Home » Zwanger » Zwangerschap » Zwangerschapskalender » 17 weken zwanger

17 weken zwanger

Home » Zwanger » Zwangerschap » Zwangerschapskalender » 17 weken zwanger

17 weken zwanger

In deze zwangerschapskalender kom je te weten wat er jou te wachten staat in de zeventiende week van je zwangerschap.

Het moment is aangebroken dat je te weten komt of je een jongen of een meisje verwacht.

Baby

Tijdens de zeventiende week zwangerschap oefent je kleintje verder zijn zuigreflexen. Zo maakt die zich klaar voor het echte werk: de borst of de fles!

Je baby beweegt voortaan ook veel soepeler en vloeiender. De teentjes, vingertjes kunnen nu zelf worden bestuurd en ook de gezichtspiertjes worden getraind. Je baby’tje kan vanaf deze week ook voelen als jij over je buik wrijft.

Ik ben 15,6 cm groot, dat is zo groot als een ajuin en weeg 141,6 gram.

Mama

Sta je versteld van hoeveel je bent bijgekomen ook al weeg je baby’tje nog niet zoveel? Maak je daar geen zorgen over. Door de toename van je vruchtwater in je baarmoeder en de groei van je baby’tje is het normaal dat je momenteel tussen de 2,5 en 5kg bent aangekomen.

Aangezien je baarmoeder verder groeit is het best mogelijk dat je een blaasontsteking krijgt. Dit komt omdat er restjes urine kunnen achterblijven in je blaas of urineweg. Een ontsteking kan je voorkomen door je blaas steeds volledig leeg te plassen.

De meeste zwangerschapskwaaltjes die je tot nu toe hebt ervaren zijn voorbij, maar er staan enkele nieuwe kwaaltjes nog op jou te wachten. Van vaginale afscheiding tot veranderde tepels, het hoort er allemaal bij!

" perfection only exists in babies "

Onze tips

Je buikje zal de komende weken alleen nog maar meer groeien, en daardoor zal het lastiger zijn om in je normale houding te slapen. We raden je aan om eventueel al een zwangerschapskussen te kopen. Zo word je het alvast gewoon voor tegen de tijd dat het echt noodzakelijk is!

Ben jij al aan het wegdromen bij alle leuke spulletjes die je kan kopen voor je kleine spruitje? Je kan al eens beginnen kijken voor bepaalde meubels zoals een leuk babyparkje in verschillende winkels. Zodat je er 100% van overtuigd bent en alles in tijd een plaatsje heeft gekregen.

Praat met andere zwangere mama’s

Op het forum van Onder mama’s kan je in gesprek gaan met andere mama’s die zwanger zijn. Praat over de zwangerschapskwaaltjes en over het geluk om mama te worden. Bespreek zowel de roze wolk als de moeilijkheden. Want je staat er niet alleen voor! Maak jezelf lid van een geboorteclub en kom in contact met mama’s die voor dezelfde periode zijn uitgerekend.

Onder mama's forum geboorteclub mama's papa's baby zwanger zwangerschapskalender
Zwangerschap - echo - baby

Schrijf je in op de nieuwsbrief

blogs over zwangerschap

huidverzorging, zwangerschap

Huidverzorging tijdens en na de zwangerschap

De juiste huidverzorgingsproducten vinden kan best een aardige tijd duren. Zeker tijdens en na een zwangerschap is het belangrijk om rekening te houden met bepa...

vezels, zwangerschap

De voordelen van vezels tijdens de zwangerschap

In deze blog lees je meer over het belang van vezels tijdens de zwangerschap.

Natuurlijke hulpmiddelen bij zwangerschapskwaaltjes

Natuurlijke hulpmiddelen en tips bij zwangerschapskwaaltjes: misselijkheid, zuuroprisping, constipatie, aambeien, rugpijn of bekkenlast.

ultieme zwangerschapsgids Onder mama's

Onder mama’s boek

Wat niemand je ooit vertelde over het prille moederschap.

In deze warme zwangerschapsgids wordt geen grote vraag geschuwd. Zal ik veranderen als vrouw en partner? Angsten en opperst geluk, auteur Sonia Pypaert durft ze te bespreken, antwoorden te bieden en deelt haar kennis over babybedjes, draagdoeken en kinderwagens.

Een boek vol wijsheid en troost, praktisch en psychologisch, maar vooral met verwondering over de onmetelijke schoonheid van een baby in je leven. Lees meer