Home » Zwanger » Zwangerschap » Zwangerschapskalender » 33 weken zwanger

33 weken zwanger

Home » Zwanger » Zwangerschap » Zwangerschapskalender » 33 weken zwanger

33 weken zwanger

In deze zwangerschapskalender kom je te weten wat er jou te wachten staat tijdens de 33ste week van je zwangerschap.

Baby

Je kleine spruit hoort jouw stem en die van anderen beter en beter aangezien zijn zintuigen nog volop in ontwikkeling zijn. Als je tijdens je zwangerschap veel tegen je buik praat, zal je baby na de bevalling je stem sneller herkennen en rustiger worden.

Je baby kan nu een onderscheid maken tussen dag en nacht omdat je huid en baarmoederwand steeds dunner wordt. Dit is het begin van de ontwikkeling van zijn eigen slaappatroon. Je kleintje komt nu heel snel aan. Tegen de tijd dat hij geboren wordt, zal hij bijna 2x zo zwaar wegen!

De botplaten in de schedel van je baby zijn nog tamelijk buigzaam, waardoor hij zich gemakkelijker door het geboortekanaal kan persen. Je baby drinkt nu tot een halve liter vruchtwater per dag! Dit helpt het maagdarmstelsel van je baby voor te bereiden op een goede start.

Ik ben 42,5 cm groot, dat is zo groot als een ananas en weeg 1952,6 gram.

Mama

Jij kan plots lijden onder zwangerschapsdementie. Het is mogelijk dat je plotseling vergeetachtig bent geworden maar na de bevalling heb je zo weer je oude geheugen terug, oef! Of je nu een grote of kleine buik hebt, heeft niets te maken met de grootte van je baby. De stevigheid van je buikspieren en de hoeveelheid vruchtwater spelen hierbij ook een rol.

Je benen hebben van je zwangerschap het meeste last waardoor je krampen kan krijgen. Deze krampen zijn makkelijk op te lossen door stretchoefeningen! Ook een massage kan wonderen doen.

" all of me loves all of you "

Onze tips

Monteer je autostoeltje al: een autostoeltje is noodzakelijk wanneer je van het ziekenhuis naar huis gaat. Als je kleine spruit beslist om vroeger op de wereld te komen, dan staat deze alvast klaar 😉

Staat er al een reisbedje op jouw baby’s geboortelijst? Het reisbedje is een echte baby-musthave wanneer je baby’tje beslist om te slapen wanneer je net op familiebezoek bent, kan je deze in 1,2,3 in elkaar steken of uitklappen, handiiiig.

Zwangerschap - echo - baby

Schrijf je in op de nieuwsbrief

blogs over zwangerschap

doula, sofie lobbens, podcast

Podcast #33 De meerwaarde van een doula bij je bevalling

Een doula biedt naast emotionele ook fysieke ondersteuning tijdens de zwangerschap en bij de bevalling van je kindje. Kom hier meer te weten.

Mamablog: mijn zwangerschapsverhaal

Mama Jessie moest even wachten op haar droom van een kindje en werd tijdens haar zwangerschap af en toe wakker geschud door bloedverlies.

gezonde voeding, levensstijl, zwanger, tips

5 tips voor een gezonde levensstijl tijdens je zwangerschap

Wat kan je als zwangere vrouw allemaal doen om een gezonde levensstijl te behouden tijdens je zwangerschap? Lees de tips van experte Laura

ultieme zwangerschapsgids Onder mama's

Onder mama’s boek

Wat niemand je ooit vertelde over het prille moederschap.

In deze warme zwangerschapsgids wordt geen grote vraag geschuwd. Zal ik veranderen als vrouw en partner? Angsten en opperst geluk, auteur Sonia Pypaert durft ze te bespreken, antwoorden te bieden en deelt haar kennis over babybedjes, draagdoeken en kinderwagens.

Een boek vol wijsheid en troost, praktisch en psychologisch, maar vooral met verwondering over de onmetelijke schoonheid van een baby in je leven. Lees meer

test