Home » Zwanger » Zwangerschap » Zwangerschapskalender » 26 weken zwanger

26 weken zwanger

Home » Zwanger » Zwangerschap » Zwangerschapskalender » 26 weken zwanger

26 weken zwanger

In deze zwangerschapskalender kom je te weten wat er jou te wachten staat tijdens de 26ste week van je zwangerschap.

Je derde trimester is bijna in zicht! Je kan beginnen aftellen!

Baby

Hé baby, tijdens de 26ste week zwangerschap kan je de wenkbrauwen, oogleden en lippen van je baby beter herkennen. Aangezien je kleine spruit steeds toeneemt in gewicht zullen de haartjes op zijn lichaampje stilletjes aan beginnen loslaten. Wanneer hij zijn haartjes verliest is dat een teken dat hij zelf voldoende vet heeft opgebouwd!

Je baby blijft ook deze week hard werken aan het inslikken van vruchtwater. Dit is belangrijk voor een gezonde ontwikkeling van de longen. Verschillende takken ontwikkelen zich in de longen waardoor de longen zich bij de geboorte kunnen vullen met lucht. Daarnaast zal je baby binnenkort smaken kunnen herkennen aangezien deze week de smaakpapillen ontwikkeld worden.

Olala, hoe schattig, je kindje heeft nu ook hele kleine vingernageltjes. Deze kunnen al redelijk scherp zijn tegen dat je baby’tje in je armen ligt. Je kleintje maakt zich klaar om het hart van jouw familie en vrienden te veroveren want nu beginnen ook de wimpertjes te groeien!

Ik ben 35,02 cm groot, dat is zo groot als een courgette en weeg 800 gram.

Mama

Hoera! Je hebt de laatste week van het tweede trimester bereikt! Over 14 weken valt je uitgerekende datum. Ook tijdens je 26ste zwangerschapsweek moet je vaker plassen en heb je last van mood swings. Don’t worry! Want dit hoort er nu eenmaal bij.

Heb je het gevoel dat je echt vaak naar het toilet moet of heb je zelfs pijn bij het plassen? Neem dan contact op met je gynaecoloog want mogelijks heb je dan een blaasontsteking!

De groei van je baarmoeder kan ervoor zorgen dat je darmklachten krijgt aangezien je darmen naar de zij- en bovenkant worden gedrukt.

week 26 zwanger zwangerschapskalender
" there is a miracle growing in you "

Babynaam kiezen

Een naam is namelijk niet voor even, maar voor het hele leven van jouw kindje. In dit onderdeel van onze blog kan je een overzicht vinden van de populairste babynamen. We bieden ook een namentool aan die de zoektocht naar de ideale naam kan vergemakkelijken.

Onze tips

Je 26ste week zwangerschap is hoogstwaarschijnlijk de laatste week dat je klein spruitje op één beeld kan worden vastgelegd. Misschien kan je deze keer opteren voor een 3D of 4D echo als bijzonder aandenken voor later!

Ga intussen op zoek naar een autostoel voor wanneer je kindje geboren wordt. Zoek een fysieke winkel met een ruim aanbod en laat je adviseren in je zoektocht. Er bestaan intussen zelfs al autostoelen die 360°  draaien, zalig toch? Ideaal voor de drukbezette ouder en degene die hun rug graag wat sparen 😊

onder mama's zwangerschapsboek

Onder mama’s boek

Wat niemand je ooit vertelde over het prille moederschap.

In deze warme zwangerschapsgids wordt geen grote vraag geschuwd. Zal ik veranderen als vrouw en partner? Angsten en opperst geluk, auteur Sonia Pypaert durft ze te bespreken, antwoorden te bieden en deelt haar kennis over babybedjes, draagdoeken en kinderwagens.

Een boek vol wijsheid en troost, praktisch en psychologisch, maar vooral met verwondering over de onmetelijke schoonheid van een baby in je leven. Lees meer

Nieuwsbrief onder mama's

Schrijf je in op de nieuwsbrief

En ontvang 1 keer per week een mail met content zoals blogs, giveaways

en podcasts van zwangerschapswens tot kindertijd

blogs over zwangerschap

zelfzorg, tips, mama

Voel je weer helemaal top na je zwangerschap

Ben je dag in dag uit bezig met de zorg voor je kleintje. Dan heb je waarschijnlijk nood aan een beetje me-time. Tijd om daar volop werk van te maken.

Blog gezonde snack zwangere vrouwen

Gezonde snackopties voor zwangere vrouwen die voor verzadiging zorgen

In deze blog krijg je heel wat lekkere snack ideetjes die je snel en makkelijk zelf kan maken. En die ook nog eens gezond zijn voor jou en je baby.

Kaai luiertas

Deze luiertas doet het allemaal: trendy én babyproof

Wat vind jij belangrijk bij de keuze van een luiertas? Deze mom bag van KAAI is zowel veilig, fashionable als baby-proof!