Home » Zwanger » Zwangerschap » Zwangerschapskalender » 33 weken zwanger

33 weken zwanger

Home » Zwanger » Zwangerschap » Zwangerschapskalender » 33 weken zwanger

33 weken zwanger

In deze zwangerschapskalender kom je te weten wat er jou te wachten staat tijdens de 33ste week van je zwangerschap.

Baby

Je kleine spruit hoort jouw stem en die van anderen beter en beter aangezien zijn zintuigen nog volop in ontwikkeling zijn. Als je tijdens je zwangerschap veel tegen je buik praat, zal je baby na de bevalling je stem sneller herkennen en rustiger worden.

Je baby kan nu een onderscheid maken tussen dag en nacht omdat je huid en baarmoederwand steeds dunner wordt. Dit is het begin van de ontwikkeling van zijn eigen slaappatroon. Je kleintje komt nu heel snel aan. Tegen de tijd dat hij geboren wordt, zal hij bijna 2x zo zwaar wegen!

De botplaten in de schedel van je baby zijn nog tamelijk buigzaam, waardoor hij zich gemakkelijker door het geboortekanaal kan persen. Je baby drinkt nu tot een halve liter vruchtwater per dag! Dit helpt het maagdarmstelsel van je baby voor te bereiden op een goede start.

Ik ben 42,5 cm groot, dat is zo groot als een ananas en weeg 1952,6 gram.

Mama

Jij kan plots lijden onder zwangerschapsdementie. Het is mogelijk dat je plotseling vergeetachtig bent geworden maar na de bevalling heb je zo weer je oude geheugen terug, oef! Of je nu een grote of kleine buik hebt, heeft niets te maken met de grootte van je baby. De stevigheid van je buikspieren en de hoeveelheid vruchtwater spelen hierbij ook een rol.

Je benen hebben van je zwangerschap het meeste last waardoor je krampen kan krijgen. Deze krampen zijn makkelijk op te lossen door stretchoefeningen! Ook een massage kan wonderen doen.

33 weken zwanger zwangerschapskalender
" all of me loves all of you "

Onze tips

Monteer je autostoeltje al: een autostoeltje is noodzakelijk wanneer je van het ziekenhuis naar huis gaat. Als je kleine spruit beslist om vroeger op de wereld te komen, dan staat deze alvast klaar 😉

Staat er al een reisbedje op jouw baby’s geboortelijst? Het reisbedje is een echte baby-musthave wanneer je baby’tje beslist om te slapen wanneer je net op familiebezoek bent, kan je deze in 1,2,3 in elkaar steken of uitklappen, handiiiig.

Zet je materniteitskoffertje klaar

Je materniteitskoffer maken is iets waar heel wat mama’s naar uitkijken. Het wordt eindelijk concreet en je kan je nu echt gaan voorbereiden op de komst van jouw kindje. Je hebt uiteraard niet alleen spullen nodig voor jezelf, maar ook voor je kleintje.

Tip: leg het koffertje vanaf de laatste maand van de zwangerschap standaard in je auto: je weet namelijk nooit wanneer en waar de arbeid op gang zal komen. De meest complete materniteitskofferchecklist met alle musthaves voor in jouw materniteitskoffer? Download die hier!

onder mama's zwangerschapsboek

Onder mama’s boek

Wat niemand je ooit vertelde over het prille moederschap.

In deze warme zwangerschapsgids wordt geen grote vraag geschuwd. Zal ik veranderen als vrouw en partner? Angsten en opperst geluk, auteur Sonia Pypaert durft ze te bespreken, antwoorden te bieden en deelt haar kennis over babybedjes, draagdoeken en kinderwagens.

Een boek vol wijsheid en troost, praktisch en psychologisch, maar vooral met verwondering over de onmetelijke schoonheid van een baby in je leven. Lees meer

Nieuwsbrief onder mama's

Schrijf je in op de nieuwsbrief

En ontvang 1 keer per week een mail met content zoals blogs, giveaways

en podcasts van zwangerschapswens tot kindertijd

blogs over zwangerschap

zelfzorg, tips, mama

Voel je weer helemaal top na je zwangerschap

Ben je dag in dag uit bezig met de zorg voor je kleintje. Dan heb je waarschijnlijk nood aan een beetje me-time. Tijd om daar volop werk van te maken.

Blog gezonde snack zwangere vrouwen

Gezonde snackopties voor zwangere vrouwen die voor verzadiging zorgen

In deze blog krijg je heel wat lekkere snack ideetjes die je snel en makkelijk zelf kan maken. En die ook nog eens gezond zijn voor jou en je baby.

Kaai luiertas

Deze luiertas doet het allemaal: trendy én babyproof

Wat vind jij belangrijk bij de keuze van een luiertas? Deze mom bag van KAAI is zowel veilig, fashionable als baby-proof!