Home » Zwanger » Zwangerschap » Zwangerschapskalender » 24 weken zwanger

24 weken zwanger

Home » Zwanger » Zwangerschap » Zwangerschapskalender » 24 weken zwanger

24 weken zwanger

Vanaf je 24ste week zwangerschap is je baby levensvatbaar. Dit betekent dat dokters bij een bevalling ervoor zullen zorgen dat je baby in leven blijft.

Baby

Je baby is vanaf de 24ste week zwangerschap levensvatbaar. Dit betekent dat wanneer je baby nu geboren zou worden, hij al goede overlevingskansen heeft. Aangezien zijn longen nog niet voldoende gerijpt zijn, blijft hij best nog even in je buikje zodat hij na de geboorte meteen zelfstandig kan ademen!

Je kleine boontje komt steeds meer aan. Veel van dat gewicht komt van babyvet dat samen met de spieren, organen en botten groeit. Het deel van de hersenen dat bewegingen waarneemt is tijdens de 24ste week zwangerschap ontwikkeld. Vanaf nu kan je baby al je bewegingen volgen! Daarbovenop oefent hij zelf ook volop zijn bewegingen door echte trapjes en stompjes te geven. Betrek je partner en laat hem of haar geregeld aan je buik voelen om zo al een band op te bouwen met jullie kindje.

Door volop te bewegen wordt je kindje natuurlijk moe en ligt hij dus waarschijnlijk in diepe slaap als je hem enkele uren niet voelt. Het gehoor van je kleintje ontwikkelt zich heel snel, wat betekent dat als hij nu vaak eenzelfde liedje hoort, hij het waarschijnlijk zal herkennen na de geboorte en meteen in zen-modus zal gaan!

Wist je dat je kleintje witte wimpers, wenkbrauwen en haar heeft? Het duurt namelijk nog even voordat alles pigment zal krijgen.

Ik ben 29,8 cm groot, dat is zo groot als een maiskolf en weeg 599 gram.

Mama

Jouw baarmoeder is momenteel zo groot als een voetbal waardoor je moeite zult hebben met het strikken van je veters. Daarbovenop kan je navel er misschien anders gaan uitzien. Hij kan er donkerder uitzien en veranderen in een knopje die een beetje uitsteekt. Na de bevalling trekt deze meestal weg, indien dat niet zo is maak je best een afspraak bij je verloskundige want dan zit je misschien wel met een navelbreuk.

Tijdens je zwangerschap kan je te kampen hebben met een te hoge bloeddruk aangezien je lichaam extra belast wordt. Dit kan zich uiten in hoofdpijn of het zien van sterretjes. Geef je lichaam wat extra rust en ga af en toe even liggen.

week 24 zwanger zwangerschapskalender
" sparkle every day "

De ultieme babychecklist

De meest complete babychecklist met alle musthaves voor de komst van je baby? Die vind je hier! Het onder mama’s team stelde met hun ervaring deze babychecklist samen met spulletjes die je écht nodig hebt. Benieuwd? Download de checklist nu

Onze tips

Het is belangrijk om quality time te delen met je partner. Trek er nog eens op uit op babymoon vóór je 28ste week zwangerschap aangezien luchtvaartmaatschappijen na deze periode een vliegverbod verstrekken.

Het is belangrijk om je te laten informeren over borst- of flesvoeding. Maak gerust voor jezelf een lijstje op van de benodigdheden eens je je keuze gemaakt hebt!

Say hello to the maternity bra! Aangezien je borsten ook gegroeid zijn tijdens je zwangerschap kan een zwangerschapsbeha ondersteuning bieden, deze hebben ook meestal een borstvoedingsfunctie wat handig is voor na de bevalling.

 

 

onder mama's zwangerschapsboek

Onder mama’s boek

Wat niemand je ooit vertelde over het prille moederschap.

In deze warme zwangerschapsgids wordt geen grote vraag geschuwd. Zal ik veranderen als vrouw en partner? Angsten en opperst geluk, auteur Sonia Pypaert durft ze te bespreken, antwoorden te bieden en deelt haar kennis over babybedjes, draagdoeken en kinderwagens.

Een boek vol wijsheid en troost, praktisch en psychologisch, maar vooral met verwondering over de onmetelijke schoonheid van een baby in je leven. Lees meer

blogs over zwangerschap

Podcast geboortelijst kiezen babyuitzet

Podcast #39 Geboortelijst: wat zijn de musthaves voor je baby?

Samen duiken we in op de geboortelijst en welke musthaves je nu echt nodig hebt voor de uitzet van je kindje.

prematuur, zwangerscchapsvergiftiging

Mamablog: 2 maanden te vroeg bevallen na een zwangerschapsvergiftiging

Lees hier het verhaal van mama Eline over haar dochtertje Leonie die 2 maanden te vroeg geboren werd en door een reeks klaplongen vocht voor haar leven.

tips derde trimester

6 tips voor het derde trimester van je zwangerschap

Vanaf 28 weken zwangerschap spreken we van het derde trimester. Dit is het laatste trimester van je zwangerschap en kan het spannendste en vermoeiendste zijn, m...

test