorhand! Het is belangrijk dat je hierbij geen wasverzachter gebruikt. Laat ze ook niet buiten drogen. Wasverzachter en pollen kunnen namelijk een allergische reactie veroorzaken bij je baby’tje.

Praat met andere zwangere mama’s

Op het forum van Onder mama’s kan je in gesprek gaan met andere mama’s die zwanger zijn. Praat over de zwangerschapskwaaltjes en over het geluk om mama te worden. Bespreek zowel de roze wolk als de moeilijkheden. Want je staat er niet alleen voor! Maak jezelf lid van een geboorteclub en kom in contact met mama’s die voor dezelfde periode zijn uitgerekend.

Onder mama's forum geboorteclub mama's papa's baby zwanger zwangerschapskalender
Zwangerschap - echo - baby

Schrijf je in op de nieuwsbrief

blogs over zwangerschap

huidverzorging, zwangerschap

Huidverzorging tijdens en na de zwangerschap

De juiste huidverzorgingsproducten vinden kan best een aardige tijd duren. Zeker tijdens en na een zwangerschap is het belangrijk om rekening te houden met bepa...

vezels, zwangerschap

De voordelen van vezels tijdens de zwangerschap

In deze blog lees je meer over het belang van vezels tijdens de zwangerschap.

Natuurlijke hulpmiddelen bij zwangerschapskwaaltjes

Natuurlijke hulpmiddelen en tips bij zwangerschapskwaaltjes: misselijkheid, zuuroprisping, constipatie, aambeien, rugpijn of bekkenlast.

ultieme zwangerschapsgids Onder mama's

Onder mama’s boek

Wat niemand je ooit vertelde over het prille moederschap.

In deze warme zwangerschapsgids wordt geen grote vraag geschuwd. Zal ik veranderen als vrouw en partner? Angsten en opperst geluk, auteur Sonia Pypaert durft ze te bespreken, antwoorden te bieden en deelt haar kennis over babybedjes, draagdoeken en kinderwagens.

Een boek vol wijsheid en troost, praktisch en psychologisch, maar vooral met verwondering over de onmetelijke schoonheid van een baby in je leven. Lees meer