Home » Zwanger » Zwangerschap » Zwangerschapskalender » 26 weken zwanger

26 weken zwanger

Home » Zwanger » Zwangerschap » Zwangerschapskalender » 26 weken zwanger

26 weken zwanger

In deze zwangerschapskalender kom je te weten wat er jou te wachten staat tijdens de 26ste week van je zwangerschap.

Je derde trimester is bijna in zicht! Je kan beginnen aftellen!

Baby

Hé baby, tijdens de 26ste week zwangerschap kan je de wenkbrauwen, oogleden en lippen van je baby beter herkennen. Aangezien je kleine spruit steeds toeneemt in gewicht zullen de haartjes op zijn lichaampje stilletjes aan beginnen loslaten. Wanneer hij zijn haartjes verliest is dat een teken dat hij zelf voldoende vet heeft opgebouwd!

Je baby blijft ook deze week hard werken aan het inslikken van vruchtwater. Dit is belangrijk voor een gezonde ontwikkeling van de longen. Verschillende takken ontwikkelen zich in de longen waardoor de longen zich bij de geboorte kunnen vullen met lucht. Daarnaast zal je baby binnenkort smaken kunnen herkennen aangezien deze week de smaakpapillen ontwikkeld worden.

Olala, hoe schattig, je kindje heeft nu ook hele kleine vingernageltjes. Deze kunnen al redelijk scherp zijn tegen dat je baby’tje in je armen ligt. Je kleintje maakt zich klaar om het hart van jouw familie en vrienden te veroveren want nu beginnen ook de wimpertjes te groeien!

Ik ben 35,02 cm groot, dat is zo groot als een courgette en weeg 800 gram.

Mama

Hoera! Je hebt de laatste week van het tweede trimester bereikt! Over 14 weken valt je uitgerekende datum. Ook tijdens je 26ste zwangerschapsweek moet je vaker plassen en heb je last van mood swings. Don’t worry! Want dit hoort er nu eenmaal bij.

Heb je het gevoel dat je echt vaak naar het toilet moet of heb je zelfs pijn bij het plassen? Neem dan contact op met je gynaecoloog want mogelijks heb je dan een blaasontsteking!

De groei van je baarmoeder kan ervoor zorgen dat je darmklachten krijgt aangezien je darmen naar de zij- en bovenkant worden gedrukt.

" there is a miracle growing in you "

Onze tips

Je 26ste week zwangerschap is hoogstwaarschijnlijk de laatste week dat je klein spruitje op één beeld kan worden vastgelegd. Misschien kan je deze keer opteren voor een 3D of 4D echo als bijzonder aandenken voor later!

Ga intussen op zoek naar een autostoel voor wanneer je kindje geboren wordt. Zoek een fysieke winkel met een ruim aanbod en laat je adviseren in je zoektocht. Er bestaan intussen zelfs al autostoelen die 360°  draaien, zalig toch? Ideaal voor de drukbezette ouder en degene die hun rug graag wat sparen 😊

Praat met andere zwangere mama’s

Op het forum van Onder mama’s kan je in gesprek gaan met andere mama’s die zwanger zijn. Praat over de zwangerschapskwaaltjes en over het geluk om mama te worden. Bespreek zowel de roze wolk als de moeilijkheden. Want je staat er niet alleen voor! Maak jezelf lid van een geboorteclub en kom in contact met mama’s die voor dezelfde periode zijn uitgerekend.

Onder mama's forum geboorteclub mama's papa's baby zwanger zwangerschapskalender
Zwangerschap - echo - baby

Schrijf je in op de nieuwsbrief

blogs over zwangerschap

huidverzorging, zwangerschap

Huidverzorging tijdens en na de zwangerschap

De juiste huidverzorgingsproducten vinden kan best een aardige tijd duren. Zeker tijdens en na een zwangerschap is het belangrijk om rekening te houden met bepa...

vezels, zwangerschap

De voordelen van vezels tijdens de zwangerschap

In deze blog lees je meer over het belang van vezels tijdens de zwangerschap.

Natuurlijke hulpmiddelen bij zwangerschapskwaaltjes

Natuurlijke hulpmiddelen en tips bij zwangerschapskwaaltjes: misselijkheid, zuuroprisping, constipatie, aambeien, rugpijn of bekkenlast.

ultieme zwangerschapsgids Onder mama's

Onder mama’s boek

Wat niemand je ooit vertelde over het prille moederschap.

In deze warme zwangerschapsgids wordt geen grote vraag geschuwd. Zal ik veranderen als vrouw en partner? Angsten en opperst geluk, auteur Sonia Pypaert durft ze te bespreken, antwoorden te bieden en deelt haar kennis over babybedjes, draagdoeken en kinderwagens.

Een boek vol wijsheid en troost, praktisch en psychologisch, maar vooral met verwondering over de onmetelijke schoonheid van een baby in je leven. Lees meer