Home » Zwanger » Zwangerschap » Zwangerschapskalender » 24 weken zwanger

24 weken zwanger

Home » Zwanger » Zwangerschap » Zwangerschapskalender » 24 weken zwanger

24 weken zwanger

Vanaf je 24ste week zwangerschap is je baby levensvatbaar. Dit betekent dat dokters bij een bevalling ervoor zullen zorgen dat je baby in leven blijft.

Baby

Je baby is vanaf de 24ste week zwangerschap levensvatbaar. Dit betekent dat wanneer je baby nu geboren zou worden, hij al goede overlevingskansen heeft. Aangezien zijn longen nog niet voldoende gerijpt zijn, blijft hij best nog even in je buikje zodat hij na de geboorte meteen zelfstandig kan ademen!

Je kleine boontje komt steeds meer aan. Veel van dat gewicht komt van babyvet dat samen met de spieren, organen en botten groeit. Het deel van de hersenen dat bewegingen waarneemt is tijdens de 24ste week zwangerschap ontwikkeld. Vanaf nu kan je baby al je bewegingen volgen! Daarbovenop oefent hij zelf ook volop zijn bewegingen door echte trapjes en stompjes te geven. Betrek je partner en laat hem of haar geregeld aan je buik voelen om zo al een band op te bouwen met jullie kindje.

Door volop te bewegen wordt je kindje natuurlijk moe en ligt hij dus waarschijnlijk in diepe slaap als je hem enkele uren niet voelt. Het gehoor van je kleintje ontwikkelt zich heel snel, wat betekent dat als hij nu vaak eenzelfde liedje hoort, hij het waarschijnlijk zal herkennen na de geboorte en meteen in zen-modus zal gaan!

Wist je dat je kleintje witte wimpers, wenkbrauwen en haar heeft? Het duurt namelijk nog even voordat alles pigment zal krijgen.

Ik ben 29,8 cm groot, dat is zo groot als een maiskolf en weeg 599 gram.

Mama

Jouw baarmoeder is momenteel zo groot als een voetbal waardoor je moeite zult hebben met het strikken van je veters. Daarbovenop kan je navel er misschien anders gaan uitzien. Hij kan er donkerder uitzien en veranderen in een knopje die een beetje uitsteekt. Na de bevalling trekt deze meestal weg, indien dat niet zo is maak je best een afspraak bij je verloskundige want dan zit je misschien wel met een navelbreuk.

Tijdens je zwangerschap kan je te kampen hebben met een te hoge bloeddruk aangezien je lichaam extra belast wordt. Dit kan zich uiten in hoofdpijn of het zien van sterretjes. Geef je lichaam wat extra rust en ga af en toe even liggen.

" sparkle every day "

Onze tips

Het is belangrijk om quality time te delen met je partner. Trek er nog eens op uit op babymoon vóór je 28ste week zwangerschap aangezien luchtvaartmaatschappijen na deze periode een vliegverbod verstrekken.

Het is belangrijk om je te laten informeren over borst- of flesvoeding. Maak gerust voor jezelf een lijstje op van de benodigdheden eens je je keuze gemaakt hebt!

Say hello to the maternity bra! Aangezien je borsten ook gegroeid zijn tijdens je zwangerschap kan een zwangerschapsbeha ondersteuning bieden, deze hebben ook meestal een borstvoedingsfunctie wat handig is voor na de bevalling.

 

 

Zwangerschap - echo - baby

Schrijf je in op de nieuwsbrief

blogs over zwangerschap

doula, sofie lobbens, podcast

Podcast #33 De meerwaarde van een doula bij je bevalling

Een doula biedt naast emotionele ook fysieke ondersteuning tijdens de zwangerschap en bij de bevalling van je kindje. Kom hier meer te weten.

Mamablog: mijn zwangerschapsverhaal

Mama Jessie moest even wachten op haar droom van een kindje en werd tijdens haar zwangerschap af en toe wakker geschud door bloedverlies.

gezonde voeding, levensstijl, zwanger, tips

5 tips voor een gezonde levensstijl tijdens je zwangerschap

Wat kan je als zwangere vrouw allemaal doen om een gezonde levensstijl te behouden tijdens je zwangerschap? Lees de tips van experte Laura

ultieme zwangerschapsgids Onder mama's

Onder mama’s boek

Wat niemand je ooit vertelde over het prille moederschap.

In deze warme zwangerschapsgids wordt geen grote vraag geschuwd. Zal ik veranderen als vrouw en partner? Angsten en opperst geluk, auteur Sonia Pypaert durft ze te bespreken, antwoorden te bieden en deelt haar kennis over babybedjes, draagdoeken en kinderwagens.

Een boek vol wijsheid en troost, praktisch en psychologisch, maar vooral met verwondering over de onmetelijke schoonheid van een baby in je leven. Lees meer

test