Home » Zwanger » Zwangerschap » Zwangerschapskalender » 31 weken zwanger

31 weken zwanger

Home » Zwanger » Zwangerschap » Zwangerschapskalender » 31 weken zwanger

31 weken zwanger

In deze zwangerschapskalender kom je te weten wat er jou te wachten staat tijdens de 31ste week van je zwangerschap. Je kan binnen enkele weken eindelijk je baby’tje in je armen houden.

Baby

Elke week groeien de kansen van je baby om buiten de baarmoeder te overleven. Hij begint te ademen, gekke bekken te trekken (die je misschien op de echo kan waarnemen) en zijn armen en benen te bewegen. Je baby is soms zodanig actief zijn dat jij er ’s nachts niet kan van slapen. Wees niet getreurd want dit is een teken dat je een gezonde, beweeglijke baby hebt 😉

Je pientere baby kan nu al informatie verwerken en signalen oppikken van alle vijf de zintuigen. De hersenverbindingen van jouw baby ontwikkelen zich razendsnel, en dat is maar goed ook, want hij moet er miljaaaaaarden van maken! Jouw baby is slaperig en doet langer dutjes, met name in de REM-slaap. Wil je hem wakker maken? Eet of drink iets met suiker.

Vele baby’s liggen nu nog in stuitligging en moeten zich nog draaien in de juiste positie met het hoofdje naar beneden. Wanneer je baby ingedaald is kan hij jammer genoeg niet meer van positie wijzigen.

Ik ben 40,9 cm groot, dat is zo groot als een kokosnoot en weeg 1493 gram.

Mama

Jij kan last krijgen van lekkende borsten doordat je borsten begonnen zijn met het aanmaken van moedermelk. Om plekken op je trui en/of T-shirt te vermijden kunnen kompressen een oplossing zijn. Ook bandenpijn staat op het lijstje van ongemakken omdat het hoofdje nu echt goed tegen je bekkenbodemspieren drukt.

Door het extra vocht dat je aanhoudt, geraakt de zenuw in je pols mogelijks gekneld en dat heet het Carpaal Tunnel Syndroom. Dit kan leiden tot een doods gevoel in je handen en armen of tintelende vingers. Eens goed en regelmatig in je handen wrijven of ze heen en weer schudden kan een oplossing zijn, shake it off! 😉

31 weken zwanger zwangerschapskalender
" and so the adventure begins "

Onze tips

Als vrouw heb je graag verzorgde nagels, blijf ook tijdens de laatste weken je nagels verzorgen want nu worden ze namelijk een stukje brozer waarvoor een crème of olie wonderen doet.

Vraag ook meer informatie bij jouw verzekeraar om je baby te laten verzekeren, en kijk of de aansluiting bij je ziekenfonds in orde is.

Wist je dat?

De navelstreng kostbaar navelstrengbloed bevat? Je kunt dit bloed laten doneren indien je in het ziekenhuis bevalt. Bij een kankerbehandeling worden de bloedvormende stamcellen in dat bloed gebruikt.

Daarnaast heeft de placenta bijna zijn maximale grootte bereikt. De placenta weeg op het einde van een zwangerschap ongeveer een halve kilo en heeft een doorsnede van 20 centimeter.

Tijd om je geboorteplan op te maken

Het woord geboorteplan kan misleidend klinken. Want kan je een geboorte werkelijk plannen? Jammer genoeg niet… De natuur kiest meestal zijn eigen weg wanneer en op welke manier je kindje ter wereld zal komen. Wel kan een geboorteplan een mooie hulp zijn om je voor te bereiden op de bevalling en een richting geven aan de mensen om je heen!😊

onder mama's zwangerschapsboek

Onder mama’s boek

Wat niemand je ooit vertelde over het prille moederschap.

In deze warme zwangerschapsgids wordt geen grote vraag geschuwd. Zal ik veranderen als vrouw en partner? Angsten en opperst geluk, auteur Sonia Pypaert durft ze te bespreken, antwoorden te bieden en deelt haar kennis over babybedjes, draagdoeken en kinderwagens.

Een boek vol wijsheid en troost, praktisch en psychologisch, maar vooral met verwondering over de onmetelijke schoonheid van een baby in je leven. Lees meer

Nieuwsbrief onder mama's

Schrijf je in op de nieuwsbrief

En ontvang 1 keer per week een mail met content zoals blogs, giveaways

en podcasts van zwangerschapswens tot kindertijd

blogs over zwangerschap

bereid je voor op de bevalling

Bereid je voor op de bevalling

In deze blog vertellen we wat meer over de bevalling. Het meest spannende moment van de zwangerschap waar heel wat mama’s enorm naar uitkijken.

Miskraam, derde kind, platte rust

Mamablog: eindelijk zwanger na 2 miskramen

Mama Shana verlangde heel erg naar een derde kindje maar na 2 miskramen kreeg haar zelfvertrouwen een deuk. Lees haal verhaal hier.

Nierstuwing zwangerschap

Mamablog: ik kreeg nierstuwing tijdens mijn zwangerschap

Deze mama neemt je mee doorheen haar onverwachte medische onderzoeken in het buitenland door de aanhoudende pijn in haar nieren.