Home » Zwanger » Zwangerschap » Zwangerschapskalender » 2 weken zwanger

2 weken zwanger

Home » Zwanger » Zwangerschap » Zwangerschapskalender » 2 weken zwanger

2 weken zwanger

De tweede week zwangerschap is een van de spannendste weken, in deze week zal je vruchtbaar zijn en zal de ovulatie dus plaatsvinden. Je bent net zoals in de eerste week nog niet effectief zwanger, maar je bent best toch al bezig met de gezondheid van jou en je baby.

.

Baby

In de tweede week van de zwangerschap wordt de vrouwelijke eicel bevrucht door de mannelijke spermacel. Als deze twee cellen samensmelten, vormen zij de conceptie. Vanaf dat moment zal de bevruchte eicel zich verplaatsen vanuit de eileider naar de baarmoeder. Dit zal ongeveer één weekje duren!

De mannelijke zaadcellen kunnen tot 5 dagen overleven in het vrouwelijke lichaam. De vrouwelijke eicel leeft amper 24 uur. De kans is dus heel groot dat de vrijpartij of de vruchtbaarheidsbehandeling in de tweede week zwangerschap ervoor heeft gezorgd dat je nu een kleintje verwacht!

Vanaf de tweede week zwangerschap zal je baarmoederhals ook afgesloten worden met een slijmprop. Deze slijmprop zal gedurende de volledige zwangerschap ervoor zorgen dat er geen bacteriën en schadelijke stoffen tot aan je baby’tje komen. Pas enkele weken voor de effectieve bevalling zal de slijmprop uit de baarmoeder vallen om de bevalling van je kindje te vergemakkelijken.

Mama

Zoals in de eerste week van je zwangerschap, zullen er ook in jouw tweede week zwangerschap geen lichamelijke veranderingen plaats vinden. De mogelijke eerste veranderingen kunnen eventueel volgende week plaats vinden.

Het kan ook goed zijn dat je nog enkele weken geen idee hebt dat je zwanger bent. Dit komt doordat je nog geen bloedingen hebt gekregen en je vast denkt dat je nog ongesteld moet worden. Doe je een zwangerschapstest? Hou er dan rekening mee dat deze pas betrouwbaar is vanaf de vijfde week van je zwangerschap.

" a mother's love will never end it is there from beginning to end "

Onze tips

Ben jij gestopt met anticonceptie? Dan is het wel aangeraden om dagelijks foliumzuur in te nemen om de vroege ontwikkeling van je ongeboren kindje te bevorderen. Hierdoor zal je baby’tje beschermd worden tegen het neuraalbuisdefect en aangeboren afwijkingen ter hoogte van zijn hersenen of zijn ruggenmerg.

Je baby’tje in de buik heeft enorm veel voedingsstoffen nodig om zijn groei te bevorderen. Daarom kan jij als toekomstige mama zwangerschapsvitamines innemen. Zo ben je er zeker van dat je baby’tje al de nodige vitamines krijgt.

Wist je dat?

Het geslacht al vanaf de tweede week zwangerschap vast ligt? Het zit namelijk al opgeslagen in het DNA.

Let op !

Vanaf dat jij en je partner besluiten om voor een kindje te gaan is het belangrijk dat jij je goed aan de gezondheidsregels houdt. Zonder dat jij het weet kan je baby’tje zich al aan het ontwikkelen zijn. Slechte en ongezonde stoffen die onder andere in sigaretten, alcohol en drugs zitten zullen er voor zorgen dat je baby niet optimaal zal groeien en het kan zelf leiden tot een miskraam.

onder mama's zwangerschapsboek

Onder mama’s boek

Wat niemand je ooit vertelde over het prille moederschap.

In deze warme zwangerschapsgids wordt geen grote vraag geschuwd. Zal ik veranderen als vrouw en partner? Angsten en opperst geluk, auteur Sonia Pypaert durft ze te bespreken, antwoorden te bieden en deelt haar kennis over babybedjes, draagdoeken en kinderwagens.

Een boek vol wijsheid en troost, praktisch en psychologisch, maar vooral met verwondering over de onmetelijke schoonheid van een baby in je leven. Lees meer

Nieuwsbrief onder mama's

Schrijf je in op de nieuwsbrief

En ontvang 1 keer per week een mail met content zoals blogs, giveaways

en podcasts van zwangerschapswens tot kindertijd

blogs over zwangerschap

Gender reveal ervaring verhaal

Mamablog: hoe ik het geslacht bekendmaakte tijdens onze gender reveal

Rebecca vertelt in deze blog haar verhaal over het gender reveal feest dat ze organiseerde voor haar kindje.

Postpartumplan tips kraamtijd

Zorgzaam voor jezelf en je baby: het belang van een postpartumplan

Hoe kan je jouw kraamperiode aangenamer maken? Hier alvast enkele tips voor de opmaak van een postpartumplan en de types ondersteuning die je kan inplannen.

geboortekaartjes alternatief

3 alternatieven voor het traditionele geboortekaartje

Traditionele geboortekaartjes zijn een geliefd onderdeel van de aankondiging van de geboorte van een kind, maar het is natuurlijk ook een voorspelbare move en o...