Home » Zwanger » Zwangerschap » Zwangerschapskalender » 17 weken zwanger

17 weken zwanger

Home » Zwanger » Zwangerschap » Zwangerschapskalender » 17 weken zwanger

17 weken zwanger

In deze zwangerschapskalender kom je te weten wat er jou te wachten staat in de zeventiende week van je zwangerschap.

Het moment is aangebroken dat je te weten komt of je een jongen of een meisje verwacht.

Baby

Tijdens de zeventiende week zwangerschap oefent je kleintje verder zijn zuigreflexen. Zo maakt die zich klaar voor het echte werk: de borst of de fles!

Je baby beweegt voortaan ook veel soepeler en vloeiender. De teentjes, vingertjes kunnen nu zelf worden bestuurd en ook de gezichtspiertjes worden getraind. Je baby’tje kan vanaf deze week ook voelen als jij over je buik wrijft.

Ik ben 15,6 cm groot, dat is zo groot als een ajuin en weeg 141,6 gram.

Mama

Sta je versteld van hoeveel je bent bijgekomen ook al weeg je baby’tje nog niet zoveel? Maak je daar geen zorgen over. Door de toename van je vruchtwater in je baarmoeder en de groei van je baby’tje is het normaal dat je momenteel tussen de 2,5 en 5kg bent aangekomen.

Aangezien je baarmoeder verder groeit is het best mogelijk dat je een blaasontsteking krijgt. Dit komt omdat er restjes urine kunnen achterblijven in je blaas of urineweg. Een ontsteking kan je voorkomen door je blaas steeds volledig leeg te plassen.

De meeste zwangerschapskwaaltjes die je tot nu toe hebt ervaren zijn voorbij, maar er staan enkele nieuwe kwaaltjes nog op jou te wachten. Van vaginale afscheiding tot veranderde tepels, het hoort er allemaal bij!

week 17 zwanger zwangerschapskalender
" perfection only exists in babies "

Onze tips

Je buikje zal de komende weken alleen nog maar meer groeien, en daardoor zal het lastiger zijn om in je normale houding te slapen. We raden je aan om eventueel al een zwangerschapskussen te kopen. Zo word je het alvast gewoon voor tegen de tijd dat het echt noodzakelijk is!

Ben jij al aan het wegdromen bij alle leuke spulletjes die je kan kopen voor je kleine spruitje? Je kan al eens beginnen kijken voor bepaalde meubels zoals een leuk babyparkje in verschillende winkels. Zodat je er 100% van overtuigd bent en alles in tijd een plaatsje heeft gekregen.

onder mama's zwangerschapsboek

Onder mama’s boek

Wat niemand je ooit vertelde over het prille moederschap.

In deze warme zwangerschapsgids wordt geen grote vraag geschuwd. Zal ik veranderen als vrouw en partner? Angsten en opperst geluk, auteur Sonia Pypaert durft ze te bespreken, antwoorden te bieden en deelt haar kennis over babybedjes, draagdoeken en kinderwagens.

Een boek vol wijsheid en troost, praktisch en psychologisch, maar vooral met verwondering over de onmetelijke schoonheid van een baby in je leven. Lees meer

Nieuwsbrief onder mama's

Schrijf je in op de nieuwsbrief

En ontvang 1 keer per week een mail met content zoals blogs, giveaways

en podcasts van zwangerschapswens tot kindertijd

blogs over zwangerschap

Gender reveal ervaring verhaal

Mamablog: hoe ik het geslacht bekendmaakte tijdens onze gender reveal

Rebecca vertelt in deze blog haar verhaal over het gender reveal feest dat ze organiseerde voor haar kindje.

Postpartumplan tips kraamtijd

Zorgzaam voor jezelf en je baby: het belang van een postpartumplan

Hoe kan je jouw kraamperiode aangenamer maken? Hier alvast enkele tips voor de opmaak van een postpartumplan en de types ondersteuning die je kan inplannen.

geboortekaartjes alternatief

3 alternatieven voor het traditionele geboortekaartje

Traditionele geboortekaartjes zijn een geliefd onderdeel van de aankondiging van de geboorte van een kind, maar het is natuurlijk ook een voorspelbare move en o...