Home » Zwanger » Zwangerschap » Zwangerschapskalender » 25 weken zwanger

25 weken zwanger

Home » Zwanger » Zwangerschap » Zwangerschapskalender » 25 weken zwanger

25 weken zwanger

In deze zwangerschapskalender kom je te weten wat er jou te wachten staat tijdens de 25ste week van je zwangerschap.

Baby

Tijdens de 25ste zwangerschapsweek heeft je baby geen doorzichtig huidje meer. Aangezien de bloedvaten gevuld worden met bloed, krijg je baby langzaamaan een roze huid. Daarnaast blijft je kleine spruit onderhuids vet aanmaken waardoor hij nu geen rimpelige maar een gladde huid begint te krijgen.

Laat je kleintje niet schrikken want de schrikreflexen zijn zich nu volop aan het ontwikkelen. Het babyvet blijft komen en Langzaamaan komen er kilo’tjes bij en verliest het klein wondertje zijn rimpelige uiterlijk.

Je baby begint nu echt op een baby te lijken! Als je kleintje haar heeft, en dat hebben ze niet allemaal, kan de textuur in dit stadium al te zien zijn op de echo 😊

Vanaf de 25ste zwangerschapsweek kan je partner je baby ook voelen bewegen als hij zijn hand op je buik legt. De schopjes kan je namelijk ook goed aan de buitenkant voelen! Op deze manier kan hij ook een band opbouwen met zijn nieuwe liefde. Bovendien is het gehoor ook zo ver ontwikkelt dat je klein wondertje stemmen herkent, probeer eens of hij reageert op jouw stem of die van je partner.

Ik ben 33,5 cm groot, dat is zo groot als aubergine en weeg 676 gram.

Mama

Begin er alvast aan te wennen dat anderen regelmatig over je mooie ronde buik wensen te wrijven! Wees niet bang om dit af te wijzen want het is ten slotte jouw lichaam.

Door je lange werkdagen is het mogelijk dat je kramp krijgt in je kuiten. Dit is een teken dat je benen oververmoeid zijn door de belasting van je zwangerschap op je lichaam. Deze krampen zijn makkelijk op te lossen door stretchoefeningen! Probeer eens je benen te strekken en je enkel en tenen naar je schenen toe te brengen. Ook een massage kan wonderen doen en dat stimuleert ook nog eens je bloedsomloop.

week 25 zwanger zwangerschapskalender
" wonderen bestaan "

Onze tips

Het is belangrijk om even na te denken over je bevalling! Wil je het liefst thuis bevallen of toch voor de zekerheid in het ziekenhuis? Verwacht je iets specifieks van je partner? Bespreek dit allemaal met elkaar of met je gynaecoloog of vroedvrouw. Je kan dit ook allemaal noteren in jouw geboorteplan voor tijdens de bevalling.

Heeft de babykamer al vorm gekregen? Zoniet is het misschien tijd om daaraan te beginnen. Je buik zal binnenkort in de weg beginnen zitten waardoor je voldoende zult moeten rusten. Daarnaast kunnen meubels ook een langere levertijd hebben!

Beluister podcast #39 Geboortelijst: wat zijn de musthaves voor je baby?

Samen duiken we in het onderwerp waar alle toekomstige ouders nieuwsgierig naar zijn: de geboortelijst en welke musthaves je nu echt nodig hebt voor je kleintje. Gast Martine is zelf mama én heeft jaren ervaring met het aanleggen van geboortelijsten bij the babys corner en kent het assoritment voor baby en mama als geen ander. Luister mee en ontdek waar je best allemaal rekening mee houdt bij het aanleggen van je lijst! 😉

onder mama's zwangerschapsboek

Onder mama’s boek

Wat niemand je ooit vertelde over het prille moederschap.

In deze warme zwangerschapsgids wordt geen grote vraag geschuwd. Zal ik veranderen als vrouw en partner? Angsten en opperst geluk, auteur Sonia Pypaert durft ze te bespreken, antwoorden te bieden en deelt haar kennis over babybedjes, draagdoeken en kinderwagens.

Een boek vol wijsheid en troost, praktisch en psychologisch, maar vooral met verwondering over de onmetelijke schoonheid van een baby in je leven. Lees meer

Nieuwsbrief onder mama's

Schrijf je in op de nieuwsbrief

En ontvang 1 keer per week een mail met content zoals blogs, giveaways

en podcasts van zwangerschapswens tot kindertijd

blogs over zwangerschap

zelfzorg, tips, mama

Voel je weer helemaal top na je zwangerschap

Ben je dag in dag uit bezig met de zorg voor je kleintje. Dan heb je waarschijnlijk nood aan een beetje me-time. Tijd om daar volop werk van te maken.

Blog gezonde snack zwangere vrouwen

Gezonde snackopties voor zwangere vrouwen die voor verzadiging zorgen

In deze blog krijg je heel wat lekkere snack ideetjes die je snel en makkelijk zelf kan maken. En die ook nog eens gezond zijn voor jou en je baby.

Kaai luiertas

Deze luiertas doet het allemaal: trendy én babyproof

Wat vind jij belangrijk bij de keuze van een luiertas? Deze mom bag van KAAI is zowel veilig, fashionable als baby-proof!